Blackview BV4900 Pro primeste update la Doke OS 3.0, bazat pe Android 12.
Dupa lansarea Android 12 din luna octombrie a anului trecut, tot mai multi producatori de smartphone-uri isi mobilizeaza resursele pentru a adauga pe telefoanele lor de top (si nu numai) ultima versiune de Android. Inclusiv Blackview a anuntat astazi ca modelul BV4900 Pro va primi upgrade la sistemul de operare Doke OS 3.0 si implicit la Android 12, avand de asemenea posibilitatea de a extinde RAM-ul de la 4GB la 7GB.

Blackview BV4900 Pro a fost lansat in august 2020 si de atunci se bucura de o crestere continua a popularitatii si a vanzarilor offline si online datorita performantelor excelente pe masura ce pastreaza pretul avantajos.

Pentru a-si mentine aceste cresteri, Blackview aduce noi actualizari pentru modelul BV 4900 Pro.

doke os 3.0


Doke OS 3.0 – Construit pentru un design modern, intuitiv si placut

Sistemul de operare Doke OS 3.0 vine acum cu un nou design, placut, cu pictograme mai placute si colturi mai rotunjite. Blackview promite ca noul sistem de operare este mult mai rapid si s-a pus accentul pe lizibilitate, pe feedbackul utilizatorilor, pe imagini de fundal imbunatatite, etc. O alta functie foarte interesanta este si optiunea de putea putea schimba forma pictogramelor. Comparativ cu versiunile 1.0, 2.0 si 2.1, aduce o revizuire masiva a designului dar si trei tipuri noi de Dark Mode.

Doke OS 3.0 a testat versatilitatea si utilitatea pe urmatoarele flagship-uri: vedere nocturna 4G Blackview BV8800, vedere nocturna 5G Blackview BL8800 si vedere termala 5G Blackview BL8800 Pro, aceste optiuni facand modelele populare printre utilizatori.

doke os 3.0 (1)

Din punct de vedere al functionalitatilor, noul sistem de operare vine cu ferestre plutitoare inteligente ce va pot face viata mai usoara in utilizarea de zi cu zi. In plus, Doke OS 3.0 aduce cele mai folosite optiuni la o atingere distanta. De exemplu, daca glisam in jos avem acces rapid la butoane precum Wi-Fi sau Bluetooth. Daca glisam in dreapta, va fi afisat un ecran cu carduri ce pot fi personalizate in detaliu.

In orice moment este nevoie de o accesare rapida a unor aplicatii sau functii, ai acces rapid la ele cu un gest sau o atingere pe ecran. Desktop-ul DIY permite gruparea si dezinstalarea aplicatiilor sau personalizarea layout-ului.

doke os 3.0 (2)

Cat de rapid este sistemul de operare Doke OS 3.0 fata de predecesorul sau?

Producatorul se lauda ca noua versiune a sistemului de operare este mult mai rapida si mai fluenta, ferestrele se deschid mai rapid iar optimizarile aduse plus preincarcarea AI au reusit sa creasca performantele cu peste 30%.

Si in Doke OS 3.0 regasim aplicatiile Blackview disponibile si pe modelele anterioare, precum Data Migration Helper, System Manager, Cold Room, Game Mode, Notebook si altele.

Doke OS 3.0 vine cu Android 12 – Ultima versiune de Android

Versiunea de Android este una dintre cele mai importante aspecte ale unul smartphone. In ultima perioada, din ce in ce mai multe modele de telefoane au primit update pentru Android 12 insa nu este cazul si pentru telefoanele rezistente, majoritatea avand maxim Android 10 sau Android 11. Beneficiind de ultima versiune, Doke OS 3.0 dispune de ultimele patchuri de securitate si de ultimele functii disponibile pe Android, oferind o noua experienta pentru modelul Blackview BV4900 Pro.

Printre noutatile Android 12 se numara Material You, o functie care duce personalizarea la un alt nivel. Blackview BV4900 Pro vine cu un nou sistem de themeing/wallpaper, diferit de cel disponibil in Android 12 nativ. Atunci cand schimbi wallpaperul culorile din meniul de Setari si cel al aplicatiilor Google se vor modifica automat, oferind posibilitatea de a personaliza usor look-ul telefonului.

Confidentialitatea este un alt aspect pe care s-a pus accent cu Android 12. Noul Privacy Dashboard ofera un ansamblu usor de inteles al aplicatiilor care necesita acces la locatie, camera, microfon in ultimele 24 de ore. Daca observi ceva cu care nu esti de acord, poti revoca permisiunile cu usurinta din dashboard.

Tehnologie noua pentru extinderea RAM de la 4GB la 7GB

David Xu, CEO-ul Blackview, a declarat ca pe masura ce aplicatiile necesita din ce in ce mai multa memorie RAM si pe masura ce utilizatorii instaleaza multe aplicatii, telefoanele cu o memorie RAM mica vor functiona din ce in ce mai greu si vor esua in multitasking. Avand in vedere ca Blackview este o companie dedicata nevoilor clientilor sai, s-a investit in R&D in privinta extinderii RAM.
Astfel, vedem o noua functie noua care permite extinderea memoriei RAM, din memoria interna a telefonului. Memoria se poate extinde de la 4GB pana la maxim 7GB, oferind utilizatorilor mai multa eficienta, putere pentru multitasking si o capacitate mai mare de procesare a datelor.
Extinderea memoriei RAM ne permite incarcarea unor jocuri 3D care consuma resurse semnificative, sa rulam si sa folosim retele de socializare sau sa rulam aplicatii pe fundal fara ca performantele telefonului sa fie afectate.

Extinderea RAM se poate face urmand pasii urmatori:

  • Accesam Settings – About phone – selectam RAM – Memory expansion
  • Selectam dimensiunea necesara pentru extindere si repornim telefonul
  • Deschidem About phone pentru a vedea memoria RAM extinsa sub sectiunea RAM

Pret si disponibilitate 

Este bine de stiut ca nu toate telefoanele Blackview BV4900 Pro vandute pana in prezent beneficiaza inca de aceste imbunatatiri iar varianta actualizata Blackview BV4900 Pro va fi disponibila in curand pe magazinele online. Puteti afla mai multe informatii de pe site-ul oficial Blackview.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.