Voice HD disponibil de azi in toata reteaua Digi

Calitatea vocala HD (Voice HD) este disponibila de azi in intreaga retea Digi 3G / 4G, conform unui comunicat trimis de catre Digi. Astfel, calitatea vocala denumita VoLTE (Voice over LTE) in reteaua 4G devine disponibila si in reteaua 3G.

Dezvoltarea retelei este realizata dupa ce in 2017 Digi a lansat serviciile VoLTE si VoWIFI. Beneficiile Voice HD reprezinta o calitate superioara a apelurilor, un sunet mai clar al convorbirilor fara zgomot de fundal.

Cum putem beneficia de calitatea Voice HD in reteaua Digi 3G?

Pentru a putea beneficia de calitatea Voice HD trebuie sa avem un telefon compatibil cu reteaua Digi 3G care suporta apeluri in format HD. Activarea serviciului se face automat in momentul in care efectuam un apel dintr-o zona cu acoperire 3G, fara sa fie nevoie sa facem setari din meniul telefonului.

Majoritatea terminalelor 3G pot beneficia de calitatea Voice HD fara a face setari din meniul telefonului spre deosebire de serviciile VoLTE si VoWIFI unde trebuie ca telefonul sa fie compatibil cu serviciile respective in reteaua Digi, pe unele modele fiind necesar sa activam functia din setari.

Voice HD disponibil de azi in toata reteaua Digi

Mai jos regasim un extract din comunicatul de presa trimis de catre Digi:

DIGI | RCS & RDS extinde calitatea vocală „Voice HD” la toată rețeaua Digi Mobil, începând de joi, 28 martie 2019. Această facilitate, care era deja disponibilă în rețeaua 4G, sub denumirea VoLTE, va deveni accesibilă și în rețeaua 3G. Noua caracteristică a serviciului de voce aduce o calitate superioară apelurilor telefonice, sunetul este mai clar, eliminându-se zgomotul de fundal. Funcția își dovedește utilitatea cu precădere atunci când se comunică din mediul exterior, în zone aglomerate și zgomotoase, sau în conferințele telefonice.

Ati reusit sa testati si sa va bucurati de implementarea Voice HD de la digi? Ce experienta ati avut privind acest aspect?
Voi ce parere aveti despre disponibilitatea calitatii Voice HD in reteaua Digi 3G incepand de azi?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII