TVR 2 difuzeaza azi Imparat si Asasin
La Filmul de arta, TVR 2 difuzeaza astazi productia Imparat si Asasin (The Emperor and the Assassin / Jing Ke ci Qin Wang – 1998), o drama istorica din China.

Rezumat film Imparat si Asasin
In secolul 3 I.Hr. Ying Zheng, mostenitorul dinastiei Qin incearca sa domine cele 6 dinastii chinezesti ramase printr-o strategie care pare invincibila. Ying trimite concubina sa, Zhao, in regatul Han ca spion pentru a recruta un asasin. Zhao il convinge pe Jing Ke, insa se indragosteste de acesta.

Acesta este un film chinezesc interesant despre unirea regatelor chinezesti in secolul al treilea I.Hr. Ceea ce il face interesant este caderea tragica a regelui si toate intrigile din palat.

Regele incepe cu ambitii nobile, de a uni regatele sub un singur conducator si de a stopa toate conflictele, asa incat oamenii sa poata propsera si sa poata duce vieti mai bune. El si iubita lui din copilarie (rol interpretat cu succes de Li Gong), pun la cale un plan prin care se presupune ca ea este exilata in regatul rival, urmand sa recruteze un asasin pentru a ucide regele, acesta fiind un motiv pentru a incepe razboiul.

Insa, in timp ce Zhao este in misiune, regele devine sadic in lupta pentru putere, transformandu-se intr-un ucigas cu sange rece.

TVR 2 difuzeaza azi Imparat si Asasin
Filmul Imparat si Asasin a fost primit foarte bine de critici iar pe IMDB are nota 7.2 din aproape 6.000 de recenzii.

Protagonistii acestui film sunt Li Gong, Fengyi Zhang si Zhou Sun insa in aceasta productie vom putea vedea si alti actori precum Xiaohe Lü, Zhiwen Wang, Kaige Chen, Yongfei Gu, Benshan Zhao, Haifeng Ding, Changjiang Pan, Xun Zhou, Xuejian Li.

Filmul artistic Imparat si Asasin este difuzat de TVR 2 astazi de la ora 22:10 la Filmul de arta.
Nu ezitati sa va lasati parerea despre acest film in sectiunea de comentarii de mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.