Cum fac PC-ul să ruleze mai rapid?

Pentru a face PC-ul să ruleze mai rapid trebuie să parcurgem mai mulți pași ce țin atât de partea software cât și de partea hardware.

Acum vom vorbi doar de optimizarea software, adică, curățarea și întreținerea sistemului de operare. Pentru ca sistemul nostru de operare să funcționeze cât mai rapid trebuie să îl curățăm regulat. Ce înseamnă curățat? Pentru a curăța un sistem de operare trebuie să ștergem și să dezinstalăm toate fișierele, respectiv softurile de care nu avem nevoie. De exemplu, memoria cache generată de browser și nu numai, îngreunează destul de mult calculatorul. Totodată și defragmentarea hard disk-ului este benefică pentru buna funcționare a sistemului nostru. Vedem aici ce putem folosi pentru a defragmenta unitatea noastră de stocare.

CCleaner - Cel mai bun soft de curatat si optimizat calculatorul
CCleaner – Ștergerea cache-ului

Pentru a curăța și optimiza sistemul de operare (vorbim de Windows), putem folosi softul CCleaner, produs de compania Piriform.

CCleaner este un utilitar destul de bun, ce nu necesită mare atenție și cunoștințe avansate din partea utilizatorului. Venind cu o interfață prietenoasă, CCleaner este atât de simplu de folosit că până și utilizatorii mai neexperimentați îl pot folosi.

Acest program se găsește gratuit, pe site-ul piriform.com dar și cu bani pentru companii sau pentru versiuni mai complexe. Softul este disponibil atât pentru versiunea de 32 de biți cât și pe cea de 64 de biți. Personal recomand CCleaner atât pentru Windows cât și pentru telefon (Android sau iOs) fiindcă este un soft ce nu ocupă prea mult spațiu și nu are nevoie de prea multe resurse pentru funcționare.

După descărcare și instalare, softul va curăța atât cache-ul generat de browsere cât și cel generat de sistemul de operare prin simpla apăsare a unui buton.

 

CCleaner - Cel mai bun soft de curatat pc
CCleaner – Ștergerea fișierelor orfane

Așa cum spuneam mai sus, softul se poate descărca gratuit de pe site-ul oficial al producătorului dar îl puteți descărca mai ușor apăsând butonul „download” de mai jos (care e de fapt calea directă tot către site-ul oficial).

download aplicatie din google play

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.