Clarificari diferente emisie Eurosport 1, 2 si Eurosport International

Datorita intrebarilor primite de la mai multi cititori privind diferentele de emisie/continut intre Eurosport 1, Eurosport 2 si Eurosport International, vom detalia in acest articol care e treaba cu fiecare program Eurosport, in special in reteaua Digi unde au existat cele mai multe nelamuriri.

Este bine de stiut ca fiecare program Eurosport are in prezent doua variante, una locala (Romania) si una Internationala. Varianta locala (Romania) a postului Eurosport 2 se numeste de la finalul lunii iunie Eurosport 2 Wimbledon, pastrand aceasta denumire pe parcursul Turneului de la Wimbledon, pana pe 14 iulie 2019.

Clarificari diferente emisie Eurosport 1, 2 si Eurosport International

Principala diferenta care ne intereseaza in acest moment intre Eurosport 2 varianta locala si Eurosport 2 International reprezinta Turneul de la Wimbledon. Acesta este motivul pentru care foarte multi abonati Digi au reclamat ca nu pot viziona Turneul Wimbledon, din cauza ca pe satelit in reteaua Digi exista Eurosport 2 International si nu varianta locala Eurosport 2.
Nemultumirile au fost strict pe perioada Turneului de la Wimbledon astfel incat dupa 14 iulie situatia va reveni la normal.

Astfel, in reteaua Digi continutul programelor Eurosport este dupa cum urmeaza:

 • cablu digital: Eurosport 1 Romania SD/HD; Eurosport 2 Wimbledon SD/HD; Dupa ce se incheie Turneul Wimbledon, Eurosport 2 va avea doar reclame in Ro, restul continutului fiind de la Eurosport 2 International;
 • satelit (DTH): Eurosport 1 Romania SD; Eurosport 1 International HD; Eurosport 2 International SD/HD;

Clarificand posturile Eurosport receptionate in reteaua Digi aflam raspunsul intrebarii „de ce nu putem viziona meciul Simonei Halep pe satelit pe Eurosport 2?”, motivul fiind prezenta postului Eurosport 2 Wimbledon doar in grila de cablu Digi, nu si in grila satelit (DTH). De exemplu, astazi pe Eurosport 2 Wimbledon (pe cablu digital in reteaua Digi) se vedea meciul Simonei Halep iar pe Eurosport 2 International (pe satelit in reteaua Digi) se putea vedea ciclism.

La Focus Sat situatia este aceeasi ca in reteaua Digi DTH (satelit) cu exceptia ca in reteaua Focus Sat putem receptiona si Eurosport 2 Wimbledon SD/HD, temporar, pe perioada Turneului de la Wimbledon.

In reteaua Orange DTH variantele celor 4 posturi Eurosport sunt doar cele Internationale, nefiind niciun post Eurosport local (Romania). In reteaua Telekom DTH putem receptiona programele Eurosport 1 Romania SD/HD si Eurosport 2 International SD/HD.

Clarificari diferente emisie Eurosport 1, 2 si Eurosport International

Pe cablu digital, situatia este cam aceeasi la toti operatorii, Eurosport 1 Romania SD/HD; Eurosport 2 Wimbledon SD/HD; Dupa ce se incheie Turneul Wimbledon, Eurosport 2 va avea doar reclame in Ro, restul continutului fiind de la Eurosport 2 International.

La NextGen nu s-a facut trecerea la Eurosport 1 Romania HD asemeni operatorilor mari. In reteaua Akta sunt posturile Eurosport 1 Romania SD, Eurosport 1 International HD si Eurosport 2 International SD/HD.

Daca aveti nelamuriri privind posturile Eurosport lasati un comentariu mentionand si operatorul pentru care doriti informatii.

Update 09.07.2019: Eurosport 2 are acum feed-ul Eurosport 2 Wimbledon in grila Digi DTH astfel incat putem urmari partidele de tenis de la Turneul Wimbledon si pe satelit; La fel ca pe cablu, situatia este temporara pe durata Turneului Wimbledon.

Update 28.08.2019: Eurosport 1 HD Romania a intrat in locul Eurosport 1 HD International in retelele NextGen si iNES;

Update 22.09.2019: In reteaua Digi cablu Eurosport 1 Romania SD este inlocuit de Eurosport 1 International SD; Ii multumim lui Bogdan pentru informatii;

Update 24.09.2019: Eurosport 1 Romania SD este din nou disponibil pe Digi cablu in locul Eurosport 1 International SD;

Update 12.02.2020: De azi, la Digi satelit au ramas posturile Eurosport 1, 2 HD International si Eurosport 1, 2 SD Romania; Ii multumim lui K. Bogdan pentru informatii;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

98 COMENTARII

 1. Pentru faptul că în acest weekend(15-16.07.2023) nu am văzut finalele, simplu feminin și simplu masculin, voi renunța la abonamentul tv, DIGI! Este o bătaie de joc!

  • Ce problema a-ti avut? De ce nu a-ti vazut finalele? Din cate stiu posturile Eurosport au functionat perfect in reteaua Digi. Ba mai mult finalele sau vazut in 4K in reteaua Digi la Eurosport 4K.

 2. la mine, am digi satelit, eurosport 1 hd merge de azi doar in enleza sau ceha, iar eurosport 2 hd in poloneza pe audio in romana!
  mai are cineva problema asta?

 3. De azi eurosport internațional Sd a fost eliminat de pe digi satelit iar eurosport 2 Sd internațional a fost inlocuit cu eurosport 2 România, așadar digi rămâne doar cu variantele in romana atat pe satelit cat si pe cablu.

 4. De ce trebuie să vedem variantele românești de la.aceste programe, e vreo lege în acest sens ??!
  Cum am putea să vedem variantele originale ale acestora? Nu mă refer doar la ESP.
  Mai demult putem alege sunetul original in engleză pe ESP acum a dispărut, e doar in română.

 5. Am văzut că pe Digi cablu digital a înlocuit Eurosport 1 SD Romania cu Eurosport 1 international SD, e posibil sa facă acest lucru și la UPC și că să văd premier league trebuie decodor HD ?

  • Este gresit doar EPG-ul de pe Eurosport 2 este cel pentru varianta internationala. Ce se vede la noi pe tv la eurosport 2 este varianta locala acum. Drepturile pentru Bundesliga la noi le are Digi Telekom si Look. Eursport 2 transmite Bundesliga pentru alte tari nu Romania.

 6. Minciuni ,pe Digi TV satelit în momentul dat rulează Europort1hd care emite versiunea Eurosport 1 international iar în Premier league e etapa a 2 deja!!!Din păcate vedem în continuare cel mai competitiv campionat tot în SD

  • Pai si care sunt minciunile, nu inteleg? Nu acelasi lucru l-am scris si noi in articol, ca pe DigiTV satelit este Eurosport 1 HD International?

    • Au scos și Telekom sport 3 și 4 pentru ca am inteles ca o sa concedieze mai mulți comentatori și pentru astea 2 programe inteleg, dar făcând o incursiune printre programe am observat că au scos câteva care pana spre sfarsitul lunii iulie încă erau in grilă și va asigur ca am un abonament destul de bun, nu cu doar câteva programe. Multumesc mult pentru raspuns.

    • Sunati la relatii clienti telekom si comunicati-le ca nu receptionati postul eurosport 1. Este posibil ca antena sa fie deplasata sau lnb-ul. Nr este 1234 in reteaua telekom sau 021 404 1234 daca sunati din alta retea. Stati in telefon cat este nevoie pentru a fi preluat de un operator, pentru a va inregistra sesizarea si pentru a va trimite o echipa sa rezolve problema.

  • Pana la inceperea campionatului englez veti avea Eurosport 1 RO HD in locul postului Eurosport 1 international HD. Asa au spus cei de la eurosport.

 7. Au fost probleme intr-o noapte cu fluxul sonor pe canalul Eurosport 1 pe Digi chiar in timpul meciului Chile Peru din Copa America. Nu s-a auzit nimic, nici in romana, nici in engleza. Mai devreme nu era nici imagine pe eurosport 1 &2! Ce s-a intamplat pt ca n-am primit nicio explicatie?

 8. As dorii sa va intreb , daca exista macar o singura persoana care s a gandit ca romanii din strainatate nu pot receptiona programul eurosport 2 Romania , program care transmite meciurile turneului de tenis de la wimblendon , unde avem si noi o reprezentanta … Simona Halep . De ce din a doua sapt de turneu , se transmit meciurile de tenis pe Eurosport 2 ?? De ce in prima saptamana s a puptut transmite ca si in ceilalti ani pe Eurosport 1 ,??? Credeti ca este mai important turul Frantei pe bicicleta ??? Urat

  • La ce operator aveti televiziunea prin satelit?
   Transmisiile de pe Eurosport tin de cei de la Eurosport, ei decid ce si unde este transmis.

  • Pentru a avea feed-ul eurosport 2 W la digi satelit trebuie sa stingeti receptorul, iar beculetul va ramane cateva secunde intermitent, dupa ce se va opri beculetul puteti reporni receptorul si veti gasi e 2 w pe 19 sd si 23 hd. Poate acel domn de pe sofpedia nu a facut reactualizarea grilei pe receptorul sau altceva. Informatia intrarii postului e 2 w este 100 la % sigura.

  • Da domnul Robert a actualizat materialul. Aceasta manevra cu mutarea meciurilor Simonei pe E 2 W a fost facuta de eurosport pentru a forta companiile care detin dth si nu aveau acest feed e 2 w sa il introduca. Si pe eurosport 1 ro unde teoretic pana acum 2- 3 zile erau meciurile Simonei transmise au introdus ciclism program ce era initial fie pe eurosport 2 international sau pe eurosport 1 international. Cei de la eurosport au profitat de parcursul excelent al Simonei la W.

  • Claudiu scuze dar vorbesti fara sa cunosti adevarul . La UPC DTH Focus Sat sunt 4 posturi de eurosport 2 sd si hd. Aceasta informatie este si pe saitul focus sat la noutati si anume ca pe langa e 2 sd si hd international este si variana e 2 w sd si hd ( sd in familya si hd in mozaic pana pe 14 iulie) . Daca nu ma crezi consulta saitul Focus Sat.

 9. Eurosport 2 are acum feed-ul Eurosport 2 Wimbledon in grila Digi DTH astfel incat putem urmari partidele de tenis de la Turneul Wimbledon si pe satelit; La fel ca pe cablu, situatia este temporara pe durata Turneului Wimbledon.

  • In grila DigiTV satelit este Eurosport 2 International, nu este Eurosport 2 Wimbledon, acesta fiind doar pe cablu tv in grila Digi.
   Partidele Simonei Halep se pot vedea pe Eurosport 2 Wimbledon, nu pe versiunea internationala.