Zilele: putin probabil sa urmeze sezonul 2

Zilele este un serial japonez care trateaza tema dezastrului nuclear de la Fukushima Daiichi, produs in anul 2011. Bazat pe evenimente reale, dramatizarea urmareste, pe parcursul a 7 zile, evenimentele care au urmat accidentului nuclear cauzat de un cutremur puternic urmat de un tsunami.

Faptele sunt prezentate din trei puncte de vedere diferite: oficiali guvernamentali japonezi, angajatii Tokyo Electric Power Company si angajatii centralei nucleare Fukushima Daiichi Nuclear Power Plant. Avand in vedere ca evenimentul a fost unul izolat si ca cele 8 episoade trateaza foarte detaliat, uneori in propriul detriment, dezastrul nuclear produs in 2011, este putin probabil sa urmeze si cel de-al doilea sezon, chiar daca finalul seriei sugereaza ca efectele tragediei nucleare se resimt si azi si ca este posibil sa afecteze in continuare Japonia. Dar este oare posibil sa afecteze si alte tari? Aflati urmarind serialul japonez Zilele.

Zilele a obtinut nota 7,3 pe IMDb si are cota de popularitate 131, in crestere azi si este incadrat in genurile drama, film istoric si thriller. Zilele a fost lansat pe 1 iunie 2023, a fost filmat in Fukushima, Japonia, iar fiecare episod are durata de 1 ora. Serialul ilustreaza nu doar tensiunea dintre angajatii centralei nucleare si guvern, ci si puterea distrugatoare si inspaimantatoare a unui tsunami.

Din distributie fac parte actorii Koji Yakusho (Masao Yoshida), Oji Suzuka (Kiko Kirihara), Kaoru Kobayashi, Yuriko Ishida, Yutaka Takeonushi, Fumyio Kohinata si altii. Pe actorul japonezi Koji Yakusho, nascut Koji Hashimoto, l-am mai putut vedea si in filmele 13 asasini (2010), Babel (2006), Memoriile unei Gheise (2005) si multe altele.

Zilele: putin probabil sa urmeze sezonul 2

Actorul detine un premiu pentru cel mai bun actor din partea Cannes Film Festival, pe care l-a obtinut in anul 2023 pentru rolul din filmul Perfect Days. Koji Yakusho (in limba japoneza, yakusho inseamna birou guvernamental) a mai obtinut premii din partea Asian Film Awards, Chicago International Film Festival, Awards of Japanese Academy, Asian Film Critics Association Award, Hochi Film Awards si altele si insumeaza un palmares de 35 de premii si 38 de nominalizari.

Yuriko Ishida este o actrita japoneza care a mai jucat si in Printesa Mononoke (1997), Tokyo Mer (2021) si Silent Tokyo (2020). Pe actorul japonez Kaoru Kobayashi l-am mai vazut si in filmele Kyuka (2008), Seiten wo Tsuke (2021) si Independence of Japan (2020).

Acesta a primit pana acum un numar de 7 premii, dintre care mentionam Premiul pentru Cel Mai Bun Actor in filmul Kyuka (2009) din partea Yokohama Film Festival, precum si premii din partea Awards of the Japanese Academy, Blue Ribbon Awards, Kinema Junpo Awards sau Hochi Film Awards.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.