Ce e nou in Android Lollipop 5.1?

Google a lansat de curand ultima versiune de Android, mai exact Android 5.1 Lollipop. Desi nu este o versiune majora a sistemului de operare, acest update aduce destul de multe lucruri noi, utile si importante.

Iata cateva dintre aceste noi optiuni implementate in Lollipop:

noutati android 5.1 lollipop
Android Lollipop 5.1
  1. Accesul la notificari cu ecranul blocat. Una dintre cele mai importante functii este accesul la bara de notificari cu ecranul blocat. In plus, se poate seta ca bara sa contina doar comenzile rapide (luminozitate, wi-fi etc) si nu si notificarile.
  2. Device protection. Device protection este o functie noua, ce permite utilizatorului sa-si seteze o parola pe dispozitiv. Singura noutate este ca fara aceasta parola dispozitiviul nu mai poate fi folosit. Ea este benefica in cazul furtului sau pierderii fiindca nici revenirea sau resetarea hardware nu va elimina aceasta parola. In cazul uitarii acesteia, se poate recupera doar prin intermediul contului Google.
  3. Dezactivarea automata a sunetelor. Dezactivarea oricarui tip de sunet se poate face mult mai usor setand ora sau perioada. Acest lucru era posibil si pana acum doar ca noul Lollipop vine cu o functie noua si anume dezactivarea sunetelor pana la urmatoarea alarma. Aceasta functie este benefica pe timpul noptii fiindca va se va dezactiva automat la urmatoarea alarma.
  4. Amanarea notificarilor. De cate ori s-a intamplat sa nu avem timp sa urmarim o notificare, sa o inchidem si ulterior sa nu ne mai amintim de ea. Ei bine, aceasta problema se rezolva in ultimul update de la Google fiindca ofera posibilitatea amanarii notificarilor. Pentre a amana o notificare trebuie sa o glisam cu degetul in sus (dreapta sau stanga o va sterge), aceasta va disparea pentru o perioada de timp, dupa care vom fi din nou notificati.
  5. Blocarea retelelor wi-fi care nu au conexiune la internet. Sunt multe retele wireless, publice sau nu, care nu se pot conecta la internet. Android 5.1 va bloca automat aceste retele. Sincer, nu stiu daca aceasta functie este utila sau nu insa normal ar fi ca ea sa fie optionala. Nu ar fi bine daca aceasta optiune mi-ar bloca reteaua wi-fi de acasa doar pentru simplul fapt ca a picat pentru putin timp conexiunea la internet.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU