Ce alegem – Orange Yoxo sau Vodafone Flex?
Yoxo si Flex sunt abonamentele digitale oferite de companiile Orange si Vodafone, cea mai importanta caracteristica a acestor abonamente este flexibilitatea, schimbarea abonamentului se poate face din aplicatia de mobil si nu exista perioada contractuala.

In acest articol vom mentiona cateva informatii despre beneficiile si preturile abonamentelor Orange Yoxo si Vodafone Flex, avantajele si dezavantajele celor doua servicii, in speranta ca ne va ajuta sa facem o decizie in acest sens. Inainte de a continua, este bine de mentionat ca aceste comparatii fac referire strict la pret si beneficii, nu si la acoperirea fiecarui operator. Acest articol reprezinta strict parerea noastra si nu este sustinut financiar de niciun operator.

Asa cum am mentionat si in alte articole, recomandam mereu testarea unei cartele in zona in care ne intereseaza utilizarea serviciului, pentru a ne asigura ca suntem multumiti de acoperire atat din punct de vedere al telefoniei mobile cat si al datelor.

Acestea sunt abonamentele de baza oferite in cadrul serviciilor Orange Yoxo si Vodafone Flex, pentru a putea compara beneficiile oferite:
Orange Yoxo – pret abonament si beneficii

 • 25 lei pentru 30 de zile (promotional, pretul acestei optiuni este 19 lei pe luna, reducerea se aplica deja de ceva timp; conform site-ului Yoxo, reducerea este valabila pana pe 28 februarie)
 • minute si SMS-uri nelimitate in toate retelele nationale
 • 20GB trafic de date national
 • traficul de date neconsumat este returnat la finalul lunii sub forma de credit, pentru plata optiunii de luna urmatoare
 • optiunea este fara roaming

Vodafone Flex – pret abonament si beneficii

 • abonamentul de baza este Vodafone Flex 7 iar pretul este 7 euro (aproximativ 34 de lei) pentru 30 de zile
 • minute si SMS-uri nelimitate in toate retelele nationale
 • 30GB trafic de date national
 • 100 minute internationale
 • cea mai ieftina optiune cu roaming costa 45 de lei pe luna (redus momentan la 39 de lei pe luna)

Ce alegem – Orange Yoxo sau Vodafone Flex?
Daca dorim sa avem aceleasi beneficii la Orange precum cele din abonamentul Vodafone Flex 7, vom avea urmatoarele costuri:

 • 25 lei abonamentul de baza
 • 5 lei pentru 20GB trafic suplimentar
 • 5 lei pentru 100 de minute internationale
 • cea mai ieftina optiune cu roaming costa 12 euro pe luna (aproximativ 59 de lei)

Astfel, la Orange Flex putem avea aceleasi beneficii precum cele din abonamentul Vodafone Flex 7 (+10GB trafic de date suplimentar) la pretul de 35 de lei pe luna, acelasi pret precum cel oferit de Vodafone.
Cele doua companii au disponibile si urmatoarele promotii:
-Vodafone ofera 30 de zile gratuite
-Orange ofera 25 de lei reducere la Tazz by eMAG la activarea unui abonament Orange Yoxo

In concluzie, desi pretul celor doua optiuni de baza este acelasi (luand in calcul exact aceleasi beneficii), recomandarea noastra este abonamentul Yoxo. Acestea sunt avantajele abonamentului Orange Yoxo:

 • flexibilitate mai mare decat la Vodafone, putem opta pentru optiunea de baza care include mai putin trafic si fara minute internationale (multi utilizatori nu au nevoie sa sune catre destinatii internationale, astfel incat este util sa avem posibilitatea de a nu plati aceste minute)
 • traficul de date neconsumat este returnat sub forma de credit pe care il putem utiliza la plata abonamentului, un beneficiu foarte util daca nu consumam tot traficul alocat, astfel incat platim doar ceea ce consumam
 • optiunea cu roaming costa mult mai putin decat cea din reteaua Vodafone

In ceea ce priveste dezavantajele Orange Yoxo:

 • nu avem acces la reteaua Orange 5G
 • abonamentul maxim Vodafone are mai multe beneficii (mai mult trafic in roaming si minute internationale)
 • perioada de gratie de 60 de zile pana se pierde numarul, comparativ cu Vodafone Flex unde perioada de gratie este de 300 de zile;

Daca aveti avantaje sau dezavantaje de adaugat pentru cele doua abonamente digitale, lasati un comentariu mai jos. Gasiti aici o alta comparatie intre abonamentul Orange Yoxo si abonamentul normal Digi Mobil.
De asemenea, daca sunteti nehotarati privind abonamentul pentru care sa optati, lasati un comentariu mentionand ce beneficii doriti (cantitate trafic de date, numar minute internationale si catre ce destinatii, cu sau fara roaming, etc).

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

4 COMENTARII

 1. Inca un dezavantaj ar fi ca la Yoxo daca dezactivezi serviciul ai o perioada de 60 zile pana sa pierzi numarul. In schimb la flex ai 300 zile timp in care poti primi apeluri si sms pe cartela … Ba mai mult, o poti folosi ca si cartela prepay. Spun toate astea din cauza faptului ca eu sunt navigator si plec pe mare timp de cate minim 4-5 luni pe contract, iar in tot acest timp nu am nevoie de servicii. Personal imi e simplu, plec in voiaj, dezactivez, ma intor si activez la loc.

 2. Doua diferente intre Yoxo si Flex:

  – Flex ofera (la 12E) totul nelimitat, pe cand Yoxo ofera doar 140GB (Yoxo de 100GB+inca 40GB ca sa egalam tariful), dar e discutabil. Nu sunt foarte multi care depasesc 100GB lunar
  -Flex ofera acces la 5G (util pentru abonamentul nelimitat), pe cand Yoxo limiteaza accesul la 4G (cu + sau fara +).

  • Am uitat partea cu 5G, am adaugat acest dezavantaj Orange Yoxo, multumesc.
   Cat despre cantitatea de trafic, la acelasi pret (aproape 60 de lei cat costa Flex 12), cu Orange Yoxo avem de fapt 160 de GB (100 GB costa 45 de lei iar cu diferenta pana la 60 de lei o reprezinta 60GB), asta luand in calcul pretul standard, nu reducerea disponibila in prezent.
   Oricum, asa cum ai mentionat, putine persoane depasesc 100GB, eu personal nu am depasit niciodata 50GB in reteaua 4G dar nici nu privesc filme pe telefon.
   Insa, abonamentul Flex 12 are si alte beneficii (mai mult trafic in roaming si minute internationale), le-am adaugat si pe acestea in articol.