Warner Bros Discovery inchide Discovery Science si DTX

Compania Warner Bros. Discovery va inchide la finele acestui an doua canale din portofoliul de posturi TV. Canalele din portofoliul Discovery care se vor inchide sunt Discovery Science si DTX.

Conform reprezentantilor companiei, o parte din continutul celor doua canale care se vor inchide va fi preluat de celelalte posturi din portofoliu. Inchiderea celor doua canale este o strategie a companiei de a-si optimiza continutul si portofoliul de posturi liniare din regiune. Posturile Discovery Science si DTX vor fi inchise in aproape toate zonele, adica vor fi retrase din regiunile: Europa Centrala si de Est, Sud-Estul Europei, Orientul Mijlociu, Turcia si Tarile Baltice.

Warner Bros. Discovery administreaza in Romania peste 20 de canale de nisa care acopera majoritatea categoriilor: documentare, sport, filme, gastronomie, amenajari, desene animate sau calatorii.

Discovery Science difuzeaza documentare ce au ca tema stiinta, un exemplu de serial documentar ce este difuzat pe Discovery Science este Cum se fabrica?. Acest serial documentar se poate urmari si pe Discovery Channel. Discovery Turbo Extra, prescurtat DTX, difuzeaza seriale documentare de sport.

In Romania, cele doua posturi sunt in grilele urmatorilor operatori de cablu:

 • Vodafone (307-308)
 • iNES (114 si 116)

Warner Bros Discovery inchide Discovery Science si DTX

Reamintim ca si in 31 decembrie 2020 Discovery Inc. a inchis alte doua canale din portofoliul sau, este vorba de Fine Living Network si Discovery Showcase HD. Continutul posturilor Fine Living Network a fost preluat de Discovery Channel si TLC iar continutul Discovery Showcase a fost preluat de noul canal ce tocmai ce se lansase, HGTV. La cateva luni dupa ce s-au inchis primele doua canale, Fine Living Network si Discovery Showcase, a inceput marea fuziune dintre companiile Warner si Discovery Inc., din care a rezultat  actuala companie Warner Bros. Discovery.

Reamintim ca in 2019 Telekom Romania a scos canalele Discovery din grila si nici pana astazi aceste canale nu au reintrat in grila cu toate ca Telekom Romania (serviciile fixe) au fost cumparate de Orange. Totodata, la un an dupa ce canalele Discovery au fost scoase din grila Telekom, acestea au parasit si grila companiei Focus Sat, care le-a eliminat din grila in decembrie 2020.

Inca nu se stie daca si cu ce canale de documentare vor acoperi operatorii iNES si Vodafone aceste doua pierderi. Discovery Science si DTX vor iesi din peste 30 de tari.

Update 05.01.2024: DTX a fost inchis;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

26 COMENTARII

 1. Discovery science, era unul dintre cele mai bune programe. „Cum funcționează universul”, era cea mai grozavă emisiune despre știință. Simt un mare gol!

 2. Credeți că canalele Discovery vor ieși din grila Vodafone cablu? Ar fi trebuit să iasă toate canalele Discovery pe Vodafone dacă Discovery Science și DTX se închid pe 1 ianuarie 2024.

 3. Digi nr 1 pe documentare…clar..eu urmăresc doar c&I de la Vodafone pe site Vodafone tv…merge cu internet Digi…parola și userul unui prieten…dai în schimb parola la Digi 0nline

 4. În vreo 5 ani se închide Warner, Discovery de tot dacă o tine tot asa. Astea sunt canale. Canal drăcos era Discovery civilisations prin anii 2000 și ceva.

 5. Cam tot ceea ce livreaza Warner Bros Discovery pentru Romania – deoarece continutul livrat pentru publicul din alte tari si de peste ocean este cu totul altul – a devenit o mizerie. Practic in viziunea Warner Bros Discovery publicul din Romania este undeva in lumea a 3-a si trebuie tratat ca atare dpv al continutului.

  • Bine punctat 👍🏻. Adio WB din Romania…. daca suntem din lumea a3a. De ani de zile, platesc posturile astea…. ma crezi ca rar ma uit la Discovery (ma enervează reclama) si niciodata la WB postul cu filme….

   Ps… din partea mea…. bine ar fi ca cei de la Digi sa le mai vina o idee ca aceea cand au scos Discovery si in locul acelor posturi să-mi bage alte posturi noi care să-mi atraga atentia…. cum au facut cand au scos Discovery si mi-a atras atentia BBC Knowledge. 🤗🤗🤗

  • Ca atare l-au tratat si Digi… au scos tiate posturile Discovery…. duoa care le-au bagat NUMAI cu reclame. De fapt… daca Digi nu erau in reteaua Digi cu reclame…. dispareau de mult din România … si primele semne ca dispar posturi Discovery au aparut de acum cativa ani din rețeaua UPC.

 6. Parcă portofoliul Discovery nu mai este atât de atractiv ca-n anii 2000… DTX era cel mai slab post al lor, nicio pierdere, iar Science devenise de umplutură, preponderent redifuzări. HGTV nu pare a avea viață lungă. Animal Planet, la fel, a decăzut, mi-e dor de acel Animal Planet al anilor 2000 când aveau sigla verde cu elefantul. Viasat Nature mi se pare peste Animal Planet-ul actual la calitatea programelor. Food Network, slab. Travel Channel, slab. Mi-e dor de calitatea Discovery World sau Discovery Travel&Living, spre exemplu.

  Aș spune că cel mai bun post al lor este Discovery Investigation, urmat de TLC și Discovery Channel. Bineînțeles, Eurosport 1 și 2 + Animal Planet, în memoria unui post cu care am crescut doar. Deci tot ce înseamnă Discovery s-ar putea rezuma la max. 5-6 posturi.

  • Foarte bine spus! Animal Planet a rămas cel mai slab post în categoria canalelor cu documentare despre animale. Dacă ar fi să fac un top, acesta ar fi:
   1. Viasat Nature
   2. Love Nature
   3. National Geographic Wild
   4. Digi Animal World
   5. Animal Planet

  • Posturile Discovery nu mai sunt cr au fost odata. Sunt pline cu reclame, reluari la greu si cer si bani multi la retransmisie. Daca nu era Digi sa le preia cu reclame si subventii la retransmsie dispareau de mult din România daca ramaneau la ceilalti provider de cablu. Corect topul tau Anonim 👍🏻

  • Ce atâta bucurie pe tine Dsfule,chiar nu ai pic de jenă și ar trebui să nu te bucuri, în schimb tine-le trena celor de la Digi,din cauza lor se întâmplă asta.

   • Tot din cauza celor de la Digi dispar aceste canale si din Turcia Albania Ungaria si alte tari? Sau din cauza celor de la Warner care si-au dat seama ca nu isi are rost atatea canale tematice si ca serialele documentare sau scumpit exagerat in cat daca ti atatea posturi de documentare tematice nu iti vei putea scoate investitia? Deci , care este raspunsul corect?

    • La mintea lui, l-am lasat ca pe el. DIGI ESTE DE VINA CA DISPAR POSTURILE ALEA DIN EUROPA. Dispar pentru ca au avut o politica de marketing proasta a acestor posturi….. au tinut cu dintii de pret in detrimentul abonatilor… in loc sa bage reclame in ele sau sa accepte extraoptiune. De aia dispar…. nu din cauza Digi….. ii doare in 14 pe Digi ca pleaca aia din Europa… le-au dat importantă cuvenită…. le-au scos din grila.

    • Te pui la mintea lui Alin89P? Au disoarut din toata Europa nu din cauza Digi ci din cauza politicilor proaste de marketing care le-au avut cu aceste posturi in sensul ca țineau cu dintii de pret in detrimentul abonatilor… nu acceptau nici reclame in ele si nic extraoptiune. Digi doar le-a acordat importantă cuvenita…. i-au scos din grila.

    • Posturile alea au disparut ca nu au stiut cei de la Discovery sa si le vanda…. nu vroiau nici publicitate si nici extraoptiune. Digi doar le-a acordat importanta cuvenita… le-au scos din grilă. Simplu.

 7. Ați făcut o eroare! Conținutul de pe Fine Living a fost mutat pe HGTV (ambele fiind pe aceeași nișă, altfel Fine Living devenind inutil) , iar conținutul Discovery Showcase a fost mutat pe TLC și Discovery, scopul acestui post fiind de a difuza conținut în calitate HD, iar din momentul în care TLC și Discovery au trecut la HD, acesta nu-și mai avea rostul.