Cetatile pierdute ale troienilor – Viasat History
In acest material vom detalia cele mai interesante documentare ce vor fi difuzate pe posturile Viasat Explore si Viasat History in luna februarie.

Viasat Explore
Cum se construieste o centrala nucleara? – din 16 februarie, de la ora 21. In acest documentar vom vedea in detaliu cum se construieste cea mai noua centrala nucleara din Marea Britanie, care se ridica in regiunea Somerset. Aceasta centrala nucleara se construieste pe o suprafata egala cu suprafata a 250 de terenuri de fotbal iar costul se ridica la suma de 22 miliarde de lire.

Telespectatorii au ocazia sa vada cum se construieste o asemenea centrala nucleara de la cap la coada, de la etapele intermediare in care se construiesc cele 2 fundatii ale celor doua reactoare nucleare si pana la finalizarea proiectului. Pentru ca fundatia celor 2 reactoare nucleare sa fie cat mai rezistenta, se sapa 3,5 kilometri de tuneluri pentru a raci sistemul cu apa. Aceste tuneluri duc pana sub Canalul Bristol, dupa aceea se monteaza un strat de otel care are rolul de a retine orice fel de material radioactiv in cazul in care are loc o explozie nucleara.

Camionagiu in Australia – sezonul 4 – 28 februarie, ora 22. Camioanele si camionagiii vor continua sa strabata cele mai impresionante regiuni ale Australiei pentru a ajunge la destinatie. Camionagiii vor strabate cele mai salbatice zone de pe glob, obiectivul lor fiind acela de a ajunge la destinatie si sa se intoarca in siguranta.

Cetatile pierdute ale troienilor – Viasat History

Viasat History va difuza doua documentare interesante in premiera.
Cetatile pierdute ale troienilor – 6 februarie, ora 22. Multi oameni au crezut mult timp ca Razboiul Troian a fost o simpla poveste. Arheologii scot din ruinele unei cetati numite Hissarlik (aflata in Turcia) dovezi care vor demonstra ca Razboiul Troian nu este o legenda. Cetatea Hissarlik se afla pe o colina construita de oameni. Alta echipa de arheologi a descoperit in Grecia resturile unei cetati bogate care se crede ca are legatura cu Razboiul Troian.

Cazuri istorice nerezolvate – din 7 februarie, de la ora 22, de luni pana vineri. Aceasta serie de documentare prezinta cazuri istorice de crima. In fiecare episod se reinvestigheaza cate un caz celebru de crima prin metode performante de criminalistica sau arheologie. In aceasta serie se vor anliza urmatoarele cazuri de crima: Ramses al III-lea din Egiptul Antic, cazul familiei Medici din Italia, cazul de la Hollywood al lui Marilyn Monroe.
Emisiunea documentara Cazuri istorice nerezolvate este prezentata de actrita Florence Kasumba.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.