Vodafone implementeaza viteze specifice 5G. In timp ce unele retele nu au viteza pe 4G nici cat ar trebui sa aiba pe 3G, Vodafone investeste serios in infrastructura si reuseste sa fie lider la capitolul „Viteza”.
Reteaua mobila Vodafone se lauda cu viteze ale internetului mobil de aproximativ 800 Mbps, dupa ce a investit in solutii tehnice specifice retelelor 5G, conform directorului tehnic Catalin Buliga intr-o conferinta de presa. In cadrul conferintei acesta a realizat un test de viteza folosind telefonul Samsung Galaxy S8 Plus, rezultatul fiind de peste 740 Mbps.

Terminalul utilizat a rulat o versiune diferita de software, versiune care va fi disponibila clientilor Vodafone dupa mai multe teste amanuntite efectuate de catre cei de la Samsung.
Clientii care au achizitionat terminale din gama Samsung Galaxy S8 de la Vodafone au deja acces la viteze de pana la 500 Mbps, pe cand cei care au achizitionat aceste telefoane din alte surse trebuie sa ajunga in service-urile Vodafone pentru a avea instala versiunea software necesara, conform reprezentantilor companiei Vodafone.

Vodafone implementeaza viteze specifice 5G.

Pe langa avantajele oferite de o latime de banda mult mai mare, aceste imbunatatiri tehnice ale retelei au dus si la optimizarea apelurilor video printr-un nou protocol si criptarea datelor transmise prin traficul 4G.
Reprezentantii operatorului spun ca vom avea la dispozitie o gama variata de terminale care sa permita aceste noi avantaje.
Vodafone spune ca acoperirea 4G s-a extins de 7 ori in ultimi doi ani iar consumul de trafic pe 4G s-a marit de 10 ori in acest timp.

Cel mai probabil Vodafone va fi prima retea ce va introduce in Romania tehnologiile 5G. Chiar daca va trebui sa mai treaca ceva timp pana atunci, Vodafone incearca deja sa implementeze viteze specifice benzilor 5G.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.