Angajatii Digi vor putea primi actiuni gratuite de clasa B in cadrul societatii.

Consiliul de Administratie al companiei Digi Communications N.V. din Romania a aprobat in data de 28.12.2017 un plan stock option prin care angajatii companiei RCS & RDS din Romania (din unele filiale, momentan nu se cunoaste daca toti angajatii se vor incadra) pot primi actiuni gratuite de clasa B in cadrul societatii.

Numarul de actiuni emise, conform BvB.ro este de 100.000.000 din care 65.756.028 sunt de clasa A cu o valoare nominala de 10 eurocenti fiecare si 34.243.972 actiuni de clasa B cu o valoare nominala de 1 eurocent fiecare.

Numarul de actiuni admise la tranzactionare este 34.243.972 actiuni de clasa B.

Data acordarii actiunilor este 28.12.2017 iar termenul intrarii in drepturi acestor optiuni este de minim un an de la data acordarii.

Pentru aplicarea planului, Consiliul de Administratie va avea posibilitatea sa converteasca o parte din actiunile de clasa A in actiuni de clasa B si sa rascumpere actiuni clasa B de pe piata.

Angajatii Digi vor putea primi actiuni gratuite de clasa B in cadrul societatii.

Raportul planului detaliat mai sus este disponibil pe BvB.ro.

Ar fi interesant de stiut conditiile prin care sunt acordate actiunile de clasa B angajatilor Digi, chiar daca acestea se ofera gratuit, exista posibilitatea sa fie oferite doar in cazul in care angajatul este de acord cu prelungirea contractului pe o perioada determinata (exemplu: 12 sau 24 de luni) si daca se vor oferi tuturor angajatilor.

In plus, conteaza si numarul de actiuni oferite, valoarea fiind foarte mica (1 eurocent/actiune) ar trebui sa ofere foarte multe actiuni pentru o valoare semnificativa.

Societatea Digi Communications N.V. Romania are un capital social de 6.918.042,52 EUR si a obtinut in primele noua luni ale anului 2017 un profit net de peste 44.1 milioane de euro.

Informatii detaliate despre pretul actiunilor si alte aspecte gasim pe http://www.digi-communications.ro .

Update 22.04.2019: In prezent valoarea unei actiuni Digi este 24.2 RON astfel incat valoarea a 200 de actiuni ar fi 4800 RON;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

10 COMENTARII

 1. Am un prieten care lucreaza la RDS si primeste 1000 ron pachet salar fix plus ca mai primeste bani in functie de contracte incheiate. El daca convinge o scara de bloc sa semneze contractul , primeste 3500 ron cash. Dar foarte multi vin si pleaca pentru ca nu le renteaza, e foarte greu de convins lumea sa incheie contractele.

  • Este greu ca agent de teren pentru ca trebuie sa fii muncitor si sa iti sacrifici o mare parte din timpul liber pentru a-ti face target-ul insa se fac bani daca esti dispus. Este un loc de munca foarte bun pentru tineri abia iesiti din liceu/facultate.
   Totusi, nu stiu daca au primit si ei actiuni la Digi.

 2. acțiunile se dau doar unor angajați, în funcție de preferințele managerilor de filiale sau de regiune… la fel ca petrecerea de microrevelion la care sunt invitați doar anumiți angajati. Criteriul rămâne o necunoscută.

 3. Rcs Rds are vreo 11000 de angajati.La un calcul simplu vezi ca daca recompenseaza jumatate din acestia le revin aproximativ 6200 actiuni,desi sunt sigur ca o buna parte din actiuni le vor reveni top managementului care nu aveau pana acum actiuni.in final probabil nici 1500 de actiuni nu le mai revin angajatilor de rand ceea ce inseamna 15 euro in actiuni.
  curios de aflat cate actiuni primeste un angajat normal poate ne impartaseste cineva care lucreaza acolo.
  eu stiu ca alte firme atat mai mari cat si mai mici recompenseaza mai putini angajati (pe aia cu vechime sau minim team leaderi) dar cu actiuni semnificative de cateva zeci de milioane.