CBS Reality Romania devine True Crime?
La inceputul lunii, in mediul online international au inceput sa circule informatii conform carora CBS Reality, care apartine companiei AMC Networks, se va inchide dupa data de 31 decembrie 2023 in mai multe tari din Europa Centrala si de Est. In acest articol vom mentiona ce s-ar putea intampla cu acest canal dupa 31 decembrie in functie de feed-ul din fiecare regiune.

In Marea Britanie, pe 22 noiembrie CBS Reality s-a rebranduit in True Crime. In Marea Britanie sunt mai multe canale marca CBS si toate s-au rebranduit. In Marea Britanie CBS Drama, redenumit in Reality Xtra, a devenit din 22 noiembrie True Crime Extra iar CBS Justice se transformase in Horror Xtra iar din 22 noiembrie a devenit Legend Xtra.

In Polonia unde exista feed local ca in Romania pentru CBS Reality, reprezentantii AMC Networks au mentionat ca postul nu va fi inchis ci ca nu se vor mai face productii locale. In Polonia se vor difuza doar productii americane.

Conform unui site din Cehia, CBS Reality Europe se va inchide din 1 ianuarie 2024 ( ultimazi de emisie fiind 31 decembrie).
In Ungaria, DTH Direct One (echivalentul Focus Sat in Romania, ambele fiind detinute de aceeasi companie) si-a instiintat clientii ca din 15 ianuarie vor introduce canalele companiei RTL. Aceste canale au intrat si la Focus Sat Romania in pachetul Panonia.

CBS Reality Romania devine True Crime?

Asadar, CBS Reality Europe se va inchide din 31 decembrie in tari ca Olanda, Suedia, Grecia, Israel, Elvetia, Portugalia, Austria, Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Bosnia Hertegovina, Serbia, Slovenia sau in tari din Orientul Mijlociu.

In ceea ce priveste CBS Reality Romania, pe 13 mai 2022 compania AMC Networks a lansat feed-ul CBS Reality Romania, acest canal difuzeaza un program diferit fata de CBS Reality Europe. Conform aplicatiei Focus Sat – sectiunea canale TV – in dreptul CBS Reality (care este pus intre Comedy Central si Trinitas) este trecuta sigla postului True Crime (care este scris cu galben pe un fond alb), dupa cum se poate vedea mai jos.

Asta ne da de inteles ca CBS Reality Romania se va rebrandui la fel ca in Marea Britanie in True Crime Romania. Reprezentantii AMC Networks nu au comunicat nimic inca despre acest subiect.

Numele CBS exista de 14 ani insa din cate se pare AMC Networks vor sa il elimine din denumire in unele tari sau sa inchida acest canal in restul Europei si in Orientului Mijlociu.

Update 04.01.2024: CBS Reality EMEA a fost inchis, in acest moment CBS Reality Romania emite in continuare;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

17 COMENTARII

 1. E aiurea ca pe Wikipedia deja ete anuntat ca CBS Reality Romania este inchis de pe 1 Ianuarie 2024, suntem in 3 ianuarie si continua sa functioneze cu promouri care anunta emisiuni noi, reclame, tot tacamul (din fericire)

  • 100% va fi redenumit. AMC vrea să scape de numele ,,CBS” care este înregistrat pe Paramount. Ăsta este și adevăratul motiv pentru care au închis feed-ul EMEA. Inițial, CBS Reality a fost o colaborare dintre cele 2, însă cu timpul au rămas doar AMC la butoane.

   Dacă te uiți la sigla True Crime, ai să vezi că aduce super mult cu sigla AMC.

 2. Treceri de la noi canale AMC:
  România, Ungaria și Cehia:
  TV Paprika – AMC Cooking
  Film Cafe – AMC Series
  Minimax – AMC Kids
  JimJam – AMC Junior
  Extreme Sports – AMC Extreme
  Ungaria și Cehia:
  Film Mania – AMC 2
  Spektrum – AMC Dokument
  Spektrum Home – AMC Home&Travel
  Sport1 – AMC Sport 1
  Sport2 – AMC Sport 2
  Sport3 – AMC Sport 3
  din 1 februarie sau 1 aprilie 2024.

  • Ai o sursă sau e doar o opinie? Bănuiesc că dacă aveau de gând să impună numele AMC, de ce în ultima perioadă sau tot chinuit cu schimbări de sigle și de identuri pentru toate posturile din trust? Și de ce ar schimba numele CBS Reality în True Crime facă ei pun AMC în denumirea tuturor posturilor?

  • Se numea REALITY TV și avea un romb galben cu fulger negru deasupra ca siglă. Țin minte că îl aveam în grilă după National Geographic, pe 20.

   În 2006, a fost rebranduit în ZONE REALITY, odată cu Romantica (ZONE ROMANTICA) și Club TV (ZONE CLUB), posturile pe care le opera în România Chello Media. Mai târziu, după 2009, în urma unui parteneriat între Chello Media și CBS Studios, toate posturile ZONE au început să fie transformate treptat în CBS în țările europene.

   În RO, s-a păstrat doar CBS REALITY ca înlocuitor pentru ZONE REALITY, ZONE ROMANTICA a devenit Film Cafe (în alte regiuni a apărut CBS ACTION), iar ZONE CLUB a devenit FINE LIVING NETWORK (în alte regiuni a apărut CBS DRAMA).

   Personal, comparativ cu perioada când era REALITY TV și ulterior ZONE REALITY, actualul CBS REALITY mi se pare un post boring, TRUE CRIME o să fie ceva în stilul C&I de la History, dar la ce bun dacă tot SD…

  • Rămân tot la AMC. Ideea e că marca CBS este a celor de la Paramount. Inițial, CBS Reality a fost lansat ca o colaborare între cele 2 companii, însă în cele din urmă a rămas doar AMC. Acum aceștia vor să scape de brand-ul CBS. De aia au redenumit sau închis tot ce ține de acest brand. True Crime e noul nume ales pentru CBS Reality în UK, care posibil va fi folosit și la noi. Inclusiv sigla este gândită foarte bine, astfel încât să te ducă cu gândul la AMC.

 3. Super eu unul abia aștept ar fi ideal dacă ai putea sa spui și ce emisiunii va avea bănuiesc ca judecătoarea Judy va dispărea din grilă noului post