Configurare router pentru internetul de la RDS/UPC/Telekom. Marjoritatea companiilor de telecomunicatii din tara noastra ne ofera (de cele mai multe ori), odata cu contractarea unui abonament de internet, si un router „cadou” ce ar trebui sa ne asigure o conexiune la internet la cat mai multe device-uri, fie ele conectate prin cablu sau wi-fi.

Din pacate, aceste routere oferite de companiile de telecomunicatii nu sunt suficient de performante pentru a-si face treaba iar utilizatorii sunt nevoiti sa-si cumpere altele. In majoritatea cazurilor, utilizatorii sunt nevoiti sa pastreze contectate doua echipamente in casa (primul este cel oferit de provider si transforma converteste semnalul de fibra pe cablu utp iar ce de-al doi-lea este cel cumparat de client, pentru a-si conecta mai multe calculatoare sau pentru a avea o viteza mai mare pe wi-fi).

In conditiile in care achizitionam un router separat, providerul de internet nu are obligatia za instaleze acel echipament. Aici aveti un articol despre cateva modele de routere compatibile cu internetul de viteza si cateva detalii tehnice despre setarea internetului giga.
Configurare router pentru internetul de la RDS/UPC/Telekom

Aproape toti providerii de internet din Romania folosesc conexiuni PPPoe iar in momentul in care trebuie sa configuram un router, avem nevoie de userul si parola oferite la incheierea contractului.
In cazul in care nu mai cunoasteti userul si parola, puteti contacta operatorul de internet pentru a va furniza datele de conectare.

Configurare router pentru internetul de la RDS/UPC/Telekom (TP-Link)
Pentru a configura un router TP Link, trebuie sa conectam cablul gasit in pachet in unul dintre porturile lan ale routerului si in pc, conectam de asemenea routerul TP-Link (portul WAN) la portul LAN al echipamentului de la provider. Deschidem browserul si accesam in bara de adrese, adresa 192.168.0.1 sau adresa 192.168.1.1 (diferite de la un model la altul). In momentul in care se va stabili o conexiune, ni se va cere un user si o parola. Acestea sunt „admin” si „admin”.

Dupa autentificare, ni se va deschide meniul routerului unda va trebuie sa configuram conexiunea. Pentru o configurare cat mai usoara, recomand optiunea „Quick setup”. Iata care sunt pasii de configurare router pentru internetul de la RDS/UPC/Telekom pe routerele TP-Link:

  • Ne logam in meniul routerului cu userul si parola „admin/admin”;
  • In meniu, pe partea stanga, selectam Quick Setup;
  • In lista de conexiuni, selectam PPPoE si apasam pe butonul next;
  • In campul „Username” completam numele de utilizator oferit de providerul de internet. In campul „password”, completam parola iar in campul „Confirm password” reintroducem parola si apasam „next”;
  • In fereastra aparuta, modificam campul de la „wireless network name” (va fi numele retelei wi-fi);
  • La „Security” bifam WPA2-PSK si in acel camp completam parola de la wi-fi. Daca routerul dual-band (2.4Ghz si 5Ghz) atunci repetati procesul si la 5Ghz;
  • Selectam butonul next si routerul se va restarta automat. Dupa restart, acesta ar trebuie sa fie setat si configurat.

Configurare router pentru internetul de la RDS/UPC/Telekom (D-link)

Pentru procesul de configurare router pentru internetul de la RDS/UPC/Telekom (D-link) este nevoie sa conectam cablul de internet de la provider in portul WAN (scrie sub port) si cablul gasit in pachet se conecteaza intr-unul dintre porturile ramase libere pe router si in pc. Pentru a incepe configurarea, trebuie sa deschidem browser-ul si sa scriem in bara de adrese ip-ul 192.168.100.1 si sa apasam enter.

Ni se va cere un username si o parola. La Username completam cu admin iar la parola lasam necompletat. Apasam butonul login si ni se va deschide meniul routerului.  Iata care sunt pasii de configurare router pentru internetul de la RDS/UPC/Telekom pe routerele D-Link:

  • In partea de sus a paginii selectam butonul „Setup”. In urma acestei ferestre, apasam butonul next;
  • Ni se va deschide o lista cu tipurile de conexiuni pe care le putem folosi pe router. Selectam PPPoe si apasam butonul „next”;
  • In fereastra aparuta trebuie sa completam numele de utilizator predate de catre furnizor, parola si reintroducerea parolei dupa care apasam „next”;
  • In fereastra urmatoare, completam la campul „SSID” numele retelei wi-fi;
  • La campul „Wireless security” selectam WPA/PSK/WPA 2 PSK AES si introducem parola de la wi-fi;
  • Apasam butonul next, urmat de butonul finish;
  • Routerul se va restarta iar acesta va fi setat si configurat.

Configurare router pentru internetul de la RDS/UPC/Telekom (Tenda)

Pentru procesul de configurare router pentru internetul de la RDS/UPC/Telekom (Tenda) este nevoie sa conectam cablul de la providerul de internet in portul WAN si cablul din pachet in portul LAN si in calculator.
Dupa ce am rezolvat problema cu cablurile, deschidem un browser si tastam in bara de adrese 192.168.0.1 dupa care apasam enter. Ni se va cere un user si o parola si introducem admin/admin si apasam butonul OK. Iata care sunt pasii de configurare:

  • Pe pagina actuala selectam PPPoE, la „PPPoE” introducem numele de utilizator oferit de provider iar la „PPPoE” introducem parola;
  • In aceeasi fereastra introducem parola pentru WI-FI in campul „Security Key”, urmat de butonul OK.
  • Dupa reincarcarea paginii, selectam tab-ul Advanced iar la Connection Status statusul va fi Connected daca setarile au fost facute corect.

Configurare router/modem Vodafone/Akta/NextGen

Daca intampinati dificultati in privinta configurarii si instalarii echipamentelor oferite de Vodafone, Akta sau NextGen, lasati un comentariu mai jos si vom incerca sa va ajutam.

Configurare ZTE H298N in reteaua RCS – RDS

Pentru configurarea routerului wireless primit de la RCS – RDS trebuie sa accesam interfata de administrare (192.168.1.1); userul este user iar parola este digi.

Accesam Network – WAN – WAN Connection – aici introducem informatiile de conectare la internet (username-ul si parola PPPoE primite de la RCS – RDS).

In cazul in care intampinati probleme in procesul de configurare router pentru internetul de la RDS/UPC/Telekom, nu ezitati sa postati un comentariu mai jos si veti primi ajutor. De asemenea, daca aveti un alt model de router, postati un comentariu si vom actualiza lista cu acel model.

Configurare conexiune PPPoE cu username si parola pe router Asus WL-520gC 

Configurarea routerului Asus WL-520gC ar trebui sa se faca urmand acesti pasi:

Dupa ce a fost montat routerul, a fost alimentat si conectat PC-ul la un port LAN al routerului, ne asiguram ca am selectat sa obtinem setarile IP in mod automat (Control Panel/Settings – Network Connections/Network and Internet – Change adapter settings – pe Local Area Connection/Ethernet apasam click dreapta – Properties – selectam Internet Protocol Version 4 – Properties – aici bifam Obtain an IP address automatically si Obtain DNS server address automatically).

Mai departe, dupa ce computerul si-a luat IP din reteaua locala, accesam in browser IP-ul 192.168.1.1 (interfata de administrare a routerului Asus WL-520gC) si ne logam folosind username-ul admin si parola admin. Pentru configurarea rapida, selectam Quick Setup – selectam fusul orar si selectam Next – PPPoE si selectam Next – selectam Cable Modem or other connection that gets IP automatically – selectam ADSL connection that requires username and password si introducem username-ul si parola oferite de catre furnizorul de internet.

Setare router Huawei HG655b de la Telekom – Scurt tutorial

Pentru a seta dispozitivul HG655b ca router si nu ca modem trebuie sa urmam pasii de mai jos.

  1. Pentru inceput trebuie sa ne logam in interfata de administrare a routerului. Pentru asta trebuie sa deschidem browserul si sa tastam in bara de adrese, adresa ip 192.168.1.1 (pc-ul trebuie sa fie conectat la acest router) si apasam enter;
  2. Ni se va deschide o fereastra ce va cere un username si o parola. Acestea sunt setate prestabilit  admin/admin. Introducem admin la username si admin la parola si apasam enter. In cazul in care parola nu functioneaza, verificati pe partea inferioara a routerului fiindca acestea vor fi scrise acolo.
  3. In partea stanga, in meniu, selectam „Basic”, dupa care selectam „WAN”;
  4. In meniul de „WAN” vom selecta „WAN6_INTERNET_TR069_R_ATM1_0_35”;
  5. In acest meniu vom completa username-ul si parola primite de la Telekom (se pot gasi in contract).
  6. Se apasa butonul „Submit”.
  7. Se restarteaza routerul Huawei HG655b.

Acestia sunt pasii de Setare router Huawei HG655b. In cazul in care folositi un internet de la un alt provider, procedeul este acelasi, doar ca trebuie sa introduceti usernameul si parola oferite de providerul respectiv.

Meniurile routerelor Huawei sunt destul de asemanatoare, deci aceasta procedura se poate aplica la mai multe modele. In cazul in care intampinati probleme in efectuarea procesului de Setare router Huawei HG655b , nu ezistati sa postati un raspuns la acest post.

Daca ati reusit sa efectuati corect toate setarile, asigurati-va ca contractul inca este valid iar furnizorul dumneavoastra inca va ofera serviciile de telecomunicatii. Acest router se poate configura si WI-FI iar setarile acestuia se fac din meniul Basic- > WLAN si acolo se setaza datele urmatoare:

  • Mode: (lasati nemodificat)
  • Country: Alegeti tara
  • Channel: Auto
  • Rate: Auto
  • Transmit power: Selectati valoarea maxima
  • SSiD index: SSID1
  • SSID: Numele retelei wifi (scrieti ce doriti)
  • Maximum number of accesing devicesc: 32 (se poate selecta numarul maxim)
  • SSID: Bifati enable
  • Hide Broadcast: Debifati
  • Security: WPA@-PSK
  • WPA-Preshared key: Parola de la reteaua wifi
  • WPA encription AES
  • WPS: Biati Enable
  • WPS mide: PBC

Configurare router Archer A6 in reteaua Digi

Dupa ce am conectat routerul la reteaua de internet, accesam pe PC tplinkwifi.net si va aparea optiunea sa alegem o parola pentru interfata de administrare, o alegem si o reintroducem – Let’s get started – selectam Time Zone-ul si Next – selectam PPPoE si Next – ne va cere sa introducem username-ul si parola de la internet, dupa ce le introducem si selectam Next o sa apara sa configuram reteaua wifi, putem modifica datele sau le lasam asa – selectam Next.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

431 COMENTARII

  1. Am abonament la RDS are cablu la intrare la ruterul lor din ruterul lor la ièșire are mufă TV și mufă internet, un cablu TV un cablu PC înainte de PC am pus un ruter care scoate semnal WI – FI și folosesc printr-un modem la PC iar semnalul Wi – FI îl mai folosesc la o cameră supraveghere exterioară dar ruterul meu se oprește odată de două ori pe lună chem pe cel care a pus ruterul meu stă cu telefonul în mână se face că ar face ceva și vine internetul îi dau o sută lei și pleacă, dacă nu dau bani după cinci minute se întrerupe internetul, după cele constatate de mine transmite la RDS să cupleze internetul sau să-l declupeze internetul dar la ruterul lor este internet și uite așa mă freacă să facă și ei un ban și de la ruterul lor lau întrerupt până să cumpăr eu mai un ruter mai plătesc unul sau două abonamente pe lună dacă comentez cumva la casierie îmi spune nu vă convine reziliați contractul.

  2. Buna ziua,
    Am un abonament enterprise de la DIGI cu un singur port LAN disponibil, cu IP static, la care vreau sa adaug un alt router pentru a da semnal WiFi, pe echipamentul lor WiFiul este indisponibil. Din portul disponibil am conectat un switch pentru a putea conecta mai multe calculatoare. Routerul aditional este un TP-Link caruia i-am adaugat toate setarile de IP, DNS si Gateway primite de la Digi, WiFiul este activ, dar nu are internet daca este conectat din switchul cu mai multe porturi. Reteaua WiFi are internet doar cand este conectat routerul in portul alocat de Digi, dar in situatia asta nu mai am internet prin porturile LAN are routerului si nu mai pot da internet switchului cu mai multe porturi.
    Ma gandesc ca ar fi o setare pe care nu o stiu, aveti vreo idee?
    Multumesc!

  3. Buna ziua !Am un router adus din germania TG3442DE ( vodafone ) coaxial .Pot sa-l folosesc in Romania tot pe reteaua vodafone ??? Mentionez ca am cuplat routerul in locul unui conect box tot de la upc/vodafone , dar in afara de router pe post de switch nu am reusit…
    Este vreo modalitate de a clona celalat router ( conectbox) sau trebuie sunat la vodafone sa-l cofigureze si sa-l accepte in retea ???

  4. Salut,am instalat azi internet gigabit de la nextgen. Am folosit un router Tenda AC6 pentru conexiune. Viteza de descarcare pe un PS4 este de 10-12 MB/sec. Stiu ca real viteza promovata de ei,anume 1024 de Mbps trebuie impartita la 8 pentru a afla valoarea reala,care este de aprox. 120 MBps. Stie careva ce setari trebuie sa fac pentru a avea viteza maxima ? Precizez ca as prefera sa raman pe canalul de 5Ghz,deoarece acolo am cea mai mare viteza. Multumesc anticipat pentru orice ajutor posibil.

    • Salut Florin,
      Routerul tau are port WAN de 100 Mbps, nu ai cum sa ai viteze Gigabit cu acest dispozitiv. Practic, viteza pe care o ai pe acel PS4 deja este cea maxima posibila.
      Schimba routerul daca vrei viteze mai mari insa nu te astepta sa ai viteze de 900-1000 Mbps pe wireless, trebuie sa investesti destul de multi bani intr-un router pentru a avea astfel de performante.

  5. Salut! Sunt client RCS RDS și mă confrunt cu o situație ciudată – internetul funcționează doar când am VPN-ul activat (Express VPN). Chestiunea este valabila pentru absolut toate cele 4 device-uri din casă.

    Normal, am crezut că e o setare în VPN care împiedică conectarea în lipsa prezenței acestuia, dar nu este așa.

    Am găsit o situație asemănătoare pe un site de afară, dar nu este dată o soluție. Se spune în mod repetat că e o problemă de DNS.

    Am dezinstalat clientul de VPN pentru a testa și același rezultat – nu merge. Date primesc pentru că pagina de browser stă mult în expectativă până arată clar că nu se încarcă.

    Am sunat zilele trecute la RCS RDS și cei de acolo mi-au spus că toate echipamentele lor sunt funcționale din ceea ce observă ei și că problema poate fi o interferență sau o chestiune care ține de router.

    Am schimbat router-ul pentru că oricum trebuia să-l schimb, dar nu este din cauza router-ului.

    Bun… ce-nseamnă problemă de DNS? Ce pot face eu în cazul acesta?

    Mulțumesc.

    • Salut Stefan,
      Verifica setarile DNS in felul urmator, apasa Start, cauta si acceseaza ncpa.cpl – click dreapta pe iconita placii de retea, se numeste Ethernet sau Local Area Connection – Properties – selectezi Internet Protocol version 4 – Properties – aici te asiguri ca sunt selectate optiunile Obtain an ip address automatically si Obtain DNS server address automatically.
      Daca tot nu functioneaza fara VPN, deschide cmd (Command Prompt) si executa comanda ipconfig -all, ulterior raspunde-mi la acest comentariu cu ip-urile trecute la DNS Servers.
      E foarte posibil sa fie o problema de DNS-uri deoarece prin VPN folosesti IP-ul si DNS-urile configurate de catre serverul VPN.

  6. buna ziua! sunt abonat Romtelekom , cu toate pachetele : tel fix, internet, tv si tel mobile. De curand am achizitionat un tel dect de la yealink w60p, pe care nu am reusit sa il configurez pentru reteaua romtelekom; am luat legatura cu cei de la Telekom, dar nu am reusit sa aflu daca tel e compatibil sau nu cu reteaua telekom; “baza” noului telefon are mufa rj 45, iar reteaua telekom de intrare in apartament este rj 11 (banuiesc); tel nou are un cablu rj 45 la cele 2 capete, unul l am pus in “baza” lui iar celalalt capat l am pus intr o mufa de ethernet din routerul Huawei de la telekom; tel nou vad ca initiaza apeluri , dar tel apelat nu suna, la fel daca sun la tel nou, acesta nu suna, dar in agenda lui la nr. primite, apare tel de la care am sunat ?! Am facut ceva setari in ip routerului, dar degeaba.; o sa cumpar un cablu rj 11- rj 45 , sa conectez baza cu “ cutiuta” telekom , sa vedem ce se intampla! Sugestii ??Multumesc !

  7. Buna ziua!
    Un router wifi 6 Tenda RX3 cu specificatii tehnologie TWT (target wake – up time) si BBS Coloring. Nu stiu ce inseamna aceste tehnologii pentru ca nu ma pricep, dar daca cunoasteti acest model sau la modul general:
    1 – aceste specificatii se activeaza din setarile aparatului sau sunt implicite, ca nu gasesc in setari nimic in acest sens?
    2 – se poate opri din setari transmisia pe 5 ghz si sa ramana doar cea pe 2,4?
    3 – si o intrebare mai nazdravana dar tot o pun, fetita mea se vaita de dureri de cap cand pornesc acest router, exista posibiliatea ca acest aparat sa afecteze sanatatea sau a citit pe site-uri „de bine pentru sanatate” si a inventat si ea putin niste dureri?

    Multumesc frumos!

    • Buna seara,
      1. TWT este o tehnologie specifica wifi6 si din cate stiu nu necesita activarea pe router, important este ca dispozitivul folosit pentru a se conecta la wireless sa fie compatibil wifi 6.
      2. Da, se poate dezactiva reteaua 5GHz din Setari Wi-Fi.
      3. Undele radio sunt peste tot, sunt difuzate atat de echipamente de retelistica pe km intregi (site-uri radio pentru telefonie mobila) cat si de alte dispozitive, inclusiv de turnurile de control sau de avioane, pe sute de km. Suntem inconjurati de unde radio. Insa, am auzit si de alte cazuri asemanatoare, nu sunt foarte documentat pe acest subiect insa am inteles ca ar fi vorba de un fel de alergie, hipersensibilitate la undele electromagnetice, care ne pot da dureri de cap.

  8. Buna ziua,
    Reteaua mea principala este compusa dupa cum urmeaza:
    Aonamentul la inernet e de 500
    – router primit de la operator
    -un router TP LINK Archer C6U cumparat – configurat in mod acces point (STATIC)
    -doua renge extender wifi TP LINK model RE300 – avand pe ele 2 clienti respectiv 3 (acamere IP digicam rotative de exterior) – configurate STATIC
    – mai exista si alte dispozitive conectate wifi….termostat ambiant, robot-aspirator, telefoane…..
    Intrebarile sunt urmatoarea:
    – alocarea adreselor IP e bine sa fie facute de routerul primit de la operator sau de pe TP LINK, apar probleme la intreruperea accidentala (lipsa curent electric)… sunt alocate alte adrese IP camerelor si de aici apar probleme cu NVR-ul ….
    – am in retea un NVR – hikvision wifi 8 camere, am in retea 5 camere digicam … in modul vizualizare camere se pot vizualiza 4 din 5 … pe una fiind afisat mesaju NO RESURCE…unde e problema?
    Va multumesc….

    • Buna ziua,
      Daca nu aveti nevoie de reteaua wireless facuta de echipamentul operatorului, as recomanda trecerea TP-Linkului C6U in modul router + PPPoE iar TP-Linkul va aloca IP-uri si va face alte operatiuni necesare, echipamentul operatorului ramanand doar in modul bridge/modem. Acest setup este recomandat si de operatori.
      Daca doriti sa nu fie alocate alte IP-uri echipamentelor faceti o rezervare in router pentru fiecare echipament, mentionand IP+MAC, astfel incat va fi asignata prin DHCP mereu aceeasi adresa IP anumitor dispozitive. O alta varianta ar fi sa setati IP static direct pe dispozitiv dar e mai usor si mai util sa faceti asta direct pe router.
      In ceea ce priveste camera cu probleme, isi ia IP? Unde apare acest mesaj, atunci cand se incearca accesarea camerei?

  9. Buna ziua,
    Am internet de la Telekom, iar modem Huawei. In urma unei pene de curent, 2 dintre calculatoare nu se mai puteau conecta, Lan 3 si 4 nu mai luminau ledul iar wi-fi nu functioneaza. Am dat reset la modem, Lan 3 si 4 lumineaza insa calculatorul imi trimite mesajul Enthernet nu are o configuratie IP valida. Pe unul din calculatoare am net, pe Lan1, wi-fi din pacate nu merge.
    Am incercat sa intru pe 192.168.1.1 insa imi apare conexiune nesecurizata, insist sa intru, introduc parola si user apoi login insa nu se conecteaza la modem, nu primesc nici un mesaj.
    Ma puteti ajuta cu un sfat? Multumesc.

    • Buna ziua,
      Probabil echipamentul Huawei trebuie reconfigurat.
      Daca nu reusiti sa accesati interfata de administrare, va recomand sa sunati la relatii cu clientii Telekom la numarul 0214041234 pentru a verifica.

  10. VA salut.
    Am o problema cu un streamer Marantz na8005.
    Am internet de la Digi .
    Streamerul apare conectat le net , internetul radio merge ,dar nu pot folosi aplicatia de pe telefon si nu mi-l vede in retea.
    L-am probat si cu net de la Upc si merge. Cred ca routerul de la Digi are o setare undeva .

    • Salut Alex,
      Cum esti conectat cu player-ul la internet, prin cablu? Cu telefonul esti conectat la wifi sau la date mobile? Ce model de echipament ai, un ONT de la Digi sau un router personal?

  11. Buna ziua,
    sunt client vechi UPC si detineam un modem mai vechi (fara wi-fi). Pentru a avea si acces wi-fi, foloseam un router Belkin. Acum 2 saptamani am schimbat modemul vechi UPC cu un Connect Box de la ei. De atunci, routerul Belkin se deconecteaza zilnic de la internet (si ramane asa pana ii scot si repun alimentarea). Mentionez ca am 3 routere wifi conectate (retele wi-fi diferite – parter, etaj, mansarda) si doar Belkin face asa. Ma puteti ajuta cu un sfat referitor la cum as putea depasi aceasta situatie? Care ar putea fi cauza? Multumesc!

  12. Sunt client **** din anul 2014 la care precizez ca beneficiez de serviciul internet si tv circa 3-4 luni pe an deoarece sunt plecat din tara restul timpului.In decembrie cand am revenit in tara nu am reusit sa-mi configurez un router wifi din pricina modemului de la voi.Prima sesizare am facut-o pe 17.12.2020.nr.***** .care nu a dus la rezolvarea problemei.In final am optat pentru achizitionarea unui router wifi de la voi dupa multe discutii cu operatorii vostri.Astept in continuare rezolvarea acestui inconvenient deoarece nu doresc sa ajung la protectia consumatorului pentru o problema datorata angajatilor superficiali pe care ii aveti in Curtea de Arges.Multumesc pentru intelegere si va urez un calduros La Multi Ani.

    • Buna seara,
      La multi ani!
      Noi nu reprezentam niciun operator de telecomunicatii.
      Presupunand ca va referiti la Digi, va recomand sa faceti o sesizare pe site-ul Digi Romania – sectiunea Contact.

  13. Bună ziua!
    Sunt abonat la digi de curând si aveati dreptate despre routerele lor gratis!
    Intrebare::
    Dar oare nu pot cumpăra Placa de retea wireless fibră si să elimin modemul lor?
    Cu o bună placă retea pci as putea avea net mai bun nu?

    • Buna ziua,
      Nu este posibil, pentru a functiona reteaua de fibra optica, este necesar sa se configureze un echipament in reteaua lor iar ei permit doar adaugarea ONT-urilor furnizate de ei. O alta solutie ar fi sa achizitionati un router si sa-l conectati la ONT, urmand sa puteti utiliza reteaua wireless de la routerul personal.

  14. Salut sunt abonat la RDS RCS/Digi – Am luat un nou router (Mercusys AC12G) am reusit sa il configurez cu PPPoE, ZTE-ul de la Digi e setat in modul bridge, dar vitezele nu trec nici de 90mbs, eu am abonamentul de 500Mbs si asta este al doilea router schimbat. Primul a fost un Tenda iar cei de la digi mi-au spus ca „poate sa atinga 300mbs poate pe luna”. Mercusys-ul asta a fost recomandat chiar de un baiat de la tehnic de al lor.

    Care sa fie problema? De ce nu reuseste sa imi ofere nimic peste 100mbs?

    Mentionez ca incerc sa accesez conexiunea si pe 5ghz si pe 2,4ghz. Iar dispozitivele sunt toate gigabit enabled – Dispozitive testate HP Envy 13 aq1xxx / iPhone XsMax/ iPhone11 Pro / Macbook Pro 13 2017 / iPhone 7 Plus/ OnePlus 7T.

    • Salut Timi,
      Pe cablu ai testat conexiunea? Daca da, ce viteze ai?
      Pe 5GHz ar trebui sa ai peste 100 Mbps in aceeasi camera.
      Cablul intre ONT si Digi este in regula? Poti testa si cu alt cablu?

      • Nici conexiunea prin cablu din Routerul Mercusys nu trece de 100mbs. Testata pe un xbox one s si macbook-ul de mai sus. Cablurile in sine pot confirma 100% ca nu au o problema, au fost testate cu ONT-ul cand au venit la instalare, si am insistat sa testeze viteza pe mai multe cabluri pe care le aveam disponibile, la momentul testului trecea de 400Mbs.

        Chiar nu inteleg care ar putea fi problema – am observat ca pana si pe emag sunt oameni cu acelasi router ca al meu si Internet RCS RDS Digi care nu au problema asta dar si foarte multi care intampina exact aceeasi situatie.

        • Din informatiile oferite pana acum problema pare sa nu fie de la conexiunea de internet (a fost verificata de tehnicienii Digi), de la ONT (a fost schimbat), de la router (a fost schimbat), de la cablul intre ONT si router (s-a testat cu mai multe cabluri si au fost testate la instalare), de la dispozitiv (a fost testat cu mai multe echipamente). Nu mai ramane nimic de verificat. Deci, undeva e o problema, ceva trebuie verificat din nou.
          Majoritatea problemelor expuse pe eMag exista la toate modelele de routere, abonatii zic ca nu sar de viteze de 100 Mbps insa peste 90% din probleme sunt din cauza clientilor (PC cu probleme, placa de retea care nu este Gigabit sau cablu defect), deci nu este ceva ce merita luat in seama. Se intampla destul de rar ca problemele acestea de performanta sa fie din cauza operatorului.
          Poti face din nou o cerere la Digi sa iti testeze conexiunea de internet cu un laptop de test, daca se va constatata ca este in regula conexiunea pe un laptop personal cu cablul tau de internet, atunci mai raman de verificat routerul si PC-ul.

    • La ce operator sunteti abonata? Noi nu reprezentam niciun operator de telecomunicatii.
      Ce model de ZTE aveti si ce model de router personal? Ce pasi ati urmat si unde ati intampinat probleme?

      • ZTE de la RDS rcs,modem
        Și router wireless archer c20
        Am fixat cablurile, am pus în lan 1 becul sa aprins, pe wifi arata lumina de internet dar pe rosu,
        Am încercat și celelalte lanuri, la toate e la fel.

        • Ma refer la modelul exact, nu doar la producator. 
          Routerul TP-Link trebuie configurat, nu va functiona doar facand conexiunea intre el si ZTE. Cablul introdus in ZTE in LAN1 trebuie introdus in routerul TP-Link in portul WAN. Ulterior, trebuie sa accesati interfata de configurare a routerului TP-Link accesand in browser tplinkwifi.net (fie pe un PC conectat prin cablu la unul dintre porturile LAN ale TP-Linkului, fie prin wireless accesand reteaua wireless si parola aflate pe eticheta routerului) – adaugati o parola de administrare – selectati Wireless router si Next – Dynamic IP si Next – ulterior veti avea ceva optiuni privind reteaua wireless pe care le lasati nemodificate si cam atat.

  15. Buna ziua, tatăl meu are abonament la digi si as dori sa conectez un router la roter-ul din camera lor deoarece semnalul nu ajunge pana in camera mea, la ce numar de telefon trebuie sa sun?

    • Buna ziua,
      Daca doriti sa extindeti reteaua wireless aveti nevoie de un access point sau un range extender. Access point-ul se conecteaza prin cablu la router iar range extenderul se conecteaza prin wireless, depinde cum doriti, este de preferat sa folositi un access point daca nu va deranjeaza un cablu in plus.
      Cat despre Digi, ei nu se ocupa de instalarea echipamentelor personale, trebuie sa va descurcati cu aceasta operatiune.

  16. Salutare. Te rog sa ma ajuti cu un sfat cum este mai bine sa utilizez acest tip de router Archer A6 – tp-link.com/ro/home-networking/wifi-router/archer-a6/ acces point sau router?

    Si in al 2 lea rand te rog sa ma ajuti cu niste pasi de setare a acestui dispozitiv, deoarece am esuat lamentabil. Tin sa mentionez ca provider-ul pe care il am este RCS, iar ONT-ul primit de la ei este urmatorul model: HUAWEI EchoLife HG8121H. Mutumesc anticipat pentru ajutorul oferit.

    • Salut Silviu,
      Ca access point il folosesti daca vrei sa fie folosit strict pentru wireless. Altfel, daca vrei sa inlocuiasca functiile echipamentului RCS – RDS, trebuie sa il folosesti ca router.
      In primul rand, suni la Digi sa iti treaca ONT-ul in modul bridge (in felul acesta, wifi-ul, PPPoE, NAT si alte functii vor fi dezactivate pe ONT-ul Digi, va mai functiona doar ca un convertor de fibra optica), atunci cand suni la ei ceri utilizatorul si parola pentru internet daca nu le mai ai (iti vor fi necesare pentru configurarea routerului TP-Link), conectezi portul bridge al ONT-ului (nu retin care era pentru acest model, intrebi operatorul cu care discuti) la portul WAN/Internet al routerului TP-Link si un alt cablu la portul LAN al TP-linkului la un PC. Repornesti ONT-ul si dupa cateva minute, pornesti routerul.
      Pe PC, accesezi tplinkwifi.net si iti va cere sa alegi o parola pentru interfata de administrare, o alegi si reintroduci – Let’s get started – selectezi Time Zone-ul si Next – selectezi PPPoE si Next – iti va cere sa introduci username-ul si parola de la internet, dupa ce le introduci si selectezi Next o sa iti apara sa configurezi reteaua wifi, poti modifica datele sau le lasi asa – in rest e Next Next Next, nimic special.
      Cam atat.
      Daca intampini probleme, da-mi detalii si voi incerca sa te ajut.
      O alta varianta ar fi sa nu mai ceri setarea ONT-ului in modul bridge, selectezi Dynamic IP in loc de PPPoE si aia e, isi va lua IP automat insa best practice-ul este sa urmezi pasii mentionati mai sus deoarece in felul acesta doar routerul personal va face PPPoE, NAT si wifi, eviti dublu-NAT si posibile interferente avand wifi activ in aceeasi zona.

  17. Buna ziua am un ZTE H298N, avem doua pc-uri unul al colegului de apartmanet si unu al meu , in modem/router sunt doua porturi Lan, LAN1 si LAN2. Colegul de munca il are conectat in Lan1 si lui ii functioneaza perfect internetul, cablul meu de internet este conectat in LAN2 si nu functioneaza, imi apare ca icon jos in stanga globul pamanetesc cu un x pe el , dupa cand dau la network status apare iconul cu ( calculatorul-ethernum-internet) insa nu se reuseste reusesete conecxiunea la internet, am incercat si prin cmd sa ii dau run as admin si sa ii dau ip config, flush , sock reset insa nimic nu fonctioneaza , luminita de la modem este verde aprins constant. Va rog frumos daca ma puteti ajuta.

    • Buna ziua,
      Daca apare acel x inseamna ca nu este link pe aceasta conexiune. Placa de retea este activa?
      Aveti posibilitatea sa testati PC-ul dvs cu cablul lui sau PC-ul dansului cu cablul dvs? Asa putem lua prin eliminare daca poate fi din cauza PC-ului, a cablului sau in cele din urma, a portului routerului.

  18. Am contract cu rds fara echipamente dar cu acces prin cablu telefónic.Vreau sa spun ca nu pot configura un router personal ca nu detecteaza reteaua.Daca conectez laptop_ul la cablu si selectionez „acces telefonic” merge perfect,dar nu primeste semanal daca selectionez Ethernet.Ce se poate face un acest sens.Va multumesc

  19. Salut,

    As vrea si eu daca se poate sa ma ajutati cu o mica problema. Mi-am instalat astazi ab de la Digi de „1Gb” si stiam sigur ca maxim viteza de down si up nu o sa sara de 100 MBps dar problema e in felul urmatori ca nici de 60 mbps nu sare.. Router-ul e un ZTE Fiber Home (Model nou de la ei) Si as vrea sa fac o retea separata de 5Ghz doar pentru un Laptop si un Telefon. Am incercat sa configurez in setarile de la router pe Ip dar nu am reusit cine stie ce cu toate tutorialele. As vrea macar sa reusesc sa sar de viteza de 500 pe download si 200 pe Up pe Wi-Fi si sa nu fiu nevoit sa bag cablul direct in laptop.

    • Salut Razvan,
      In primul rand, sa ai in vedere ca „macar 500 Mbps pe wifi” inseamna o pretentie destul de mare, trebuie sa ai un router bunicel sa duca viteze de peste 500 Mbps pe wifi.
      Ce model de router ai? Presupun ca folosesti un router personal, deoarece Fiberhome-ul lor nu stie 5GHz.
      Pe cablu viteza este buna?

      • Din pacate pe cartea router-ului scrie ca merge 5GHz si d-asta zic..
        Si pe cablu am 94 de mbps.. Totusi ideea e ca vreau sa sara de 100 macar.. Acum nu stiu daca e ceva din setarile sau altceva de la ei.

      • Acum pe cartea route-ului scrie ca cica are retea 5Ghz si d-asta m-am gandit, ideea e ca vreau sa-mi sara macar de 100 sa vad daca se duce si daca pot face macar retea separata de 5 Ghz fata de ce-a principala. Acum nu stiu daca e vreo setare de la router sau trebuie sa sun la ei.
        Iar pe cablu e faza ca am viteza de 95 de mbps down si up.

        • Pe cartea Fiberhome-ului scrie ca functioneaza 5GHz?
          Ma mira acest lucru deoarece nici Fiberhome si niciun alt echipament pentru fibra optica oferit de Digi nu suporta retele 5GHz, doar 2.4 GHz.
          Pe cablu este intr-adevar o problema. Cablul de internet este nou, lasat de echipa de instalare? Ce specificatii ai la PC (procesor, RAM, SSD/HDD)? Placa de retea sigur este Gigabit?

          • E destul de ok laptop-ul un Hp Omen Gameing , procesor intel i5 8300 H, 8 Gb Ram, 2 placi gafice. Una integrata de la UHD graphics 630 de 4gb si un Nvidia GTX 1050 de 4 Gb
            Si da placa de retea e ok, am verificat-o si duce latimea de banda de 5 GHz, 801 ac am la ea maxim. Am toate nivelele… Acum voiam doar o parere daca se poate, daca nu o sa sun la ei, pentru ca au bagat cablu nou cu fibra.. am fost la instalare. Si am verificat si acum download pe aplicatii undeva la 4-5 mbps … Adica totusi e destul de putin.. tinand cont ca pe UPC cand aveam in alta locatie unde era acoperire aveam download pe speedtest 500 Mb si aplicatiile mi se downloada-u cu pe putin 60 Mbps si aici ma refer pe Wi Fi nu pe cablu.. Nu stiu ce sa zic despre ei.. acum eu tipei i-am explicat ca am nevoie de viteza mai mare pe partea de Wi Fi deoarece nu o sa stau ca ma pun cu cablaraie pentru un Laptop prin toata casa..

          • In primul rand, in legatura cu reteaua prin cablu, ar trebui sa ai mai mult de 100 Mbps, daca placa de retea e in regula si cablul e nou, posibil sa fie vreo setare de la Digi, desi sunt rare cazurile. Verifica sa fie setata negocierea placii de retea (Speed & Duplex) pe automat. Daca este deja si zici ca e ok PC-ul, deschide o sesizare la Digi sa verifice.
            In al doilea rand, in legatura cu reteaua WLAN, ia-ti gandul de la 5GHz, echipamentul nu suporta asa ceva. Am testat personal ambele modele Fiberhome si nu au 5GHz, doar 2.4GHz. Iar aceasta viteza pe care o ai pe wifi este ok din punctul lor de vedere. Daca vrei mai mult, inclusiv retea 5GHz, trebuie sa folosesti un router personal pe care il vei conecta la Fiberhome. Tipa de la vanzari probabil a zis „da, da, da” ca sa semnezi contractul dar ea nu are nicio cunostinta tehnica si nu stie ce suporta echipamentul si ce nu suporta. Ca sa nu mai zic ca „viteza mai mare” este vag, nu stiu ce s-a discutat acolo dar trebuia sa ti se explice ca viteza wireless nu este decenta pentru un utilizator care are nevoie de viteze wireless mari si trebuia de asemenea sa ti se explice ca nu suporta 5GHz.

  20. Salut,

    Am cumparat un Router wireless TP-Link Archer AX10, Dual-band, WiFi 6, Gigabit.

    Am de la RCS&RDS modemul lor Huawei 2.4 & 5 Ghz impreuna cu 1000 Mbps.

    Spune-mi te rog cum trebuie sa fac ca sa profit la maxim de acestea impreuna.

    Stau la casa si vreau sa am o acoperire cat mai mare in toata casa.

    Modemul de la RDS il am intr-o camera la etaj in colt. Nu pot sa-l mut de acolo.

    Cum sa fac cu Routerul Tp-Link ?

    In caz de nevoie mai am si un Range Extender wireless AC750 TP-Link RE200.

    Vreau sa am o acoperire cat mai mare si in acelasi timp sa profit si de viteza cat mai mare.

    Merci mult !

    • Salut Dragos,
      Conectezi routerul TP-Link prin cablu la echipamentul RDS si folosesti inclusiv range extender-ul in caz ca iti raman zone neacoperite. Fa testele pe reteaua 2.4GHz, aceea este reteaua care iti va da acoperire mai mare. Range extenderul trebuie pus cat mai departe de router insa avand semnal wifi bun.
      Viteza mare vei avea pe reteaua wireless a routerului pe 5GHz intr-o zona destul de restransa, poti extinde si reteaua 5GHz cu acel range extender insa nu va functiona pe zone prea mari. Poti incerca si pe 5GHz, poate e suficient pentru ce iti trebuie.

  21. Acum am achizitionat un repetor wi-fi ,Mercusys MW300 ,sunt curios daca voi putea sa fac ceva pe netul de la tara .
    La tara sunt 2 case la distanta de 20m una de alta .Semnal Wi-Fi este decat la o casa si ‘bate’ pana la 1 metru de tencuiala la 75% iar la 10m e 10% putere .Routerul e ceva versiune de TP-Link TL-WR841N ,internetul vine pe cablu de televiziune de la RDSH printr-un modem ‘special’si are latimea de banda de 299Mbps din care mai mult de 40/30 nu scoate.
    Banuiesc modemul pe post de limitator dar provier-ul zice ca asta e ,nu-l schimba si nici al doilea nu e de acord sa se instalezela aceeasi adresa numai cu inca un abonament in plus (la acceasi adresa,la un singur locatar ! RDSH,ce sa-i faci?
    La tara folosesc telefonul-hotspot dar functioneaza noaptea ,ziua internet este dar numai pe download (2 sau 3Mbps) .
    Acest site e unul din cele la care cand il accesez apare semicercul invartitor si se invarte de cred ca ameteste iar dupa un minut (sau doua) zice ca e prea mult pt el .
    Cu repetorul sper sa rezolv problema internetului si sa revin cu o recenzie in 2 cuvinte despre el .
    Cum pot optimiza repetorul astfel incat sa obtin maximum de la el?

    • Zici ca abonamentul este de 300 Mbps din care nu ai mai mult de 30/40 Mbps (sau MBps?) – as vrea sa stiu daca te referi la rata de transfer sau latimea de banda rezultata in urma unui test de viteza. Si pe ce retea, LAN sau wireless? Nu au cum sa scoata din uz modemul deoarece rolul principal al modemului (ONT-ului) este de convertor de fibra optica, functia sa principala nu este de router. Limitator il poti numi pe partea wireless deoarece este foarte slab in acest sens, e un echipament oferit in custodie iar wifi-ul este o functie suplimentara, nu poti avea asteptari de la el ca de la un router de 100-200 de lei. Daca vrei ceva mai bun de la ei, au routere in chirie la 5 lei pe luna (Kaon AR4010 sau ZTE H298A) pe care sa le conectezi la ONT.
      Sunt doua tipuri de echipamente care extind reteaua wireless, access point-uri (AP-uri) si range extendere (adaptoare wireless, asemenea echipamentului Mercusys pe care doresti sa-l folosesti), diferenta dintre cele doua echipamente o reprezinta modalitatea prin care se conecteaza la reteaua existenta (prin cablu in cazul AP-urilor sau wifi in cazul RE-urilor).
      Pentru rezultate optime, trebuie sa conectezi Mercusys-ul cat mai aproape de a doua casa insa fara a depasi limita in care semnalul wifi se degradeaza (urmareste si led-ul de pe Mercusys, trebuie sa fie verde obligatoriu, daca e rosu atunci semnalul este slab). Astfel, verifica unde ai semnal decent cat mai departe de routerul TP-Link in casa A (probabil undeva pana in peretele exterior, afara nu cred ca mai ai semnal bun), acolo ar trebui sa fie cel mai bun loc pentru Mercusys. Daca rezultatele nu sunt acceptabile, ai putea incerca un access point insa va fi nevoie sa tragi un cablu UTP din TP-Link pana in a doua casa (daca poti trage cablu UTP intre cele doua case), iar atunci cu siguranta va functiona fara probleme.

      Sper ca am fost destul de clar in exprimare, ma anunti daca ai nelamuriri.
      Te astept cu acea recenzie privind Mercusys-ul. 🙂

      • Reteaua e in principal de CATV din care se extrage internetul . Circuitul e astfel : CATV ( fir negru,gros,armat cu sarma) – modem CATV (1 intrare BNC ,1 iesire BNC ,2 iesiri ethernet RJ45 – patch cord 1m cat 5e – router TP-Link 842N .
        Latimea de banda data de RDS e de 300Mbps , mai exact in contract e 299M.
        Practic am maxim 40Mbps pe speed test cu telefonul lipit de routerul TP-Link 842N .Speed test de la Ookla , am facut si cu alte softuri dar rezultatele sunt sensibil egale .
        A fost cerut al doilea modem la aceasi adresa , la acelasi proprietar ( pt gestionarea unor camere de supraveghere) dar RDS a pretins plata unui nou abonament pe acelasi fir intern ! Daca nu, nu se poate!
        Mercusys merge decat la jumatatea distantei . Am incercat diverse localizari si de acolo merge cel mai bine . Ledul e verde si uneori portocaliu dar rata de transfer e aceeasi ,cam jumate din ce da routerul . Semnalul de el e 50-60 % aici,in camera cu PC-ul , semnalul trebuie sa treaca prin 2 pereti de lemn tencuit . Printr-un perete subtire si puternic vitrat e 75% iat in fata intrari e 80%+ (apoape 90) . Mercusys MW300RE acum i-si face treaba ,deocamdata dar configurarea lui a fost extrem de dificila.

        Recenzia:
        Mercusys MW300RE cumparat de la eMag ,in pozele produsului apare modelul cu 3 antene (care are buton de WPS si reset unic) si modelul cu 2 antene ( cu buton de WPS separat de butonul de Reset) => alta placa electronica . In descrierea textuala se specifica ca are 2 antene .
        Configurarea a fost foarte dificila si greoaie si a durat 2 zile. In prima zi nu a vrut sa genereze reteaua proprie iar intr-un final a generat-o dar cand am vrut sa ma logez a nu ma lasat ,motivul fiind prea multe incercari de logare ! Si sa astept 2 ore . Dupa 3 ore acelasi mesaj dupa care a zis ca e tp-link ; cum Mercusys e divizia low cost a TP-Link era evidenta o eroare de soft .
        A doua zi ,dupa 12h, am incercat din nou si a afisat reteua sub denumirea lui (MW 300) dar tot nu am putut intra in meniul lui deoarece la un moment dat am avut decat oprtiunea de a incerca din nou . Intr-un final ,dupa cateva ore de incercari ( acum nu a mai zis ca am incercat de prea multe ori ) am reusit sa intru in meniul lui si sa fac setarile necesare care de fapt erau facute dar nu aveam de unde sa ghicesc asta ,reteaua era extinsa dar nesecurizata in nici un fel pana am confirmat standardul de securitate .
        Acum e bine cu exptia unui dispozitiv care ruleaza sub Windows ,acela se tot deconecteaza in timp ce cel sub Linux si cel sub Android raman conectate . Ce setari trebuie sa verific ? PC-ul Windows are internet de la telefon (Androidul) configurat hotspot USB .
        Semnalul WiFi e cu caderi bruste atat la router cat si dupa . In scopul monitorizari caderilor de semnal am facut 2 retele -reteua generata de router si reteaua generata de repetor . Caderile de pe repetor urmaresc fidel caderile de pe router ,ma gandesc sa cumpar un router si sa vad ce se intampla .

        • A fost cerut al doilea modem la aceasi adresa , la acelasi proprietar ( pt gestionarea unor camere de supraveghere) dar RDS a pretins plata unui nou abonament pe acelasi fir intern ! Daca nu, nu se poate! Aici cred ca au fost niste neclaritati, daca e vorba de un al doilea abonament (practic o a doua linie de internet) atunci intr-adevar se plateste un abonament separat (desi, de regula nu se poate acest lucru, furnizeaza un singur abonament de fibra optica la o adresa, daca era vorba de a doua casa poate o incadrau ca o a doua adresa). Daca era vorba insa de un router pe aceesi linie de internet, nu au de ce sa refuze, se ofera un router (Kaon sau ZTE) insa platind chirie de 5 lei pe luna.
          In legatura cu PC-ul Windows, este conectat prin hotspot la un telefon mobil care la randul sau este conectat prin date mobile, nu?
          Poti incerca si cu un alt router insa cumpara-l de pe un magazin online care are retur gratuit, in caz ca problemele apar altundeva.

          • E vorba de un modem care converteste semnalul de internet care vine pe cablu coaxial .Al doilea router nu ma ajuta . Prin router inteleg dispozitivul care ruteaza un semnal de internet de pe RJ45 iar prin modem dispozitivul care extrage semnalul de internet din cablul coaxial si-l transforma in semnal pe RJ45 .
            Modemul e EccEoC de la RDSh -o porcarie ,toti se plang de el – iar routerul e TP-Link 842N .
            Solutia ideala e instalarea modemului 2 ,cablul de TV vine de pe stalp ,intra in casa B unde e splituit (spliterul e la picioarele mele , la un metru de calculator!) dupa care merge in casa A si intra in modem care alimenteaza 1 tv iar de pe iesirea RJ45 un router WiFi (TP-link ). Ruterul da semnal WiFi pt 1 tv Smart , un laptop si un telefon . Semnalul de WiFi de la router e amplificat si dat mai departe de Mercusys .
            Totul ar deveni mult mai simplu daca instalez un modem de CATV pe spliter . Se pare ca degeaba il montez ca nu o sa fac nimic fara RDSh iar acesta nu vrea.
            Probabil ca o sa pot trage cei pana la 299M daca nimeresc un modem bun . In acesta locatie se pune intrebarea : ce e aia fibra optica ? Exista un singur provider care furnizeaza internet pe cablu TV – ‘daca vrei bine,daca nu ,ada internet cu galeata !’ Zic ca alt provider nu e in zona ,daca asta se supara taie macaroana si atunci?
            Experienta mea cu RDS din anii anteriori a fost nasoala – cand caderile de internet au devenit grobiene si dese am cerut sprijinul providerului dar intamplator internetul nu a mai functionat de loc dupa vizita tehnicienilor RDS .Desigur ,concluzia lor a fost ca dispozitivul meu e cu probleme iar cand am replicat ca acelasi simptom e la toate cele 3 dispozitive s-a lasat tacerea .Dupa 3 luni internetul de la ei si-a revenit dar au inceput sa sune insistent cerand sa-mi schimb abonamentul cu amenintari ca nu va mai merge netul daca nu fac schimbarea . Sigur,sa fac un abonament care merge bine numai la inceput . Asa ca am renuntat la ei dar ce sa vezi : peste un an am primit facturi de la ei .Ma gandeam ca daca le cer sa ma uite/GDPR am scapat de sicanarii. Raspunsul lor e ca ma mai pastreaza in baza de date inca 10 ani potrivit unei legi din 1990 .
            Scuze de off.
            Desi rezolvarea optima e un al doilea modem ,ma feresc sa am de-a face cu personalul RDS .

          • Ok, deci n-ai fibra in zona ci EoC, nu cred ca e o porcarie doar modemul ci reteaua in sine, este o retea de care RDS incearca sa scape, din cauza ca este slaba cat si din cauza lipsei de echipamente (slave-uri (modemurile alea) si echipamente ATA pentru telefonie fixa). Greseala mea este ca am presupus ca e fibra in locatie (in majoritatea zonelor au fibra, au mai ramas destul de putine zone pe coaxial)
            Pe reteaua aceasta tu n-ai maxim 300 Mbps (sau 299, asa scrie in contract deoarece la abonamentul respectiv se ofera viteze de pana la 300 Mbps in functie de reteaua in zona (poate fi retea EoC, EPON sau GPON in zonele rurale)), pe EoC nu exista astfel de viteze, exista maxim 30/60 Mbps (nu mai retin exact, dar undeva pe aici) pe retea EoC 20 sau maxim 90 Mbps pe retea EoC 21, depinde ce ai in zona (cred ca 21, asta e cea mai frecventa). Nu suporta in niciun caz viteze de peste 100 Mbps, asa ca iti poti lua gandul de la astfel de viteze. Poate daca vor reusi sa aduca fibra (EPON/GPON) in zona. Daca nu ma insel, echipamentele pentru 20 sunt negre iar cele pentru 21 albe, sper sa nu se fi schimbat ceva.

          • E negru eccEoC . Ai dreptate ,am mai cautat si am aflat ca EoC inseamna de fapt ethernet over crack ,adica mai pe ro , junghi . Reteua moare subit (intreruperi de cate 30 min sau mai putin) si uneori destul de dese. Dimineata si in prima parte a zilei viteza e scazuta dar seara la aceasi viteza netul merge cursiv . RDSh-ul dispune de server DNS propriu deoarece numai testele de viteza facute prin ei sunt recunoscute (!) …
            Am scobit un pic situl RDS si acum ofera FTTH in aceasta locatie dar tot e o piedica deoarece am nevoie de acceptul unei rude pt acesta locatie …
            Deocamdata sa vad cum pot rezolva situatia cu reteua existenta . Vreu sa pun un al doilea EoC aici,in camera cu calculatorul ; cablul de CATV prin care vine internetul e la 1m distanta in aceasi camera cu calc si trece pe sub plinta ,e intrerupt de un spliter TV si acolo vreau sa ma leg cu un modem . Ma intreb cum pot sa fac functionala (sa mearga internetul) fara sa vorbesc cu cei de la RDS si daca se poate cupla inca un modem -in trecut ei erau refractari la al doilea modem dar pe vrenea aia nu aveau disponibilitatea de FTTH aici .

          • EoC este Ethernet over Coaxial. E un hibrid de fibra + coaxial, fibra este pana intr-un master iar din master pana in slave (pana in echipamentul din locatie) este cablu coaxial. Reteaua e depasita, evident. Daca au in zona EPON sau GPON (adica daca apare FTTH pe site) atunci se poate face modernizarea retelei, din cate stiu n-ar trebui semnatura titularului pentru asta. Cred ca toti providerii au DNS-uri proprii, e destul de normal, insa putem face teste cate vrem pe Speedtest sau alte platforme fara probleme.
            Nu iti va instala nimeni un modem fara sa ai contract semnat si acordul lor, nu e vorba doar de a obtine un echipament, acestea se configureaza in reteaua lor in urma fiecarei instalari. Daca incerci sa adaugi un alt echipament pe reteaua lor (nu ma refer la router/switch sau altceva care este in reteaua clientului), nu va functiona.

          • Am ales metoda rotuter SIMM + antena Yagi .
            Ce router are si intrare pt antena externa ? Pe ebay e Huaweiul de Telekom si Huaweiul de Vodafon cu intrare de antena. Deosebirea dintre cel de Telekom si cel de Vodafon e acumulatorul , adica independenta energetica . Si pretul ,unul e 300 euro si celalalt e 200euro . Interesant e ca cel cu acumulator e mai ieftin .
            De la acesta ora incepe sa functioneze netul si am sa mai caut dar ar fi de ajutor ceva nume de router cu mufa de antena ; se poate pune antena externa la routerele care au antene detasabile?

          • TP-Link MR6400 este un exemplu, suporta antene MIMO.
            Probabil sunt mai multe dar trebuie verificate fiecare in parte, nu prea are nimeni criteriu de cautare compatibilitate cu antene detasabile.

          • Spre MR6400 m-am orientat si eu ,e pe oferta Telekom cu specificatia ‘in limita stocului disponibil’ ; e alaturi de un ZTE care nu are optiuni de antena si zic utilizatori ca e nasparliu .
            MR 6400 se fabrica in 4 versiuni si numai 3 versiuni au antena detasabila asa ca e posibil sa primesc V3 care antene nedetasabile .
            Routerul negru ,patrat are mufe de antena dar e ‘decat ‘700 lei si numai cu abonament de la Telekom iar in primele 6 luni e fix la o adresa . Modelul e Huawei B529 si se gaseste la liber pe eBay la …120$ . Desigur,nu beneficiezi de garantie practic .
            Antene MIMO nu stiu sa fac dar am facut antene Yagi pt televiziune -pe vremea lui nea Nicu .Era o nebunie sa prinzi televiziunile vecinilor ca la noi erau 2 ore de program si apoi nu erau difuzate toate meciurile ! faceam tot felul de modele de Yagi dar cele mai bune rezultate dadeau Quad Yagi logaritmice . Pe vremea aia erau carti,reviste si memoria+hartie si creion ,acum este internet pt tot .
            O antena Yagi pe 2400MHz o estimez la max 1M lungime pt 21 elementi cu un castig de 17 -19dB .Timp de executie -1..1,5 ore ,cost materiale fara cablul de coborire 15lei .
            Asa ca am sa folosesc Yagi dar nu gasesc router compatibil .
            Nu este criteriu de cautare deoarece sunt routere pt asa ceva (antena) iar societatea noastra e una de consum ,adica traiasca comertul ; in acest sens de ce ar trebui informatii despre ce si cum ca oricum si intre constructorii de antene comerciali e concurenta ?Acesta e motivul pt care nu sunt criterii de cautare a routeri-lor cu iesire de antena .
            Acum am acces la interne normal si am sa caut si eu routere .
            Modelul B529 e al Telekom ,B528 (alb,rotund si mai mic) e al Vodafon . In Ro se gasesc decat la provideri ,in alte tari sunt si la liber .

          • Mersi pentru explicatii, interesante informatiile.
            Eu nu am prins Revolutia deci pot spune ca acestea sunt noutati pentru mine.

        • Am probleme cu Mercusys MW300 RE in sensul ca in unele zile nu vrea sa faca conexiunea la net pt dispozitivul cu Linux dar face conexiunea pt dispozitivul cu Android ,alteori merge si si , alteori nu-i chip sa scot netul de la el nici pe un dispozitiv .
          Initial am banuit conexiunea de internet fix iar in scopul verificari acesteia am dus repetorul la gigabit ,FTTH .Dar acolo alta surpriza : era invizibil ,reteau cu denumirea MERCUSYS nu exista asa ca nu am putut lua legatura cu el .
          Sa-l resetez insemna ca ma risc sa raman iarasi 2 zile fara net sau pt totdeuna asa ca am sa-l returnez .
          Fiind amplasat intr-o incinta neincalzita rezulta ca pot sa folosesc un repetor doar 6 luni pe an ceea ce e incantator de-a dreptul .Si solutia asta pica . Raman variantele cablu si antena .
          Cablul e cat 6 si azi am facut gauri si l-am tras din camera cu roterul pana in curte .
          Pt antena am 2 m de FY 2,5 mm2 iar o coada de matura gasesc eu (sau ceva asemanator) .
          Termenul de retur e 8 .8 . 2020 si pana atunci poate fac rost de un adaptor de retea wireles USB sa incerc cu PC-ul .

  22. Buna ziua
    O problema cu viteza de net .
    Am Telecom 1G ,GPON HW 8247H si urmatoarele viteze :
    -pe cablu (cat 7 / 5 m) 95Mb/s /Up si Down , jitter 0 ,ping 13
    -pe WLAN 57Mb/s /Up si 55Mb/s Down .
    La calculator am sa pun o placa noua Gigabit iar pt WLAN am discutat cu cineva sa vina cu un laptop cu wireless de 1G ca poate telefonul meu (Moto E6 plus) nu poate mai mult .
    In GPON am acces limitat cu adresa de acces 192.168.100.1 (numai asta functioneaza de la mine) .
    Ar trebui facute anumite setari in GPON pt a functiona corespunzator? Care ar fi acelea?
    Pana acum am facut:
    -schimbat cablu -de la cat5e la cat7
    -schimbat canalul WiFi pe unul liber
    -marit latimea de banda de la 20 la 40
    -setari aleatorii dar fara rezultate (nici in + nici in -)
    Toate modificarile de pana acum au avut rezultate nesemnificative . Inainte de schimbarea GPON-ului (sau bridge+router) vreau sa utilizez toate mijloacele pt aducerea la normal a echipamentului existent .
    Intrebarea e: ce setari sunt necesare pt a obtine maximul posibil de la el?

    • Buna ziua,
      In legatura cu viteza pe cablu, este o limitare undeva, fie din cauza placii de retea, fie o problema de la Telekom, desi e putin probabil sa fie de la ei. Cablul este suficient Cat5e daca nu este degradat. Nu sunt setari de facut pe ONT in acest sens, cel putin nu de catre utilizator. Viteza prin cablu ar trebui sa fie, evident, mult mai mari, parerea mea este ca e o problema legata de placa de retea. Ce PC folosesti, ce configuratie?
      In legatura cu viteza wireless, acest echipament stie doar 2.4GHz iar vitezele sunt modeste. Cam acestea sunt vitezele pe ONT-uri, aceeasi viteza am si eu la Digi si aceleasi viteze au si abonati. Wifi-ul este ca functie suplimentara, sa zic asa, daca vrem o viteza mai mare trebuie sa folosim un router personal. Insa, personal consider ca este o viteza suficient de mare pentru mobil.

      • Acum ma duc sa cumpar o placa gigabit ,la Telekom am verificat si ei ziceau ca ‘merge la 1G’ .
        PC cu placa de baza Intel 975 ,proc Q6600 quad 2,4GHz , 8Gb DDR2/800 ,SSD 128G cu 300/600 transfer.
        Pe WiFi ma intereseaza viteza deoarece consider ca daca nu o are pe cea declarata nici raza nu e aceeasi -ma intereseaza sa controlez/supraveghez un Webasto la 50m .
        Deseara instalez noua placa sa vad ce rezultate da . Rezultatele am sa le pun pe forum .

        • Pe wifi nu iti recomand sa ai asteptari pe 2.4GHz deoarece acestea sunt vitezele uzuale pe aceste echipamente. Nu vei avea viteze mult mai mari fara un router personal.

          • Placa gigabit tp-link TG-3468 V3 PCI Expres .
            Am 540M down si 500M Up cu 13ms ping pe Ookla si la fel pe speedtestul providerului (Telekom). Zgomot de 1ms de cand am mutat cablul de pe portul 1 pe portul 2 .
            Instalata pe PCI Express x16(electrical x4) .Oare ce electrical x4? Cum sloturile PCI Expres sun pt placi video banuiesc ca x4 se refera la capacitatea de a alimentare – am avut o placa video cu consum de 210W si daca nu-i dadeai in gusa curent nici ea nu lucra corespunzator.
            Standardele indeplinite de TG-3468 sunt:IEEE 802.3(.3u , .3ab , .3x) .
            Pe WiFi iau in considerare LORA , care trebuie programate … oricum am cerut unui prieten sa faca test de viteza cu telefonul lui (pe 5GHz) ;de asemenea ma gandesc si la un range extender .
            Am instalat WiFi Signal si de la 99% am pierdut semnalul (0%) in 20m .
            Am si WiFi Analizer am semnal de -75dBm de la~98m .Masuratorile astea nu sunt precise dar totusi diintr-o suta eu am nevoie de jumate distanta . Nu stiu cum sa iau legatura cu respectivul sa intreb ce router are de bate atat .

          • Sa inteleg ca aceasta este placa noua de retea, nu? Daca acum ai vitezele expuse mai sus pe cablu, partea asta e in regula.
            Prin zgomot te referi la bruiaj, la jitter? 1ms nu e o problema, e normal sa mai apara, e o problema doar daca sunt valori mari.
            Asta inseamna acel x4, ceea ce stii deja.

    • 1ms jitter; consider ca e zgomot si din moment ce e intr-un mediu inchis bruieaza ceva.
      Adaptorul de retea de pe motherboard e de 10/100/1000 dar a crapat mufa (nu mai tinea RJ blocat si era oxidata) ,a urmat o placa de retea de capatat suficienta cat timp am avut net de 100 iar acum e noua placa gigabit tp-link TG-3468 V3 creditata in simplex cu 1000Mb si in duplex cu 2000Mb . Patch cordul de Gpon la calculator are 5m ,e cat7 cu mufe ecranate ca m-am saturat de cate ori porneste liftul sau boilerul sa cada internetul -asta e un fel de porc de rasa caruia de nimic nu-i pasa . Fiind de la calculator la GPON e direct desi si GPON-nul e precum un calculator -cu memorie si procesor .
      Am sa fac un test de viteza si cu cablul GPON-ului dar ma indoiesc ca scot ceva in plus…
      Maine e ultima zi de teste din sesiunea curenta ca trebuie sa plec intr-o zona cu internet superb -daca am noroc si merge prind 1 sau 2 M dar nu mai mult de 9 -noaptea merge non-stop ca nu trec masini pe drum iar cand sufla vantul numai scade grobian viteza .

      • Cuum se poate activa comunicatia duplex ca GPON-ul zice ca furnizeaza 1000Gbps iar testul de viteza e in 500mbps ; teste de viteza am facut mai multe feluri deci asa e,in 500 .Ramane cablul care poate trebuie sa fie incruisat ca direct nu stiu sa comunice full duplex .
        Si teoretic gigabitul e decat teoretic din moment ce tot teoretic placa are 1000 si nu 1024 ; si tot toretic banuiesc ca trasmisia se face half duplex ca observ ca si 500 e half la 1000 .Acum ma cramponez de 1000 ca asta e tinta scrisa si in contract ; se pare ca asa ar trebui sa fie ca daca nu e ca si cum cumperi un pachet de zahar (de ex) pe care scrie 1000g dar de fapt sunt numai 500g la cantar .

        • Aseara eram obosit si am gresit pe alocuri si anume:
          Am uitat de actualizarea care spune ca 1000Mbps se considera a fi un 1Gbps iar comparatia cu kilogramul nu e prea exacta deoarece promisiunea e de PANA LA 1Gbps si nu 1Gbps garantat ,deci e 1Gbps dupa cum ai norocul si echipamentele .

          1G furnizeaza providerul dar nu garanteaza ca acel 1G vine numai la tine . In epoca de aur acelasi sistem era folosit la telefoane si se numea cuplaj .
          Acum am sa schimb slotul si revin cu viteza ,actual (ora 10:30) e 560Down/540Up ,ping13ms ,jitter 1ms .

          • 1Gbps nu e niciodata, asta ti-o pot spune sigur. In conditiile perfecte este de maxim 940 Mbps, asa cum este specificat si in contract. Faptul ca pe site-ul lor scrie 1 Gbps care ar insemna de fapt maxim 1024 Mbps, este partea a doua. Este problema ANCOM-ului ca le permite aceste lucruri, nu numai lor, tuturor operatorilor. Reclama este de 1 Gbps iar contractul este altul.
            Garantat nu este sub nicio forma, este best-effort asa cum este specificat si in contract, asa sunt toate abonamentele rezidentiale, pentru un abonament de 1 Gbps garantat ai plati o suma colosala. Garantate sunt doar abonamentele business si sunt mult mai scumpe.

        • In retelistica este full-duplex si half-duplex insa half-duplex se foloseste doar pentru linkuri in 10 Mbps. Pentru orice este peste 10 Mbps (100/1000/10Gbps), comunicatiile se fac full-duplex. Deci, in cazul tau este full-duplex. De ceva timp, nu e nevoie sa ne mai facem probleme daca avem cablu crossover sau straight-through. Inainte, cablurile crossover erau folosite pentru conectarea a doua echipamente de retea (hub-uri, switch-uri) insa de foarte multi ani acest lucru nu mai conteaza deoarece, cu implementarea auto MDI, negocierea se face automat. Asadar, cablurile UTP aflate acum in comert pot fi folosite fara probleme intre PC-uri, switch-uri, etc.
          In cazul tau este full-duplex altfel nu sareai de 10 Mbps.
          Cat despre latimea de banda scrisa in contract, asa este, e specificata viteza maxima, tot in contract sunt specificate vitezele minime si medii (asta deoarece au fost obligati de ANCOM recent, nu ca ar face ei din proprie initiativa un astfel de gest normal). In reteaua Telekom, acestea sunt vitezele specificate in contract la abonamentul NET L:
          -viteza maxima 950 Mbps download, 450 Mbps upload;
          -viteza disponibila in mod normal 752 Mbps download, 360 Mbps;
          -viteza minima 9.40 Mbps download, 4.50 Mbps upload;

          Viteza minima este drastica in reteaua Telekom, deoarece ei sunt acoperiti de aceasta viteza. Spre exemplu, daca vei face o sesizare in acest moment la ei, iti vor spune ca viteza este peste cea minima si este in regula.

          • Multumesc de specificari ,contractul meu e pus intr-un loc sigur de nici eu nu stiu de el .E pe net L .
            Am schimbat sloturile ,acum reteteaua e pe main (PCI Express x16cu electrical x16 iar video (HD46xx de la AMD/512M) pe PCI Expressx x16 electrical x8 .
            La prima pornire a schimbat rezolutia video ,asezarea in pagina .Reteaua ethernet nu o vedea desi ledul de Gigabit de pe placa de retea era aprins .
            Am dat shut down sa vad ce nu am legat bine dar a aparut cerculetul invartitor . Cred ca a ametit saracul de la atata invartit cel putin mie mi-a crescut barba . Asa ca am dat un hard reset prin scoatereadin priva (pt calculator asta echivaleaza cu luatul curentului – se mai intampla) .
            La repornire a fost totul ok ,vido in parametri iar reteau online .
            Testul de viteza e semnificativ mai bun pe Ookla (speedtest.net) respectiv 600/530 decat pe speedtest telekom(serv.ro) in care e 450/530 jitter 1ms iar la ambele ping=13ms .
            In full duplex TG-3468 duce 2000M dupa specificatii,ar trebui sa fie ok avand in vedere originea ei (RPC) .
            Sunt multumit de TG sa vedem cum evolueaza in timp -adica mai mult de atata nu poate dar se poate defecta sau sa dea cu virgula .
            Cum pot afla daca transmisia de date se face din prima fara pierderi de pachete ?

          • Packetlosstest.com este un site interesant pentru verificarea detaliata a conectivitatii, iti recomand sa-l incerci.

          • Multumesc de site.
            Nu prea pierde la pacheta mici iar la cele mari deloc .
            Tot se duce placa pe 100Mbps ,acum am reinstalat driverul si nu mai face .A fost ea si la 10Mbps dar zicea ca-i la 1G asa ca am reinstalat placa+driver . Acum nu mai face (deocamdata),cand am schimbat slotul atat am facut ,Windows-ul ramanea sa reconfigureze adresa dar vazui ca nu s-a intamplat .

  23. Buna ziua,am un router ZTE MF283V de la Telekom,smart wifi,merge sa-l conectez la internetul meu RDS? acesta ma incanta ca are wifi,iar routerul meu de RDS nu are wifi.

  24. Buna ziua,

    Am internet de la digi. daca leg cablu de retea la leptop merge, dar daca il leg de router si din router in leptop nu merge. cum pot proceda sa configurez routerul?

    • Buna ziua,
      In primul rand, va recomand sa sunati la relatii cu clientii Digi sa va treaca echipamentul lor in modul bridge, nu ar trebui sa dureze mai mult de maxim 30 de minute, va trimit ei confirmare cand e gata.
      Ulterior, conectati cablul din echipamentul Digi (portul LAN1/FE1/GE1, depinde de model) in routerul personal (portul WAN) iar din portul LAN al routerului personal in laptop. Accesati interfata de configurare a routerului, urmati pasii de configurare initiala selectand tipul conexiunii PPPoE si introduceti username-ul si parola pentru internet primite de la Digi. Daca nu le mai aveti, le puteti cere cand sunati sa va treaca echipamentul in modul bridge (le puteti cere daca sunteti titularul contractului). Ulterior ar trebui sa va functioneze.
      Daca aveti in continuare probleme, specificati ce model de router personal aveti, ce pasi ati urmat, pana unde ati ajuns si in ce punct ati intampinat probleme.

        • Inseamna ca au fost schimbate, altfel ar fi trebuit sa functioneze.
          Aveti un buton de reset care trebuie apasat 5-10 secunde cu o scobitoare sa se reseteze echipamentul, ulterior ar trebui sa functioneze cu aceste date.
          Daca nu reusiti, sunati la relatii cu clientii Digi.

  25. BUNA ZIUA, dupa cateva probleme cu internetul de la rcs rds am sunat la ei si am incercat sa merg prin cablu nu prin routerul personal surpriza nu mergea am creat din nou conexiunea ppoe am bagat userul si parola primita de la ei si surpriza nu se conecta.Dupa ce au dat ei un reset tot nu amers dar mi-au recomandat sa incerc cu alt laptop si dupa crearea conexiunii cu cel din urma merge dar cu celalat nu.Am resetat routerul care este un Airlive ac-1200R am bagat cablul am setat routeul si surpriza nu exista internet,la fel si vechiul router canyon dupa configurare nu exista internet.Internetul este pe fibra si echipamentul de la ei este un ZTE.Ce e de facut ?Au zis ca trimit luni pe cineva cu un laptop de proba.

    • Buna ziua,
      Degeaba trimit cu laptopul de test, daca internetul functioneaza pe un echipament atunci conexiunea este in regula.
      Eu zic sa luam fiecare caz in parte si sa facem cateva verificari.
      Care ati dori sa fie rezultatul final, doriti sa conectati un router personal, nu? Care din ele, AirLive sau Canyon? Ce model este mai exact si ce pasi ati urmat pe echipamentul respectiv?

    • Buna ziua, puteti sa va conectati routerul Asus insa e nevoie sa va asigurati ca echipamentul Telekom este setat in modul modem/bridge.

  26. Bună ziua,
    Am internet de la digi și aș vrea să adaug la routerul mic,alb și slab primit de la digi un router tenda ac1200. Conectez partea de cabluri/fire și intru pe 192.168.0.1, iar siteul de la Tenda îmi spune că am o conexiune și adresă ip statică și mi se cere să introduc adresa ip, subnetmask, gateway implicit și dns servers. Toate bune, completez câmpurile conform informaților văzute în ipconfig după cum urmează:
    ip address: 192.168.0.1
    subnetmask: 255.255.255.0
    gateway implicit: 192.168.0.1
    dns server preferat: 1.1.1.1
    dns server aditional: 1.0.0.1
    Când dau un clik pe ok îmi apare următorul mesaj: Ip Wan și Ip Lan sunt în aceași subrețea!
    Cum pot rezolva această încurcătură?

    • Buna ziua,
      Trebuie sa urmati acesti pasi pentru a functiona:
      1. Sunati la relatii cu clientii Digi si cereti sa va treaca ONT-ul (echipamentul lor) in modul bridge.
      2. Dupa ce ati primit confirmarea din partea lor ca s-a efectuat modificarea, conectati cablul din ONT LAN1 (FE1/GE1, depinde ce model aveti) in portul WAN al routerului Tenda.
      3. Pe Tenda faceti configurarea initiala selectand tipul conexiunii PPPoE si introducand username si parola primite de la Digi (daca nu le mai aveti, le cereti de la relatii cu clientii Digi cand sunati sa va treaca echipamentul in modul bridge).

      Dupa ce ati facut pasii de mai sus, ONT-ul Digi nu va mai avea alt rol decat de convertor de fibra optica iar PPPoE, DHCP, wifi + alte functii vor functiona doar pe routerul Tenda. Nu e nevoie sa introduceti dvs IP WAN sau LAN.

      Ma anuntati daca aveti neclaritati.

    • Sa inteleg ca nu se conecteaza la echipamentul lor dar merge la routerul personal? Aveti fibra optica? Atunci trebuie sa sunati la digi la Relatii Clientii sa va treaca echipamentul lor in modul bridge, dupa ce va confirma modificarea introduceti cablul de internet in routerul personal in portul WAN iar celalalt , capat in echipamentul Digi in portul LAN1. Mai departe trebuie sa aveti un alt cablu in routerul personal in LAN 1 si celalalt, capat in PC. De pe PC va veti cnecta la IP-ul routerului (ar trebui sa fie 192.168.1.1) si urmati pasii necesari configurarii initiale, cnsultati manualul de utilizare daca nu va descurcati.

  27. Buna ziua
    Intampin o problema de retea,neavand semnal bun cam de 2 zile,am dat un restart la router,din acel moment nu mai am internet disponibil
    Am intrat si am efectuat un quick setup”,tot nimic,acum dupa atatea incercari,nici macar nu mai stiu care erau setarile initiale
    Am luat contractul,l-am citit,nu apare nimic

        • Trebuie sa sunati la relatii cu clientii Digi sa va treaca echipamentul de fibra in modul bridge. Ulterior, dupa ce va confirma ca a fost facuta aceasta modificare, introduceti cablul de internet trebuie sa fie introdus in router personal in portul WAN iar celalalt capat in echipamentul Digi in portul LAN1. Mai departe trebuie sa aveti un alt cablu in routerul personal in portul LAN1 si celalalt capat in PC. De pe PC va conectati la IP-ul routerului (ar trebui sa fie 192.168.1.1) si urmati pasii necesari configurarii initiale, eventual consultati manualul de utilizare daca nu va descurcati.

  28. Buna ziua! Imi spune ca imi trebuie si username si parola cand incerc sa ma loghez acolo, am bagat admin-username si admin-password dar nu merge

  29. Buna ziua,
    Ma numesc Istrate ,am servicii Digi de mai multi ani,si sunt foarte multumit!
    Am facut online o comanda pentru marirea abonamentului internet Fiberlink de la 500 in prezent, la Fiberlink 1000 ,si implicit pentru router wireless Kaon (cu livrare prin curier ,acum am acel GPon Huawei dar fara wireless)
    As dori sa stiu daca trebuie sa vina cineva de la firma sa-l monteze,sau daca vine prin curier ,il pot monta eu, cu asistenta de la dvs.
    Daca vine cineva pentru montaj,ar putea veni cu acel router,in felul acesta am elimina curierul,si ar fi timp castigat! totodata as dori sa stiu daca se poate plati routerul, sau se poate achizitiona doar cu chirie lunara de 5 lei…
    Va multumesc si va doresc o zi buna!

    • Buna ziua,
      Noi nu suntem de la Digi.
      Routerul Kaon se trimite prin curier iar daca aveti nevoie de asistenta sa montati/configurati echipamentul, puteti suna la relatii cu clientii Digi sa trimita o echipa acasa.

  30. Buna ziua!!! Am internet de la DIgi de 300MB ! Aam un router TP link TL-WR1043ND dar m-am gandit sa-l schimb cu un TENDA AC 1900. lA PRIMUL IMI MERGE DOWNLOAD PANA LA 280-290 mb, iar la Tenda nu depaseste 90mb desi e pus pe 1000mbs. Aveti idee de ce ?? Multumesc!

  31. Cand incerc sa configurez noul router, nu pot face configurarea de la inceput, imi intra cumva tot in cea veche ce am mai folosit-o pt respectivul router.
    Am dat reset la router de cateva ori, degeaba. Ce mai pot incerca? Conteaza cand am cablul de internet in pc in timpul resetarii routerului?

  32. Buna ziua
    Am o problema cu internetul
    Am conectat pc-ul prin cablu de la routerul personal și nu am acces la internet deși îmi apare ca este conectat
    La Ipv4 connectivity îmi apare no network acces
    Și la ipv6 apare Internet
    Se poate sa ma ajutati?