Apeluri restrictionate Digi Mobil
In acest articol vom detalia cele mai intalnite situatii in care putem avea apelurile restrictionate in reteaua Digi Mobil (RCS – RDS). Daca atunci cand efectuam apeluri de pe telefonul mobil, se aude mesajul Ne pare rau, apelul dumneavoastra este restrictionat, atunci ar trebui sa verificam urmatoarele:

 1. Facturile restante sa fie achitate. Daca nu putem apela niciun numar de telefon, nici macar numerele din tara, cel mai probabil numarul a fost deconectat pentru neplata facturilor restante. Chiar daca am efectuat plata recent, e posibil ca plata sa nu fi fost inregistrata in baza de date Digi (in special daca nu am achitat direct la Digi ci prin alta metoda – banca, Paypoint, Payzone, etc.);

Daca exista posibilitatea ca serviciul de telefonie mobila sa fie deconectat pentru neplata, atunci este indicat sa sunam la relatii cu clientii Digi la numarul 0314004414. Chiar daca nu am efectuat plata, cu promisiunea ca vom achita in termen de maxim 5 zile, putem solicita reconectarea serviciilor in avans.

O alta metoda de a verifica daca serviciile au fost deconectate pentru neplata este sa verificam internetul fix (daca exista), de obicei si acest serviciu este deconectat pentru neplata in acelasi timp cu telefonia mobila.

2. Apeluri internationale restrictionate Digi Mobil. Daca primim mesajul ne pare rau, apelul dvs. este restrictionat atunci cand apelam doar anumite destinatii internationale (de regula destinatii catre care costul este mai ridicat, tari non-UE/SEE), este bine de stiut ca Digi are anumite destinatii internationale blocate, pentru a preveni diverse situatii neplacute.

Spre exemplu, o metoda cunoscuta de frauda este efectuata de pe numere de telefon din tari indepartate care ne apeleaza foarte scurt (sau apeleaza pana raspundem, fara sa se auda ceva in telefon), scopul fiind sa ne faca sa sunam inapoi. Avand apelurile catre aceste destinatii blocate din oficiu, nu vom putea apela inapoi aceste numere.

Apeluri restrictionate Digi Mobil

Nu ne referim la destinatii din UE/SEE ci la destinatii indepartate catre care tariful este destul de mare si poate genera costuri semnificative. Cateva tari care se incadreaza la aceste destinatii blocate de Digi sunt Botswana, Algeria, Tunisia, Belize, Venezuela, Chile si multe altele. Daca doriti sa aflati concret daca o anumita tara se incadreaza in aceste destinatii blocate, lasati un comentariu mai jos.

Deblocare apeluri catre destinatiile internationale restrictionate
Daca avem nevoie de deblocarea apelurilor catre o astfel de destinatie internationala, este necesar sa facem o sesizare catre Digi in acest sens. Este bine de stiut ca in anumite cazuri (de exemplu, abonamente noi), se poate refuza deblocarea apelurilor.

Informatiile mentionate mai sus se aplica si pentru telefonia fixa.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

38 COMENTARII

 1. Buna,
  Anglia este pe lista apelutilor restrictionate?
  Folosesc numar de Anglia in Romania si la intratea in tara a intrat direct pe reteaua de Digi Mobil.
  Cand incerc sa sun in Anglia primesc mesaj ul. Ne pare rau, apelul dumneavoastra este restrictionat .
  Ce pot face in aceasta situatie?
  Multumesc

 2. Buna ziua,aș dori să aflu dacă țara Germania este pe lista apelurilor restricționate și de ce?Pot sa nu ma-i am restricționat cum se face?

  • Buna ziua,
   Nu este, tarile din UE nu sunt destinatii restrictionate.
   Ce se aude in telefon sau ce va apare pe ecran cand incercati sa apelati? Sunteti sigura ca numarul format este corect? Puteti testa de pe un alt telefon, eventual din alta retea?

  • Buna ziua,
   Din cate stiu sunt restrictionate, pentru a evita situatiile in care exista tentative de frauda iar clientii sunt ademeniti sa sune inapoi, generand astfel costuri foarte mari. Daca doriti deblocarea acestei destinatii, trebuie sa sunati la relatii cu clientii Digi la numarul 0314007777.

   • Am incercat sa sun la numere diferite din Moldova, si ieri si azi. La unele merge sa sun, iar la altele imi intra mesajul cu „Ne pare rau, apelul dvs. este restrictionat”. Banuiesc ca difera companiile de telefonie mobila din Moldova de care apartin numerele respective la care am sunat, dar nu stiu care sunt acestea, nu am verificat.

    • Poate sunt restrictionate apelurile doar catre anumite retele. Ati incercat sa sunati si de pe alte numere catre acele destinatii? Daca da, care a fost rezultatul?

     • Cred ca acesta este motivul. Am verificat numerele la care am sunat si cele la care primesc mesajul acela sunt cele care apartin de MOLDTELECOM (cred sunt numere de fix). A mers la cele care apartin de ORANGE sau MOLDCELL MOBILE.

     • Faceti o sesizare catre Digi sa verifice si sa va deblocheze apelurile catre aceasta destinatie, ar trebui sa se rezolve relativ repede daca nu este un abonament nou.

 3. Îm apare scris și vocal când solicit o convorbire Ne pare rău, apelul dumneavoastră este restricționat,……Am reclamat la Digi.ro iar dânșii spun că la verificarea lor numărul meu nu este blocat .Ce-i de făcut?

 4. Buna ziua! Ma numesc AGNETA , cod client *****, contract nr. ****** din ****** si formulez următoarea sesizare:

  De cateva zile am observat ca nu pot telefona in Republica Araba Egipt. Am incercat la Ambasada Romaniei in Egist și la persoane fizice. Telefonul e functional, intrucat pot suna oriunde , am incercat in Ungaria, Serbia, Germania , România si funcționează. La apelul cu Egiptul, robotul imi comunica ca apelul e restrictionat. Nu stiu cine imi restrictionează apelul si pe ce considerent .

  Va rog, de urgent sa remediati aceasta problema, contacatandu-ma pe numarul meu de telefon fix ****** sau emailul , de mai sus !

  Va transmit, mai jos, datele mele de identitate , ****** , cu domiciliul in ***, bl.*, SC*, ET.*, AP.*, Reșița, județul Caraș-Severin, CNP ******** .

  Cu stima ,

  • Buna ziua,
   Sunt restrictionate apelurile internationale catre anumite destinatii, Egipt fiind una dintre aceste destinatii.
   De cat timp aveti abonamentul? Daca este un abonament cu vechime si fara probleme financiare, puteti solicita deblocarea apelurilor catre aceasta destinatie printr-o sesizare facuta catre Digi.