Al Doilea Razboi Mondial: Batalii in culori – History Channel
In acest material vom detalia cele mai interesante documentare ce vor fi difuzate pe postul History Channel in luna iunie.

Al Doilea Razboi Mondial: Batalii in culori – 2 iunie, de la ora 22. In timpul celui de al Doilea Razboi Mondial s-au dat batalii memorabile, aceste batalii au schimbat cursul istoriei. Serialul documentar Al Doilea Razboi Mondial: Batalii in culori prezinta cele ma importante batalii de la confruntrarea dintre Germania si Polonia, pana la lupta finala a celui de al Doilea Razboi Mondial, batalia Berlinului.

Telespectatorii vor avea parte de imagini de pe linia frontului insotite de marturii prezentate din ambele parti ale confruntarilor. In continuare vom detalia serialul documentar Al Doilea Razboi Mondial: Batalii in culori pe episoade.

EP 1 – Blitzkrieg. In acest episod vom vedea cum Germania a cucerit Franta in doar 6 saptamani printr-un atac fulger sustinut de tancuri, avioane si trupe terestre. Aceasta batalie va fi prezentata cu ajutorul unor imagini color inedite si marturii coplesitoare din timpul luptelor. Armata Germaniei care a cucerit Franta s-a numit Blitzkrieg.

EP 2 Operatiunea Barbarossa. In 1941, Germania a atacat Uniunea Sovietica. Acest atac s-a numit operatiunea Barbarossa iar atacul a avut ca scop distrugerea Armatei Rosii. Hitler isi dorea foarte mult sa cucereasca Moscova insa visul lui a fost naruit din cauza conditiilor meteo.

EP 3 El Alamein. In 1942, armata Germana intra in Egipt. Maresalul Erwin Rommel, cunoscut sub numele de Vulpea Desertului, doreste sa cucereasca orasul Cairo dar pentru a ajunge acolo, Vulpea Desertului se dueleaza cu generalul Bernard Mongomery, cel care a condus Armata a VIII-a britanica. In acest episod, telespectatorii vor avea parte de imagini inedite color si de marturii interesante despre batalia de la Alamein, batalie care a decis soarta Africii de Nord.

EP 4 Krusk. In 1943, armata germana s-a oprit, nu a mai inaintat timp de 6 luni. Insa Hitler crede ca armata sa va domina Europa cu ajutorul tancurilor. Tinta armatei lui Hitler s-a indreptat catre orasul Krusk. Batalia de la Krusk a fost cea mai mare confruntare cu tancuri vazuta vreodata in Europa. A fost o batalie in care s-au duelat tancurile germane Tiger si tancurile rusesti T 34.

EP 5 Ofensiva din Ardeni. In toamna anului 1944, increderea Aliatilor crescuse dupa victoria de la Normandia. Acum, Aliatii se indreptau catre Berlin avansand spre frontiera germana. Batalia de la Ardeni a fost cea mai sangeroasa batalie din cadrul celui de al Doilea Razboi Mondial.

EP 6  Berlin. In aprilie 1945, sovieticii patrund in Germania prelund si controlul asupra Poloniei. Germanii opun o ultima rezistenta cu o armata compusa din batrani si tineri pentru a apara Berlinul. Armata Rosie a deplasat in Berlin peste o mie de soldati si tancuri. In acest episod vom vedea imagini rare care ne ajuta sa vedem imperiul cazut al lui Hitler. Batalia de la Berlin a dus la sfarsitul celui de al Doilea Razboi Mondial.

Al Doilea Razboi Mondial: Batalii in culori – History Channel
Serialul documentar Al Doilea Razboi Mondial: Batalii in culori are 6 episoade, fiecare episod are durata medie de o ora.

Arme nascute din foc: Infrange-i pe invincibili – 9 iunie, ora 20. Juratul Ben Abbott (care a fost concurent) este in continuare neivins in forja. Trei fierari se vor duela intr-o proba care dureaza 5 ore. Dupa ce acestia vor termina constructia armelor, acestea vor fi supuse unor teste dure. Castigatorul dintre cei 3 fierari se va duela in finala cu Ben Abbott si poate castiga 10.000 de dolari.

Noul sezon al serialului documentar  Arme nascute din foc: Infrange-i pe invincibili are 5 episoade, durata fiecarui episod este in medie de o ora.

Jucariile care au schimbat lumea – din 18 iunie, de la ora 21. Serialul documentar Jucariile care au schimbat lumea este alcatuit din 4 episoade si prezinta vizionari care au schimbat o fabrica de jucarii intr-un imperiu de miliarde de dolari cunoscut sub numele de  Mattel. In aceasta serie de documentare, telespectatorii vor vedea cum s-au construit cele mai cunoscute jucarii americane ca: Silly Putty, Monopoly, Barby, G.I. Joe.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.