Update: Orange Romania NU renunta la optiunea prepay de 5 euro credit, ci reduce valabilitatea
Operatorul de telecomunicatii Orange Romania vine cu un anunt neplacut pentru clientii care folosesc cartele prepay. Utilizatorii prepay care folosesc optiunea de 5 euro au primit un SMS prin care sunt anuntati ca din data de 30 august optiunea de 5 euro nu va mai fi disponibila. Iata mesajul text primit de utilizatori:

„Din 30 august, optiunea 5 euro credit cu minute valabila 30 de zile nu va mai fi disponibila pentru activare / reincarcare. Daca vrei sa folosesti optiunea dupa aceasta data, intra in aplicatia My Orange pana pe 29 august si opteaza pentru reactivare lunara automata.”

Cu optiunea de voce si date 5 euro credit, clientii aveau disponibile urmatoarele beneficii nationale: 100 minute nationale si internationale, nelimitat minute si SMS-uri in retea, 5GB internet national, 100 GB bonus pentru 60 de zile. Creditul de 5 euro era valabil 30 de zile. Se pare ca optiunea de 5 euro credit era singura optiune cu valabilitate 30 de zile. Celelalte optiuni (6, 8, 12, 16 euro) au creditul valabil doar 28 de zile).

Din cate se pare, optiunea de 5 euro credit devine un fel de abonament daca cel care doreste sa foloseasca aceasta optiune in continuare intra in My Orange si opteaza pentru reactivarea lunara automata.

Orange Romania este al doilea operator de telecomunicatii care opteaza sa renunte la anumite optiuni prepay dupa ce Digi Romania si-a anuntat utlizatorii de cartele prepay in luna iunie ca acest serviciu va fi inchis din iulie.

Update: Orange Romania NU renunta la optiunea prepay de 5 euro credit, ci reduce valabilitatea

Cei doi operatori care au renuntat complet sau partial la serviciul prepay stateau diferit ca numar de utilizatori prepay, Digi avand cel mai mic numar de utilizatori de cartele prepay dintre operatorii mari de telecomunicatii, iar Orange Romania are cel mai mare numar de utilizatori de cartele prepay.

Clientii Orange Romania pot opta pentru mai multe servicii de telecomunicatii, cum ar fi: cablu tv, internet fix, telefonie fixa, telefonie mobila, internet mobil si dth. Orange Romania are cea mai mare acoperire a retelei 5G. Ofera internet 5G in peste 30 de orase din tara.

In primele 6 luni ale anului 2023, in reteaua Orange Romania s-au portat 79,990 din totalul de 745.595 de numere de telefonie mobila care au optat sa se porteze in alta retea. Orange se afla pe locul 3 dupa Digi si Vodafone, conform ANCOM.

Update 01.08.2023: Orange nu renunta la optiunea de 5 euro ci reduce valabilitatea de la 30 la 28 de zile;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

9 COMENTARII

 1. contul meu Viorica ******* este spart de hacherul care a cumpărat cartela prepray cu numărul meu vechi ******** vă rog blocați acest cont de pe cartelă deoarece de 1an mă hărțuiește și îmi cordoneaza datele de pe acest dispzitiv,neavînd siguranța datelor ,cer rezilierea contractului dacă nu se rezolvă!O să trimit o scrisoare către Orange Romînia și voi anexa toate dovezile necesare pentru a dovedi nesiguranța datelor de pe acest dispozitiv! Mulțumesc

 2. Orange, are cele mai mari tarife la servicii mobile, iar la oferte cu tel stau cel mai mizerabil (verificati orice tel…ce pret are la orange si de ex la ce pret se gaseste pe emag, emag care oricum are preturi mari…orange ii intrece), appi vodafone e praf si pulbere la semnal 4-5G, si preturi nejustificat de mari la abonamente.
  Pt tara asta, cele mai ofertante raman Digi si Telekom (nu le sufat dar …trebuie sa recunosc ca stau foarte bine la „preturi abonamente”)!

  So, pacat ca orange si vodafone isi bat joc de oameni! Sper sa se trezeasca populatia (inclusiv eu) si sa migreze spre urmatoarele 2 companii cu preturi mai normale…

 3. Să-i … . Am wireless digi și meseenger, wats up. 25 RON rămân la mine în buzunar nu m ai cumpăr cartele, nu m ai reîncarc. Fumez și eu ca omu 2 pachete jumătate în plus, țigări ukainiene.

 4. Cei de la Orange Romania au venit cu lamuriri si au precizat ca optiunea de 5 euro credit va exista si dupa data de 28 august atat fizic in magazine cat si online. Se schimba doar valabilitatea creditului de la 30 de zile la 28 de zile.

 5. Cel mai probabil, portocala, incerca sa-i forteze pe cartelarii de 5 euro sa migreze catre abonament sau catre mizeria aia de Yoxo la 9 lei / lunar. Toata treaba asta se va intoarce impotriva lor si uite asa Digi va mai racola cateva mii sau zeci de mii de numere portate din Orange prepay catre abonamentul lor de 2 euro / lunar, fara sa transpire prea mult.

  P.S. – Citisem ceva rapoarte ANCOM care spuneau faptul ca in nu-stiu-ce interval de timp, portocala pierduse cca 700.000 de numere prepay portate in alte retele. Privind altfel lucrurile 700.000 de numere de telefon = cca 7 orase cu cca 100.000 de locuitori pierdute de portocala.

  • La voi 9 lei este o mizerie, dar la Digi nu e nicio mizerie? Cine vrea mocaciune, e de bani putini. Ieftin si bun nu exista. Din pacate, exista scump si prost!

  • Duceti-va toti la Digi, ca se elibereaza reteaua si vor da si astia oferte mai bune apoi si vor investi mai bine, iar la Milogi se va sufoca reteaua si vor chitai ca soarecii ca nu e bine.