Zoom TV HD, Prima Sport 5 HD, Prima News HD si Bollywood Clasic la NextGen
Operatorul de telecomunicatii NextGen a efectuat astazi cateva modificari in grila digitala. In acest material vom detalia aceste modificari.

Din grila operatorului NextGen au iesit canalele: Orange Sport 3, Orange Sport 4, Prima Sport 3, Prima Sport 4 si Bollywood TV si au intrat canalele Zoom TV HD, Prima News HD, Bollywood Clasic si Prima Sport 5 HD. In grila NextGen au ramas variantele HD ale posturilor Orange Sport 3, Orange Sport 4, Prima Sport 3 si Prima Sport 4.

Pe langa aceste modificari, operatorul a reasezat putin grila digitala. Noile canale care au intrat astazi in grila digitala (Zoom TV HD, Prima News HD, Bollywood Clasic) fac parte din noua lista must carry de anul acesta 2024. Prima News HD si Prima Sport 5 apartin grupului Clever Media si au licente tematice de stiri (Prima News HD) si licenta tematica de sport (Prima Sport 5).

Prima News a intrat anul acesta in lista must carry pe pozitia 22 in locul canalului Medika TV, care apartine tot companiei Clever Media Group. Zoom TV HD are licenta tematica – seriale si filme documentare. Zoom TV HD se afla pe ultima pozitie a listei must carry.

Zoom TV HD, Prima Sport 5 HD, Prima News HD si Bollywood Clasic la NextGen

Bollywood Clasic apartine de aceeasi companie care detine Bollywood TV. Cele doua canale au licente tematice – filme si seriale indiene doar ca Bollywood TV difuzeaza filme si seriale indiene mai noi dar si o emisiune TV Povesti de film cu Mara Banica. Bollywood Clasic difuzeaza doar filme indiene clasice. In acest an, Bollywood Clasic a intrat pentru prima data in lista must carry pe pozitia 36.

In cazul in care nu receptionati noile canale puteti efectua o noua cautare totala a grilei sau puteti efectua o cautare manuala a frecventelor: 586 (Prima News si Zoom TV HD), 754 (Prima Sport 5 HD, Bollywood Clasic) si 746.

Reamintim ca ultimul canal introdus in grila NextGen este TVR Sport HD, post care apartine Societatii Romane de Televiziune. NextGen Communications ofera abonatilor sai  urmatoarele servicii: cablu TV (analog / digital), internet fix si telefonie fixa.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

17 COMENTARII

 1. Cu toate că sunt o sumedenie de posturi HD de interes, Digi a preferat posturi HD de sport relativ in dublura, cum sunt cele de la Prima Sport care difuzeaza cam aceleasi intreceri sportive ca si Digisport! Sa faci neghiobia asta nu inseamna decat sa te arati cat esti de tare in rețea, dar și cât de ghiolban!

 2. Se poate să transmiteți in format HD canalele Digi Romania tv b1 realitatea? Pe diagonale mari se vede prost in sd. Va mulțumesc anticipat

  • Digi 24, B1 și Realitatea sunt HD pe Orange, poate vor ajunge și pe NextGen. Din ce observ, toate posturile nou introduse intră direct HD, problema e la cele rămase din trecut pe care nu se mai umblă deloc. Nu știu care ar fi logica pt. care ai pune HD pe Apollonia, spre ex. Sau pe Mediacom TV care de 2 săptămâni afișează doar dungi colorate ca-n anii 1990. Și nu e vorba de costuri, pt. că Digi 24, B1 și Realitatea sunt must-carry & free și cu HD, la fel ca toate cele din must-carry.

    • Sunt posturi precum AMC, Film Cafe, TV Paprika, CBS Reality, Warner TV, Diva, Crime & Investigation, Nat Geo People cu un conținut net superior, dar foarte greu de urmărit pe un TV al zilelor noastre la calitatea SD pe care o oferiți, se văd foarte șters. De asemenea, Pro Cinema HD, UTV HD, Digi 24 HD, B1 HD, Euronews Romania HD, Trinitas TV HD + Love Nature HD, MTV 00’s sau Film Mania HD care lipsesc.

     Totodată:

     1. Cu ce vor fi înlocuite posturile Orange Sport care se vor închide în iunie?
     2. Având în vedere că NextGen aparține de Orange Romania Communications (fostul Telekom), care se va închide din toamnă, e posibil ca grila TV Orange să ajungă integral la NextGen sau NextGen să devină Orange?

     Răspunsul NextGen:

     Dorim sa va aducem la cunostinta si sa va asiguram de faptul ca preferintele, respectiv sugestiile pe care dumneavoastra ni le-ati comunicat sunt in atentia noastra si vom tine cont de acestea. Dorim sa ne imbunatatim continuu, astfel incat experienta dumneavoastra sa fie una cat mai placuta! Completarea grilei TV oferite de NextGen Communications reprezinta un real interes atat pentru clientii nostri, cat si pentru noi. Va asiguram ca ramane o prioritate si ca imediat ce vom avea o rezolutie pentru acest subiect, vom reveni catre dumneavoastra. NextGen Communications face parte din grupul Telekom Romania, grup ce a fost achizitionat de catre Orange Romania, insa aceasta tranzactie nu a modificat statutul companiei si nici relatia cu clientii sai.

  • Oricând. Sau niciodată. Deocamdată interesele companiei Digi sunt să nu întroducă mai mult de un TVR Sport SD, doar ca să scape de presiunile CNA-ului. Digi a cresct atât de mult încât opiniile abonaților nu mai contează. Asta a fost în trecut. Acum dacă îți convine bine, dacă nu, pleci la altă companie. Noua abordare Digi, de pe poziții de forță (/monopol), îi face să devină nepăsători, și chiar aroganți.

   • Digi ar putea și mâine să scoată 10-15 posturi lejer, știind că abonații lor se bucură la 20 lei și nu vor pleca la un alt operator care oferă o grilă mai bogată în noutăți și HD-uri, dar la un preț superior. Cât timp clienții lor se vor uita doar la A FI IEFTIN, atunci și grila va fi pe măsură, posturi de mâna a doua, 15 d-alde Digi, 15 d-alde Clever, SD-uri și tot așa.