Spuneam cu putin timp in urma intr-un articol ca RDS RCS se pregateste sa ofere clientilor sai noua gama de decodoare TV, Humax HD 4. Acest tip de decodor nu ofera doar functia de arhiva TV ci si functia de pauza, inainte, inapoi, inregistrare etc.

RCS-RDS a inceput deja sa ofere acest tip de decodoare clientilor sai. Decodorul se poate comanda din orice casierie sau magazin Digi Mobil sau direct din digicare. Pentru asta trebuie sa mergeti la „Comanda Echipamente” -> Decodoare -> Decodoare HD. Selectam locatia, serviciul si tipul de decodor si vom fi contactati de catre un operator RDS pentru confirmarea comenzii. Deocamdata nu toti clientii au posibilitatea de a primi acest tip de echipament si se asteapta suplimentarea stocurilor.

De obicei, stocurile de echipamente sunt destul de limitate iar clientii trebuie sa astepte si pana la cateva saptamani pentru a primi comenzile. Decodorul Humax HD 4 are destul de multe functii noi fata de vechile decodoare. De la posibilitatea de a-i conecta o unitate de stocare pana la posibilitatea de a derula un post TV cu cateva ore inapoi, Humax HD 4 va usura viata abonatilor si le va permite vizionarea emisiunilor preferate la orice ora din zi.

Iata cateva dintre functiile pe care Humax HD 4 le ofera clientilor RCS-RDS:

  1. Timeshifting – Este o functie ce permite pauzarea canalelor TV, inregistrarea si reluarea acestora. O alta functie ce mie personal mi s-a parut destul de utila este faptul ca un post TV se poate inregistra in timp ce utilizatorul vizioneaza un altul. De exemplu, s-a intamplat sa se joace doua meciuri importante in acelasi timp. Cu acest decodor poti viziona un meci iar pe celalalt il poti inregistra pentru a-l viziona mai tarziu.
  2. Catch-up TV este functia ce permite derularea inapoi a tuturor posturilor (in curand) timp de 5 zile. Daca plecam in vacanta, de exemplu, putem reviziona toate emisiunile preferate pierdute pe parcusul vacantei. Functia memoreaza continutul posturilor TV pentru o perioada de 5 zile.

3. Inregistrarea programata – Este functia ce permite setarea decodorului sa inregistreze un anumit post TV, la o anumita ora, programata de utilizator.

4. Functia de memento – Este functia ce iti aminteste ca emisiunea sau filmul tau preferat urmeaza sa ruleze iar decodorul Humax HD 4 va comuta automat pe postul din memento

5. O alta functie destul de utila este faptul ca decodorul Humax HD 4 se poate transforma intr-un media player HD atunci cand ii este atasata o unitate de stocare ce contine fisiere media.

6. Decodorul ofera si posibilitatea vizualizarii tuturor facturilor din contul fiecarui abonat. Aceasta functie este disponibila doar daca Humax HD 4 este conectat la internet.

Update 25.10.2019: Functia catch-up functioneaza doar pe posturile Digi 24, Digi Sport 1 HD, Digi Sport 2 HD, Digi Sport 3 HD, Digi Sport 4, Kanal D, Da Vinci Learning;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

16 COMENTARII

  1. BUNA SEARA,

    CUM POT PROCURA UN SAT-RECEIVER HUMAX DIGI+C HD4
    VA ROG
    PRIN REPREZENTANTA DIGI-RDS DIN BUCURESTI…ESTE IMPOSIBIL
    DE CE…?….”TRADITIA ROMANEASCA A BUNAVOINTEI”…DE A SERVI CLIENTII…ESTE BINE CONSERVATA

    MULTUMESC
    OLIVER

    • Buna seara,
      Echipamentele se ofera in functie de stocul disponibil.
      Puteti face o cerere la relatii cu clientii Digi la numarul 0314004414 si veti fi anuntat cand vor avea decodoare pe stoc.

  2. Cum revin la setarile de fabricatie la decodorul Humax HD 4? Am comis o greseala, am navigat prin meniul setarilor pentru vizionare si am apasat accidental pe obtiunea de vizualizare „1080pi”. Din acea clipa mi-a disparut imaginea de pe televizor dar am sunet. Am apasat tasta meniu de pe telecomanda decodorului pentru a reface setarile, dar nu mi-a aparut nimic pe ecranul televizorului. Am acos din priza decodorul si l-am repornit, s-a comportat la fel. Pot schimba canalele, pot regla din telecomanda decodorului volumul sunetului, dar nu am imagine si nu-mi apare niciun mesaj pe ecranul tv la folosirea telecomenzii decodorului. CE POT FACE?

  3. Am acest decodor de peste 90 zile.Constat cu stupoare ca la accesarea inregistrarilor mai vechi de 90 de zile , apare mesajul INREGISTRARILE EXPIRA SI NU MAI POT FI VIZUALIZATE DUPA 90 DE ZILE.
    CE INSEAMNA ASTA DOMNILOR DE LA DIGI
    LA ROMTELEKOM AM ARHIVA DE PESTE 2 ANI

  4. „Catch-up TV este functia ce permite derularea inapoi a tuturor posturilor”.

    Digi NU permite derularea inapoi a tuturor posturilor ci doar a posturilor digi 24, digi sport 1 hd, digi sport 2 hd, digi sport 3 hd, digi sport 4 sd, kanal d si davinci learning. Atat.
    Articolul asta m-a indus in eroare. La Telekom sunt mult mau multe posturi ce pot fi derulate inapoi timp de 7 zile.

    • La momentul publicarii articolului am fost informati de catre cei de la Digi ca urmeaza sa fie disponibila functia catch-up pe toate posturile.
      Evident, asta nu s-a intamplat, am actualizat acum articolul.

  5. decodorul humax digi+c hd4 poate functiona pentru doua tv ?eu vizionez pe unul peste 100 de canale iar pe celalalt in jur de 60.poate nu l-am montat corect?

    • Nu va functiona corespunzator un singur decodor pe doua televizoare, de aceea receptionati mai putine programe decat trebuie. Va recomand sa mai luati un decodor si pentru celalalt tv sau sa optati pentru un smartcam daca aveti un TV care suporta CI+.

    • Cum sa vezi pe unul mai multe posturi…pe unul mai putine…daca splitezi imaginea receiverului, se va vedea pe toate dispozitivele aceeasi imagine, schimbi postul…se schimba pe toate…normal ca pe un tv vezi 100 posturi, pt ca aparatul decripteaza posturile digitale si hd, daca nu ai tuner digital pe televizorul conectat direct la cablu e clar ca receptionezi semnal analogic fiidca tv ul nu are tuner sau fiindca nu ai facut o scanare corecta…incearca pe Ungaria sau alte tari ca sa vezi daca gasesti mai multe…