A fost retrasa licenta CGTN in Marea Britanie
Ofcom (autoritatea care se ocupa cu reglementarea serviciilor de comunicatii in Regatul Unit al Marii Britanii) a retras licenta CGTN, astfel incat postul de televiziune nu va mai putea emite in UK, dupa 18 ani de emisie.

Reprezentantii Ofcom au anuntat pe site-ul oficial ofcom.org.uk retragerea licentei CGTN dupa ce s-a constatat ca era detinuta in mod eronat de Star China Media Limited (SCML), companie care nu avea responsabilitate editoriala pentru productiile difuzate de CGTN. De asemenea, angajatii postului cu putere de decizie sau cei implicati in activitatile zilnice CGTN, nu figurau ca fiind angajati SCML.

De asemenea, Ofcom a respins solicitarea de a transfera licenta audiovizuala catre China Global Television Network Corporation (CGTNC), motivele fiind urmatoarele:

  • lipsa unor informatii din dosarul depus catre Ofcom
  • licenta nu poate fi acordata unei companii care este controlata la randul ei de Partidul Comunist Chinez

In plus, Ofcom a mentionat ca anul trecut reprezentantii CGTN nu au reusit sa ramana impartiali in cazul protestelor din Hong Kong (in care era implicat si Partidul Comunist Chinez), informatiile publicate nefiind corecte, asa cum ar trebui conform reglementarilor Ofcom. Aceste lucruri vor duce la sanctionarea postului CGTN iar decizia privind retragerea licentei nu va influenta cu nimic viitoarele sanctiuni care vor fi aplicate.

A fost retrasa licenta CGTN in Marea Britanie

De cealalta parte, Wang Wenbin, purtatorul de cuvant al Ministerului de Afaceri Externe din China a mentionat ca, desi Marea Britanie mereu a punctat cat de importanta este libertatea de exprimare a presei, a abandonat aceste valori dupa ce a intervenit in oprirea emisiei CGTN in Marea Britanie.

De asemenea, CGTN a mentionat ca actiunile Ofcom nu fac decat sa mareasca tensiunile intre cele doua tari, intr-un razboi al exprimarii in mass-media in ceea ce priveste evenimentele din Hong Kong, in cadrul carora presa din Vest a acuzat China de incalcarea drepturilor omului insa fara sa ofere dovezi clare in acest sens.

Update 15.02.2021: Vodafone Germania a scos, de asemenea, din grila de programe postul CGTN;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

4 COMENTARII