Vodafone activeaza VoLTE si VoWIFI pe iPhone
De cateva zile, serviciile VoLTE si VoWIFI sunt functionale inclusiv pe unele modele de telefoane iPhone.

Pana recent, aceste servicii functionau doar pe anumite modele Samsung, Huawei, LG sau Nokia, insa acum putem utiliza serviciul serviciile VoLTE si VoWIFI inclusiv pe iPhone-uri. Modificarile au fost facute pentru iPhone 6s si modelele mai noi.

Pentru a verifica daca actualizarea a fost facuta si pe modelul detinut de noi, putem accesa Settings – General – About – la Carrier Settings trebuie sa avem versiunea 41.1, cea veche fiind 41. Update-ul ar fi trebuit sa se efectueze automat, pe fundal, daca am fost conectati recent la internet.

Activare/setare VoLTE iPhone
Pentru a ne asigura ca serviciul VoLTE este permis in setarile telefonului, trebuie sa accesam Settings – Cellular – Cellular Data – Enable LTE – aici trebuie sa fie selectate Voice & Data.

Activare/setare VoWIFI iPhone
Optiunea VoWIFI se activeaza pe iPhone-uri selectand Settings – Phone – Wifi Settings – activam Wifi settings on this phone.
Dupa ce am verificat aspectele descrise mai sus ar trebui sa putem efectua apeluri folosind VoLTE si VoWIFI pe iPhone in reteaua Vodafone. Prin VoLTE putem efectua apeluri folosind reteaua 4G iar prin VoWIFI apelurile sunt efectuate prin reteaua wireless, calitatea apelurilor fiind superioara fata de cele efectuate prin retelele 2G/3G.

Momentan, modelele iPhone nu sunt afisate pe site-ul Vodafone in sectiunea telefoanelor compatibile cu serviciile VoLTE si VoWIFI. Gasim aici modelele compatibile cu aceste servicii in reteaua Vodafone.

Vodafone activeaza VoLTE si VoWIFI pe iPhone

Serviciile VoLTE si VoWIFI functioneaza pe iPhone (iOS 13) si in retelele Digi si Orange. Reamintim ca Vodafone a lansat acum 2 zile si tehnologie eSIM prin intermediul careia putem utiliza abonamentul de telefonie mobila fara sa avem o cartela fizica introdusa in telefon.

Daca intampinati probleme cu aceste servicii in reteaua Vodafone, lasati un comentariu mai jos mentionand modelul telefonului detinut si vom incerca sa va ajutam. Ii multumim lui Daniel din grupul Facebook Vodafone Romania pentru informatii;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII

  1. Se pare ca la Vodafone pe Iphone 11 pro max, nu este afisata optiunea Volte, ea fiind in systemul vodafone activa.

    Mi-au sugerat sa dau restart la telefon, sa scot cartela… nimic.

    iOS ul este 15.5