Clever Media Network va cumpara Prima TV
Prima TV ar fi ajuns la un acord cu Clever Media Network pentru vanzarea postului de televiziune, contractul fiind semnat luna aceasta.

Anul trecut, Prima TV a fost la un pas sa ajunga in posesia companiei Clever Media Network, firma care detine posturile Look si este patronata de Adrian Tomsa, insa, in ultimul moment creditorii au angajat o companie de audit PwC pentru gasirea unui cumparator.

Acea firma specializata a primit o oferta pentru Prima TV de la omul de afaceri moldovean Vladimir Plahotniuc (cel care detine in Moldova postul TV Prime), insa se pare ca si aceasta oferta a cazut, iar acum Prima TV va avea un nou proprietar.

Se pare ca Prima TV a revenit la oferta propusa de catre Clever Media Network si au reluat discutiile la începutul anului 2020. Conform PaginadeMedia.ro, ar fi fost aprobata semnarea contractului de achizitie a postului Prima TV de catre Clever Media.

Clever Media Network va cumpara Prima TV
Insa pentru a se finaliza cu adevarat tranzactia trebuie sa se obtina acordul de la Consiliul Concurentei si cedarea licentei postului Prima TV catre Clever Media de catre CNA, intr-o viitoare sedinta a consiliului.

Istoricul primei incercari de a prelua Prima TV de catre Clever Media a inceput in 2018, luna august, Cristian Burci si Adrian Tomsa se intelegeau ca postul Prima TV sa intre in portofoliul firmei Clever Media, pornind demersurile legale. Tot in august 2018, adunarea creditorilor a aprobat oferta facuta de Clever Media, postul Prima TV fiind in insolventa.

In mai 2019 compania de audit PwC a anuntat ca se va ocupa de vânzarea postului Prima TV in urma obtinerii unui mandat din partea companiei care administra postul TV. Sfarsitul anului 2019 aduce o oferta din partea omului de afaceri Vladimir Plahotniuc  insa aceasta oferta este refuzata de catre cei care detin Prima TV (Prima Broadcasting Group). La inceputul anului 2020 Clever Media Network reiau discutiile cu Prima TV.

Prima TV este un post lansat in 1997, avand emisiuni de succes inca de la lansare, emisiuni care au atras publicul, in special publicul tanar. Cea mai cunoscuta emisiune pentru publicul tanar, si nu numai, a fost Big Brother. Prima TV a fost tot timpul in topul celor mai urmarite televiziuni din Romania.

Clever Media Network va cumpara Prima TV

De-a lungul timpului acest post a avut diversi oameni in conducere, primul proprietar a fost Cristian Burci, cel care a lansat postul TV. In 2007 Prima TV a fost cumparata de catre compania germana Prosiebensat 1 Media iar in 2014 a fost cumparata din nou de Cristian Burci.

Clever Media detine posturile Look TV, postul tv Profit.ro (inclusiv site-ul cu acelasi nume) si Agro TV. De asemenea, Look detine drepturile tv pentru Liga 1 prin firma EAD.

Update 14.05.2020: Solicitarea Clever Media Network de a cumpara Prima TV a fost aprobata de CNA in cursul sedintei de astazi;

Update 24.06.2020: Conform biroului de presa al Consiliul Concurentei, se analizeaza solicitarea Clever Business Transilvania de a prelua postul de televiziune Prima TV; Observatiile si punctele de vedere se pot trimite pe adresa e-mail a Consiliului Concurentei, servicii@consiliulconcurentei.ro;

Update 27.08.2020: Consiliul Concurentei a aprobat astazi preluarea postului Prima TV de catre Clever Business Transilvania, urmand sa mai fie nevoie doar de acordul CNA pentru a se putea finaliza tranzactia;

Update 08.09.2020: Tranzactia Prima TV – Clever Business Transilvania a fost aprobata astazi si de CNA;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

17 COMENTARII

  1. […] aici detalii despre istoricul tranzactiei. Voi ce parere aveti despre aceasta achizitie si cum credeti […]

  2. Consiliul Concurentei a aprobat astazi preluarea postului Prima TV de catre Clever Business Transilvania, urmand sa mai fie nevoie doar de acordul CNA pentru a se putea finaliza tranzactia.

  3. Prima TV va difuza meciul FCSB – FC Shirak din Europa League, cel mai probabil fiind dat acord Consiliului Concurentei pentru preluarea Prima de catre Clever Media Network.

    • Oare asa să fie eu unu nu aș fi sigur să nu uităm că prima TV a mai transmis un meci al FCsb-ului cu Rudar Velenje și atunci exista posibilitatea vânzării către clever media ce-i drept acum e puțin mai diferit având în vedere ca CNA deja analizează de ja mutarea dar au trecut deja 2 luni de la anunț și nimic dc și a dat sau nu acordul CNA-ul pentru că se spunea de modificarea grilei în lunile septembrie-octombrie mă așteptam ca tot voi aici pe blog să anunțați dar se pare că nu i nimic clar și a dat sau nu CNA acceptul…!?

  4. Conform biroului de presa al Consiliul Concurentei, se analizeaza solicitarea Clever Business Transilvania de a prelua postul de televiziune Prima TV.

    • Pe pagina de media se spune ca look și prima sunt doua posturi înrudite tranzacția dintre cele 2 fiind în ultima faza așteptând se aprobarea consiliului concurentei și cel al CNA dar și au dat sau nu cele doua acceptul…!?

      • Nu exista surse sigure daca a fost aprobata tranzactia insa nu vad motive pentru care sa fie refuzata, personal consider ca se va aproba. Vom actualiza acest articol in momentul in care se va oficializa tranzactia.

        • Pai da tocmai asta este că încă nu există nici o sursă oficiala și e aproape septembrie însă se pare ca trebuie să mai așteptăm CV vreme pana va fi oficial!!!

  5. Sper la o schimbare radicala, sa schimbe tot, sa pastreze doar numele si profilul de tv generalista. HD neaparat cu o calitate foarte buna a imaginii, sa vina cu un pachet grafic demn de 2020 si bineinteles content demn de 2020. Si sa nu-l mai vad in grila DIGI partajat cu un post local care ii ia mult din calitatea imaginii. Hehe se poate, depinde cat vor sa investeasca in el

    • De investit se va investi ca bani vin din alta parte sa fim seriosi nu de la Clever media ci de la Digi. Parerea mea este ca au procedat corect decat sa faca un post de la 0 si sa il vada doar abonatii digi au luat un post din must carry transmis de toti operatorii. Un post generalist lipsea portofoliului digi.

  6. Un lucru bun, Prima TV este printre primele posturi apărute in Romania dupa 89. De la o vreme aveau reluari la greu. Poate cu aceasta schimbare or sa apară emisiuni noi sau cele vechi vor reveni intr-un format nou.