Antenna Group achizitioneaza posturile AXN si Viasat
Grupul international Antenna a ajuns la un acord pentru preluarea posturilor de televiziune detinute de Sony Pictures Television in Europa Centrala si de Est, acordul include 22 de posturi TV si 2 servicii OTT detinute de Sony.

Reprezentantii Antenna Group au mentionat ca vor cauta sa mareasca oferta fiecarui canal dar si noi oportunitati de investitie in zonele de productie, canale TV sau servicii OTT.

Posturile incluse in aceasta tranzactie difuzeaza productii originale ale unor studiouri importante precum Sony Pictures Entertainment, CBS, Warner Bros, NBC Universal sau Disney. Acestea sunt posturile preluate de Antenna Group care pot fi vizionate si in Romania: AXN, AXN White, AXN Black, AXN Spin si Viasat 3.

Prin aceasta tranzactie, grupul elen Antenna ajunge in prezent la o audienta de peste 150 de milioane de persoane iar in Europa Centrala si de Est investitiile Antenna creaza o valoare de peste 1 miliard de euro in tari precum Serbia, Bulgaria, Romania sau Muntenegru.

Antenna Group achizitioneaza posturile AXN si Viasat
In comunicatul de presa nu a fost mentionata valoarea la care se ridica aceasta tranzactie.

Antenna Group este un grup media international originar din Grecia care detine deja in Romania licentele posturilor Kiss TV, Magic TV, Rock TV, Kiss FM, Magic FM si Rock FM prin compania Kiss TV Music SRL. In Europa detine posturi TV si alte tari precum Grecia sau Cipru. Antenna Group a detinut posturi de televiziune si in Serbia, Bulgaria sau Muntenegru insa acestea au fost vandute ulterior.
In Grecia, televiziunea ANT1 este lider in audiente iar Antenna Group este cel mai mare grup media din tara.

Posturile de divertisment AXN difuzeaza filme si seriale prin programele AXN, AXN White, AXN Black si AXN Spin. Aceste programe sunt disponibile in grilele de baza ale operatorilor principali de telecomunicatii din Romania. Singurul post AXN in format HD este cel de baza, celelalte fiind disponibile doar in format SD.

Televiziunile Viasat Nature, Viasat History si Viasat Explorer nu fac obiectul tranzactiei, acestea fiind detinute de Viasat World.

Nu evitati sa va lasati parerea despre aceasta tranzactie mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

4 COMENTARII

 1. O mică clarificare pentru cititorii acestui articol, deoarece se poate face o confuzie .

  ANTENNA GROUP a NU achiziționat programele de la Viasat World (Viasat Nature , Viasat History , Viasat Explore , TV 1000 , Epic Drama, TV 1000 Russian Kino) , ci programele Viasat din Ungaria (Viasat 3 -disponibil și în România în exclusivitate la Digi DTH și Viasat 6- indisponibil la noi) .

  • Corect, portofoliul complet cuprinde AXN, AXN White, AXN Black, AXN Spin, Sony Movie Channel, Sony Max TV + Viasat HU – 3 și 6 + platformele VOD AXN Now și AXN Player.

   Posturile AXN au potențial de dezvoltare, eu aș gândi în felul următor:

   1. AXN Black și AXN White transformate în AXN 2 și AXN 3 – pe modelul HBO 2 și 3.
   2. Variantă HD la AXN 2 și AXN 3, pe lângă cea deja existentă pt AXN-ul normal.
   3. AXN Spin cu variantă HD, dar concentrat pe cu totul altceva decât seriale/filme, gen reality show-uri (aveau The Amazing Race și Survivor pe vremuri pe care le-au întrerupt prin 2010, dar ele se continuă și în zilele noastre în SUA), e-games (identic cu ce se difuza pe Ginx TV care avea exclusivitate pe Telekom odată) sau anime-uri care existau pe vremuri prin Animax.

   Deși… uitându-mă la Kiss TV sau celelalte două tonomate (Rock și Magic), nu știu cât chef de investiții au Antenna Group…