Attenborough si cimitirul mamutilor pe Viasat Nature
Postul de televiziune Viasat Nature anunta printr-un comunicat remis catre media-max.ro difuzarea documentarului Attenborough si cimitirul mamutilor. Documentarul va fi difuzat pe 19 martie, de la ora 19, pe Viasat Nature.

Mamutii au fost gasiti in albia raului Tamisa din Marea Britanie. Aceasta este cea mai mare descoperire din Epoca de Gheata. In timp ce se plimbau la marginea orasului Swindon, un cuplu a descoperit in 2016 un os fosilizat de mamut. Descoperirea a fost facuta in dreptul unei gropi de pietris. Vanatorii amatori de fosile, Sally si Neville Hollingworth, au descoperit un adevarat cimitir de mamuti in vechea albie a raului Tamisa.

Sir David Attenborough, profesorul Ben Garrod si o echipa de arheologi vor face cercetari in detaliu. La o exeminare a danturii gasite la fata locului, expertul Steven Zhang crede ca acea dantura a apartinut unui mamut din specia mamutilor de stepa. Aceasta specie a trait inaintea speciei de mamuti lanosi.

Echipa de arheologi a gasit si alte specii, cum ar fi: zimbri de stepa din Epoca de Gheata, oase de urs brun si alte oase ale unor mamifere preistorice. La intrebarea daca acele oase  de mamut ar fi putut fi aduse de ape acolo, expertii au descoperit ca raul a inaintat lent si a acoperit acele oase cu mal. La o examinare de laborator a solului, s-a descoperit ca situl dateaza de aproximativ 215.000 de ani.

Attenborough si cimitirul mamutilor pe Viasat Nature

Pe langa oasele de mamut, expertii au mai descoperit si unelte din piatra. Pentru a afla cum au fost facute acele unelte de piatra, David apeleaza la Karl Lee, cioplitor in silex.  David afla de la muzeologul Nick Ashton ca umanoizii au ajuns pentru prima data in Marea Britanie in urma cu un milion de ani. Umanoizii au supravietuit erei glaciare prin vanatoare, folosind piei de animale si facand focul. Umanoizii care au facut uneltele gasite au fost neandertalieni.

Documentarul Attenborough si cimitirul mamutilor are durata de 60 de minute. Sir David Attenborough este biolog, prezentator englez si istoric natural, el a scris si a prezentat seriile documentare de istorie naturala Life. David a fost director de programe al studiourilor BBC in anii 1960-1970. Attenborough are o filmografie de 6 decenii narand o serie de documentare.

Postul de televiziune Viasat Nature apartine companiei Viasat World si se afla in diferite extra-pachete ale celor mai mari operatori de cablu, DTH si IPTV din Romania.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.