Un nou post TV – Radio Guerrilla TV

Un nou post TV – Radio Guerrilla TV – ar urma sa se lanseze dupa ce Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a aprobat in urma sedintei de azi, 13 august 2019, solicitarea unei licente audiovizuale pentru satelit, solicitare venita din partea SC Radio Guerrilla SRL.

Proiectul a fost prezentat in cursul zilei de azi in fata reprezentantilor CNA de catre Mihai Dobrovolschi si cativa actionari ai postului. Radio Guerrilla TV va difuza emisiunile de radio alaturi de momente din studio, videoclipuri sau materiale speciale. Radio Guerrilla TV ar urma sa fie lansat in 6 luni avand o finantare de aproximativ 1.039.000 lei.

Actionarii Radio Guerrilla SRL sunt dupa cum urmeaza: fondatorii postului: Mihai Dobrovolschi 41%, Adrian Popescu 41%, Sorin Faur 5%, Delia Panait 2%, plus alti 11 actionari cu 1% fiecare.

Un nou post TV – Radio Guerrilla TV

Mihai Dobrovolschi a mentionat in timpul sedintei CNA ca intentia este de a lua elemente din postul de radio, combinate cu muzica romaneasca si videoclipuri pentru a forma un canal TV independent de postul radio:

Avem sigur cele mai multe emisiuni culturale, emisiuni prin care promovam muzica romaneasca, muzica independenta in general, emisiuni de stiinta, de psihologie, pentru liceeni. E pacat sa nu avem invitati de marca si pe televizor, in niște productii care nu sa fie o oglindire a radioului. Nu o sa luam radioul, sa punem trei camere si sa transmitem pe TV, ci o sa luam elemente din emisiunile Guerrila FM, amestecate cu muzica romaneasca, clipuri si sa facem un post de televiziune independent de Guerrila FM, dar sa preia din flavour-ul Guerrila FM.„, a declarat Mihai Dobrovolschi.

Radio Guerrilla este un post radio cu o vechime de 15 ani, detinut de catre grupul media Realitatea-Catavencu, grup format in mai 2006 si detinut de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu. In 2013 Radio Guerrilla a ramas fara licentele de emisie FM pe motiv ca entitatea catre care fusesera emise a incetat sa existe, Guerrilla emitand in continuare doar in mediul online. Incepand cu anul 2016, postul Radio Guerrilla emite din nou in FM.

Reprezentantii Radio Guerrilla au ajuns deja la un acord cu Orange pentru introducerea in grila de programe a noului post Radio Guerrilla TV si sunt in discutii cu Telekom.

Ce parere aveti despre propectul lansarii canalului de televiziune Radio Guerrilla TV, prezinta interes pentru voi? Sursa aici.

Update 24.02.2020: Cei de la Radio Guerrilla au lasat urmatoarea postare pe Facebook: „Dupa ce au listat Radio Guerrilla si, in curand, Radio Guerrilla TV, Digi ne-a surprins astazi extraordinar de placut cu BBC earth HD. HD, da?🤘 #respect

Update 06.07.2020: CNA a aprobat intarzierea inceperii emisiei postului TV Radio Guerrilla cu 6 luni, motivele invocate de Radio Guerrilla fiind legate de pandemia COVID-19:
-serverele necesare produse de HP erau fabricate in Wuhan;
-incasarile din publicitate au scazut semnificativ fata de anul trecut;

Update 19.01.2021: Reprezentantii Radio Guerrilla au solicitat din nou prelungirea inceperii emisiei postului TV, ultimul termen fiind 13 februarie 2021;
In sedinta CNA, Adrian Popescu, reprezentantul Radio Guerrilla a mentionat ca a fost facuta aceasta solicitare din cauza pandemiei;
Solicitarea a fost aprobata, fiind un singur vot impotriva (Radu Herjeu);

Update 31.08.2021: Radio Guerrilla TV HD a pierdut licenta audiovizuala deoarece nu a fost inceputa emisia in termenul legal, situatie discutata in sedinta CNA de astazi;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

32 COMENTARII

 1. Reprezentantii Radio Guerrilla au solicitat din nou prelungirea inceperii emisiei postului TV, ultimul termen fiind 13 februarie 2021;
  In sedinta CNA, Adrian Popescu, reprezentantul Radio Guerrilla a mentionat ca a fost facuta aceasta solicitare din cauza pandemiei;
  Solicitarea a fost aprobata, fiind un singur vot impotriva (Radu Herjeu);

  • Prea permisiv e CNA .

   Odată ce ceri o licență , normal ar fi ca să ai toate lucrurile pregătite , nu să iei licență , și sa aștepți până în ultima zi ca să începi emisia .

   Ori că-s ei , ori că-i Sârbu cu Aleph-urile , ori că-s cei de la Balcan Music TV, tot niște moșcăiți sunt toți .

   Dacă se mai moșcăiesc mult , pierd licența

   • Odată ce ceri o licență , normal ar fi ca să ai toate lucrurile pregătite -> parerea mea este ca ar trebui sa ai planul facut inainte de a cere licenta dar nu toate lucrurile pregatite, ce se intampla daca investesti bani, ai toate lucrurile pregatite si nu primesti licenta? echipamentele, angajatii, chiriile costa.
    Din moment ce s-a creat un precedent, nu prea pot refuza pe nimeni cat timp suntem in pandemie. Altfel s-ar pune intrebarea „de ce a fost aprobata solicitarea lui x pentru amanarea emisiei iar solicitarea noastra nu?”.

 2. CNA a aprobat intarzierea inceperii emisiei postului TV Radio Guerrilla cu 6 luni, motivele invocate de Radio Guerrilla fiind legate de pandemia COVID-19:
  -serverele necesare produse de HP erau fabricate in Wuhan;
  -incasarile din publicitate au scazut semnificativ fata de anul trecut;

 3. Cei de la Radio Guerrilla au lasat urmatoarea postare pe Facebook: „Dupa ce au listat Radio Guerrilla si, in curand, Radio Guerrilla TV, Digi ne-a surprins astazi extraordinar de placut cu BBC earth HD. HD, da?🤘 #respect”

 4. Problema este ca programul va fi SD.
  Oare vor intra si in lista must carry de anul viitor, ca majoritatea (daca nu, toate) posturile de radio TV sunt.
  Dar totusi ma bucur ca au decis sa intre si in TV.

 5. Misto încă un post tv,unde îl mai introduce și pe asta,că și așa grilele sunt cam pline cu posturi de muzica,ar fi bine sa intre mustcarry

  • Eu unul nu sunt fan al emisiunilor de pe Radio Guerrilla insa muzica este buna, din punctul meu de vedere este peste Kiss TV, UTV, ZU TV si alte cateva posturi ca muzica.