Hyperion, tren produs la Craiova
Hyperion, cel mai rapid tren produs vreodata in Romania de firma Softronic a capatat o prezentare superba. Echipa skycam a muncit pentru a realiza un videoclip de promovare cat de cat reusit al trenului fabricat in Craiova. Din pacate trenul este produs la noi in tara insa este statul roman este prea incompetent pentru a profita de aceasta ocazie. Totusi infrastructura Cailor Ferate Romane lasa mult de dorit si nu-i permite acestui tren ce poate rula si cu 200 de km/h sa prinda maxim 90 km/h si asta in cea mai buna situatie.

Dotarile trenului:

  • nu se fumeaza in acest tren
  • beneficiaza de internet şi prize
  • trenul este prevazut cu Wi-Fi gratuit
  • investiţia totala se ridica în jur de 5 milioane de euro
  • trenul este vopsit in multe culori, din fabrica, pentru a scapa de grafitti
  • trenul este prevazut cu senzori care monitorizeaza aerul din vagoane: cantitatea de dioxid de carbon emanata de pasageri, temperatura optima şi umiditatea

Deocamdata in Romania exista doar 2 garnituti de acest fel ce cirucla pe rutele Craiova – Bucuresti si respectiv Bucuresti – Constanta.

Acest tren a costat 5 milioane de euro si este cu 10% decat un tren european de aceeasi clasa. CFR nu e insa interesata de acest tren, probabil ca au garnituri mult mai bune decat Hyperion sau asteapta o oferta mai scumpa de afara.

Hyperion, tren produs la Craiova

Acum vorbind serios CFR chiar a declarat ca are in dotare trenuri ce prind 160 de km/h numai ca infrastructura nu permite aceste viteze. Totusi durata unei rute obisnuite Craiova – Bucuresti cu un tren obisnuit este de 3 ore in timp ce trenul de viteza Hyperion face doar 1 ora si 20 de minute.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.