Viteza Fiberlink Gigabit Popular Digi
In reteaua Digi (RCS & RDS) exista doua oferte principale in functie de zona in care dorim sa avem serviciile instalate, oferta din zona urbana si cea din zona rurala. Diferente exista in ceea ce priveste abonamentele de internet fix, televiziune prin cablu si telefonie mobila.

In cazul abonamentelor urbane care sunt afisate pe site-ul Digi, informatiile sunt clare in ceea ce priveste vitezele de acces ale abonamentelor de internet fix. Insa, pentru abonamentele rurale (populare) care nu au un link direct pe site-ul Digi, mai multi abonati Digi ne-au pus urmatoarea intrebare: care este viteza abonamentelor Fiberlink Popular si Fiberlink Gigabit Popular?

Este bine de stiut ca in cazul abonamentelor Fiberlink Popular viteza depinde de infrastructura existenta in zona. Astfel, acestea sunt vitezele maxime, medii si minime pe care le putem avea in cazul fiecarui abonament:

Fiberlink Popular (17 lei pe luna)
Infrastructura EoC
– latime de banda maxima download 45 Mbps / upload 20 Mbps
– latime de banda maxima download 40 Mbps / upload 20 Mbps
– latime de banda maxima download 15 Mbps / upload 10 Mbps

Infrastructura FTTB
– latime de banda maxima download 95 Mbps / upload 95 Mbps
– latime de banda maxima download 80 Mbps / upload 40 Mbps
– latime de banda maxima download 50 Mbps / upload 25 Mbps

Infrastructura FTTH
– latime de banda maxima download 299 Mbps / upload 150 Mbps
– latime de banda maxima download 250 Mbps / upload 150 Mbps
– latime de banda maxima download 100 Mbps / upload 50 Mbps

Fiberlink Gigabit Popular (25 de lei pe luna)
Infrastructura FTTH – EPON
– latime de banda maxima download 500 Mbps / upload 250 Mbps
– latime de banda maxima download 450 Mbps / upload 250 Mbps
– latime de banda maxima download 200 Mbps / upload 100 Mbps

Infrastructura FTTH – GPON
– latime de banda maxima download 940 Mbps / upload 250 Mbps
– latime de banda maxima download 850 Mbps / upload 250 Mbps
– latime de banda maxima download 200 Mbps / upload 100 Mbps

Viteza Fiberlink Gigabit Popular Digi

Reamintim ca luni, 13 septembrie, Digi a efectuat upgrade automat gratuit abonatilor Fiberlink 300, acestia avand acum Fiberlink 500 (Fiberlink 300 a fost eliminat din oferta). Reprezentantii relatii cu clientii Digi au confirmat ca vor fi efectuate modificari si in oferta rurala insa nu au oferit detalii in acest sens.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

18 COMENTARII

 1. Buna ziua,
  Am făcut in data de 31.10, din contul digi, un upgrade de la Fiberlink Popular la Fiberlink Gigabit Popular incluzând in comandat și acel wifi 6 mesh! Din câte observ upgrade-ul sa finalizat in aceeași zi iar comanda este in procesare pentru echipament. In prezent am de la ei un GPON HG6544C cu fibra pana in casa, cred ca este FTTH, este o zona de case nou construite. La acel GPON am conectat un router personal Tp-link care are și banda 5Ghz iar testele de viteza pe wifi sunt undeva pana in 200mb iar pe GPON undeva pana in 100. Am dat un restart la GPON dar sunt aceleași viteze pe ambele dispozitive. Întrebarea mea este dacă upgrade-ul sa făcut, sau se va face când îmi va veni echipamentul? Dacă upgrade-ul este finalizat, și am și noul contract gigabit popular, nu ar fi trebuit sa am viteze mai mari? Comanda la echipament am ales sa o ridic de la easybox dar nu îmi fac speranțe mari ca vor livra curând..

  • Buna seara,
   Pentru a urgenta livrarea echipamentului, va recomand sa sunati la relatii cu clientii Digi.
   In legatura cu viteza wireless, sa inteleg ca folositi retelele wireless concomitent atat de la Fiberhome cat si de la TP-Link?

 2. Buna ziua !

  Am Fiberlink Gigabit Popular, acum este instalat și împins doar cu 25 mb în jos, interesant că încărcarea este mai rapidă. Ar trebui să meargă atât de departe?

     • Am repornit routerul, dar viteza este aceeași ,laptop și mașină desktop eu folosesc.Am incercat ca la două computere,cu cablu si wifi.Au spus că este de 1 gbit viteza de descărcare,platesc 25 lei.Dacă mașina mea nu acceptă această viteză,ar trebui să mergi în continuare cel puțin 100 Mbit?

     • Daca problema e aceeasi pe 2 PC-uri si cu cabluri diferite, atunci poate fi o problema de la ei, caz in care va recomand sa faceti o sesizare catre Digi.

 3. Salut.

  Oferta Fibelink 300 din zona rurală de la DIGI a rămas în continuare sau a „avansat” la FiberLink 500, exact ca în zona urbană?

  Secțiunea cu oferta rurală a rămas neschimbată de mult timp. Am într-o zonă FiberLink „300” și nu știu dacă s-a eliminat această viteză pentru că momentan sunt într-o altă locație. Mulțumesc!

   • Mulțumesc!

    Deci, abonamentele FiberLink 2,5 Gbps și cel de 10 Gbps de la DIGI o să le văd în zona rurală abia peste 5 – 10 ani sau chiar mai târziu, nu? 😄

    • Sa vedem cum se misca in zona urbana insa avand in vedere ca incep in prima faza cu cele mai mari orase, probabil va dura minim 6-12 luni pana sa speram sa vedem si in zona rurala. Oricum, avand in vedere ca unii inca au sarma in zonele rurale, ei stau bine si acum cu abonamente Fiberlink 300, 500 sau 1000 (in unele zone rurale reteaua duce mai mult de 300 Mbps).

     • Acasă am FiberLink 1000. Într-o zonă rurală.

      Prind via Wi-Fi (5Ghz) viteze de 350 – 355 Mbps acolo unde e router-ul (atât pe download, cât și pe upload). Am router-ul TP-LINK AX10. Pun pe seama și pentru că am dispozitive „doar” având Wi-Fi 5 (ac).. momentan.

      Totuși, în acest moment n-aș avea nevoie de abonamente de 2,5 Gbps și implicit cel de 10 Gbps. Mai ales că e necesar să schimb și Ethernet-ul cu Cat6, (această informație am aflat-o pe acest site, în rubrica de comentarii, mulțumesc 🙂). Schimbarea cablului de rețea, o altă provocare. Însă ar fi minunat să fie valabile aceste abonamente și în zonele rurale la pas cu cele din zona urbană, având în vedere că DIGI are fibră optică și în zone rurale.

      Mulțumesc pentru răspuns, Robert! 🙂

     • Probabil vor fi disponibile aceste abonamente noi si in zonele rurale.
      Oricum, nu prea ai ce sa faci cu viteze de peste 1 Gbps, sunt firme intregi de IT care au linii de internet mult mai mici si nu au nevoie de mai mult, ce sa mai zicem de uz personal acasa. Momentan, abonamentele sunt lansate doar pentru marketing dar pe viitor nu se stie ce nevoi vor exista.
      Numai bine!

     • Ce am uitat să menționez în mesajul anterior e că prind viteza de 930 – 935 Mbps (download + upload – pe upload uneori prind chiar 945 Mbps) pe cablu (Ethernet) folosind Cat 5e.