Est TV devine Moldova TV
In cadrul sedintei CNA de astazi a fost aprobata solicitarea venita din partea companiei TV Sat 2002 pentru prelungirea valabilitatii licentei audivizuale Est TV/Est TV HD si modificarea denumirii din Est TV in Moldova TV.

Odata cu aceste modificari, se schimba si structura serviciului de programe a postului dupa cum urmeaza:

  • productie proprie: din 64.17% in 60.5%
  • productiile altor furnizori: din 35.83% in 39.5%
  • programe educative: din 6.4% in 6.9%
  • programe culturale: din 7.9% in 9.4%

Actionariatul companiei ramane nemodificat. Televiziunea are sediul in Ramnicu Sarat, formatul este generalist iar zona de difuzare este regionala, in Bucuresti si in alte 20 de judete.

In Romania nu mai exista un canal TV cu denumirea Moldova TV insa in Republica Moldova exista TV Moldova 1, primul canal de televiziune din zona, un canal public de televiziune care a inceput emisia in 1958.

Est TV devine Moldova TV

Gabriel Costian, reprezentantul postului de televiziune a mentionat ca aceasta modificare reprezinta o noua etapa de dezvoltare. Se doreste aducerea mai multor programe culturale si educative, avand deja contracte incheiate cu oameni de cultura si cu cadre didactice. De asemenea, se doreste sprijinirea folclorului romanesc prin sustinerea tinerilor artisti aflati la inceput de drum.

Est TV/Moldova TV difuzeaza programe precum Retro Show, Carti care au schimbat lumea, News Express, Prahova economica, Star TV, Comorile neamului sau Chef de vorba.

Solicitarile venite din partea TV Sat 2002 au fost aprobate de membri CNA in unanimitate. Nu a fost mentionat cand se va efectua aceasta modificare insa vom actualiza acest articol cand vom avea informatii in acest sens.

TV Sat 2002 detine si alte posturi de televiziune, cum ar fi: TV Sud Est (SD/HD, licenta este atat pe satelit cat si pe cablu digital) si TV Sat (videotext). TV Sud Est este in grila operatorilor de televiziune prin cablu, fiind inclus in lista must carry a acestui an.

Update 17.05.2021: A aparut sigla noua a televiziunii Moldova TV, pe care o puteti vedea mai jos (ii multumim lui Cipanu):

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

9 COMENTARII