BBC Earth HD, BBC News HD, Love Nature HD, Fishing&Hunting HD vor intra la Orange Romania Communications

Operatorul de telecomunicatii Orange Romania Communications (fostul Telekom) a instiintat Consiliul National al Audiovizualului in sedinta din 7 noiembrie 2023 ca va efectua in grilele de cablu digital, DTH si IPTV cateva modificari. In acest material vom detalia aceste modificari ce vor fi efectuate in urmatoarea perioada.

Conform avizului CNA, Orange Romania Communications va introduce nu mai putin de 9 posturi TV: BBC News HD, BBC Earth HD, Fishing & Hunting Channel HD, Museum Channel HD, Love Nature HD, My Zen HD, Atomic Academy, Melos TV si Szekelyfold TV. Cele 9 canale vor fi grupate in categoriile corespunzatoare: stiri, documentare, lifestyle, muzica si pachetul maghiar.

Aceste canale sunt prezente si in pachetele operatorului Orange Romania, ceea ce inseamna ca prin introducerea posturilor in grilele Orange Romania Communications acest operator isi imbunatateste grila prin mai multe posturi HD si se apropie tot mai mult de unificarea grilelor dintre cei doi operatori Orange.

BBC Earth HD, BBC News HD, Love Nature HD, Fishing&Hunting HD vor intra la Orange Romania Communications

A doua modificare pe care o va face in curand Orange Romania Communications este reasezarea unor canale in grupul tematic corespunzator conform legii audiovizuale care mentioneaza ca operatorii sunt obligati sa introduca in grilele lor canalele in grupe tematice. Aceste grupe se vor efectua in functie de licenta fiecarui canal in parte obtinuta de la Consiliul National al Audiovizualului.

Astfel, Orange Romania Communications va repozitiona canalele:

 • Antena Stars SD/HD intre Kanal D si Happy Chanel HD, inainte Antena Stars SD/HD era pozitionat intre National 24 Plus si Happy Channel HD
 • Prima TV HD va fi pozitionat intre Happy Channel si National TV, inainte era pozitionat intre Kanal D HD si National TV
 • National 24 Plus va fi pozitionat intre National TV si Kanal D2, inainte era pozitionat intre National TV si Happy Channel HD

Inca nu se stie cand se vor produce aceste modificari in grilele Orange Romania Communications insa se preconizeaza ca aceste modificari sa aiba loc in lunile noiembrie sau decembrie. Pe langa aceste modificari, operatorul va mai intriduce probabil in luna decembrie si postul TVR Folclor care a primit din partea CNA avizul de incepere a emisiei in sedinta CNA din 7 noiembrie. Prin obtinerea acestui aviz, inseamna ca postul isi va incepe emisia in termen de 30 de zile de la primirea avizului.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

70 COMENTARII

 1. BBC Earth HD și Love Nature HD ar fi binevenite și la NextGen. În afară de must-carry-uri, în ultimii 2 ani n-a mai intrat nimic notabil: versiuni HD, programe premium. Aceeași grilă care a rămas pe loc. Canalele Discovery/Eurosport, pauză.

 2. Au intrat toate canalele. Toate sunt în baza excluzând BBC Earth HD, The Fishing & Hunting Channel HD (ambele în premium) și Székelyföld TV(Hungarian).

 3. Bravo lor! Vizionare frumoasă abonaților ce vor beneficia de Love Nature HD,post ce nu va intra niciodată la mult prea lăudatul operator de televiziune și internet

 4. Ne-au terminat ăștia de la Orange cu niște canale maghiare. Înțeleg că vor canale maghiare, că exiată oameni de această etnie, dar deja exagerează. Au băgat 10 în martie, ni l-au pus pe erdely TV la canale generaliste ca să-mi stea în gât când trec pe acolo(au mai pus și ghena cu dejecții, News România, lângă el) și acum mai bagă încă unul. Măcar bagă și ei 3 posturi de documentare, că erau praf și pulbere pe această categorie. Posturi maghiare bagă cu căruța, dar discovery și canale 4k nu bagă!

  • Nu cred că vor fi creșteri de preț, canale care vor intra sunt pe rețeaua proprie Orange de ceva vreme, am auzit că doar abonați Orange pe rețea oroc vor avea acces la canalele respective, abonați oroc nu vor avea acces

 5. Bun, deci practic ordinea va fi :
  Kanal D HD, Antena Stars HD, Happy Channel HD, Prima TV HD, Național TV, Național 24 Plus. (Totuși există în prezent poziția 119 care e liberă, deci nu aș putea zice care vor fi pozițiile). Toate aceste canale sunt deja la calupul de generaliste , în intervalul (116-Kanal D HD și 123- Kanal D 2). Mă așteptat totuși să mute Agro TV și canalele religioase de la generaliste la lifestyle, TVR Cultural și TV 5 Monde de la filme la lifestyle, PRO ARENA la generaliste (ca pe DTH) sau Medika, Travel XP și Exploris de la documentare la lifestyle.

  Canalele noi sunt în următoarele categorii
  -știri: BBC News HD
  -documentare: Love Nature HD, Museum HD, BBC Earth HD
  -muzică: Atomic Academy, Melos TV
  -lifestyle: MyZen HD, The Fishing & Hunting Channel HD
  -maghiar: Székelyföld TV (deși e posibil să fie poziționat la canale generaliste, la fel ca Erdely TV; pe fibra ORO fiind ambele la generaliste )

   • Citeste forumul **** *****.exista acolo,cineva..”mulder_2000″,care are informații la zi,confirmate 100%…de ani de zile..Sunt o grămadă care au încredere în el.Deci,,sursa e credibilă.mai răniți si bate site uri.. a,băieții de aici,de unde credeti a informatiile?de la Orange? Je ne le crois pas.

    • Acel user este angajat OC. Informatia este luata de la CNA din sedinta din 7 noiembrie de la avize ( nu de la acel forum ) . Si asa pentru tine eu am spus de cateva zile o saptamana ca toti cablisti vor introduce canale tv de sarbatori. Dar nu stau eu sa dau explicatii la toti . O informatie in exclusivitate. Dupa ce intra aceste canale vei avea o surpriza. Din februarie se va mari pretul cu 1 ,5 euro. Sa vedem acel angajat are voie poate sa de-a aceasta informatie? Intreabal in privat ca sigur nu are voie sa spuna.

     • Digi sigur va crește prețurile, dar Orange nu cred, dar vom vedea atunci, Vodafone sigur vor mări prețurile cu 1-2 Euro

     • Bine vom vedea cine are dreptate. Nu uita ca Digi are peste 5 an de cand nu a marit preturile. OC/ORO maresc preturile de 3 ori pe an. Dar nu te contrazic.

     • Știu că ești abonat Digi și-i ții în palme, dar deja exagerezi. OROC a scumpit o singură dacă prețurile, în ianuarie sau decembrie, iar ORO nu a mai scumpit din noiembrie 2022, deci nicio scumpire la ORO pe 2023! Îți vine să crezi? Iar grila ORO e cu 5 nivele peste Digi. Au peste 200 canale, dintre care peste 100 HD și 2 4K. La documentare au aproape tot ce e pe piață. La Sport acoperă multe nișe, mai multe decât la Digi, iar la muzică Digi are doar starvuri, în timp ce aici găsim posturi precum Balkanika, MTV Live, Stingray IConcerts.

      Așadar, te rog, nu confunda prăpăditul Vodafone, unde crețurile chiar cresc din 2 în 2 luni și nu introduc nimic, cu ORO/OROC care chiar depun un efort, știind că se află pe o piață acaparată de Digi(cum să concurezi tu, cu abia 1mil ab, cu Digi care are triplu cât toți operatoriidepe piață), având și sărăciile din guvern pe cap.

     • Asa este ai dreptate sory.Culmea colaborez si cu ORO/ OC deci tin si cu ei 🙂 Insa credema ca din februarie va urma o marire care chipurile ei vor spune ca se datoreaza inflatiei