Digi (RCS – RDS) va cumpara Akta

Informatiile prezentate in acest articol nu sunt corecte, cu scuzele de rigoare mentionam urmatoarele: Conform unui contract de cumpărare de active încheiat între RCS & RDS S.A., în calitate de cumpărător, și ATTP Telecommunications S.R.L., în calitate de vânzător, DIGI | RCS&RDS a dobândit, în cateva localități din România, anumite componente de infrastructură și un portofoliu limitat de abonați. Abonații au fost înștiințați în legătură cu această tranzacție și urmează să fie integrați în portofoliul RCS & RDS S.A. Activele dobândite au fost anterior în proprietatea grupului AKTA | DCS.

Compania RCS & RCS (Digi) ar fi ajuns la un acord pentru a cumpara compania Akta, reprezentantii relatii cu clientii RCS – RDS deja confirma aceasta informatie. Toti abonatii Akta vor fi trecuti treptat pe infrastructura si oferta companiei RCS – RDS (Digi).

Veste buna pentru abonatii Akta, oficialii companiilor Digi si Akta au ajuns la un acord pentru achizitia Akta de catre Digi, urmand ca abonatii Akta sa beneficieze treptat de infrastructura si beneficiile abonamentelor Digi.

In luna decembrie 2018 fondul Pinebridge ceda o parte din actiunile Akta catre Clever Media, companie controlata de catre Adrian Tomsa un apropiat al lui Zoltan Teszari. Scriam despre acest subiect pe 22 decembrie 2018 ca Akta ar urma sa fie controlata indirect de catre Digi insa se pare ca Akta ar urma sa fie achizitionata de catre Digi (RCS – RDS) iar abonatii Akta vor fi migrati in reteaua Digi. Adrian Tomsa ar fi avut o contributie importanta in acordul celor doua companii.

Digi (RCS – RDS) va cumpara Akta

O mare parte din clientii Akta deja au fost importati in bazele de date Digi (RCS – RDS) urmand ca treptat sa se modernizeze reteaua in zonele in care nu exista retea de fibra optica pentru abonatii Akta, aceasta actiune fiind de durata, integrarea abonatilor Akta in reteaua Digi ar putea dura cateva luni. Akta are in prezent aproximativ 600.000 de abonati.

In urma acestei tranzactii importante, programele Digi Sport vor intra in grila Akta urmand ca posturile Cinemaraton si Comedy Est sa fie disponibile in reteaua Digi, informatie pe care am mentionat-o ca zvon in luna decembrie. Schimbul de programe Digi Sport / Cinemaraton – Comedy Est ar urma sa se faca in luna aprilie. Momentan, pentru a primi suport pentru serviciile contractate in reteaua Akta trebuie sa sunam in continuare la serviciul de relatii cu clientii Akta.

Digi (RCS – RDS) va cumpara Akta

Achizitia Akta de catre compania Digi (RCS – RDS) este o mutare importanta pe piata de telecomunicatii din Romania si un lucru bun pentru abonatii Akta, in special pentru cei din zonele in care se va face modernizarea retelei, infrastructura RCS – RDS (Digi) fiind una preponderent de fibra optica.

Voi ce parere aveti despre achizitia companiei Akta de catre Digi (RCS – RDS), este o veste buna sau o veste mai putin buna pentru voi?

Update 14.03.2019: Toti abonatii Akta vor fi trecuti, in timp, pe infrastructura Digi de fibra optica; Akta isi va pastra denumirea insa va fi controlata de catre Digi; Ii multumim colegului Bebe pentru informatii;

Informatiile prezentate in acest articol nu sunt corecte,mentionam urmatoarele: Conform unui contract de cumpărare de active încheiat între RCS & RDS S.A., în calitate de cumpărător, și ATTP Telecommunications S.R.L., în calitate de vânzător, DIGI | RCS&RDS a dobândit, în cateva localități din România, anumite componente de infrastructură și un portofoliu limitat de abonați. Abonații au fost înștiințați în legătură cu această tranzacție și urmează să fie integrați în portofoliul RCS & RDS S.A. Activele dobândite au fost anterior în proprietatea grupului AKTA | DCS.

Update 15.03.2019: Digi a preluat infrastructura si abonatii din judetele Covasna, Arges, Dolj, Timis, Hunedoara, Sibiu, Maramures, Brasov, Satu Mare;
Update 05.04.2019: Digi preia infrastructura+abonatii Akta din judetele Buzau si Olt;
Update 14.07.2019: Digi a achizitionat abonati si construieste retea in judetul Harghita, localitatile: Miercurea-Ciuc, Balan, Borsec si Toplita;
Update 29.11.2019: Conform anuntului facut la bursa de catre Digi, RCS – RDS a ajuns la un acord prin care au dreptul sa opereze retelele de telecomunicatii Akta, DCS (Digital Cable System) si ATTP Telecommunications prin intermediul caruia vor furniza 540.000 de servicii de televiziune prin cablu, internet fix, telefonie fixa si telefonie mobila;

Update 27.07.2020: Digi a primit acordul de la Consiliul Concurentei pentru a cumpara Akta iar abonatii Akta sunt deja informati privind aceasta preluare;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

156 COMENTARII

 1. Ar fi o miscare inteligenta sa inceapa preluarea abonatilor Akta di n februarie/martie .Ca sa atraga si o mare parte din abonatii Telekom care in curand vor avea posibilitatea inchiderii abonamentelor fara penalitati.

  • Nu sunt date oficiale cu data când va intra in vigoare contractul de inchiriere a retelei akta de catre digi. Sunt simple zvonuri ca ar intra in vigoare in iunie -iulie. Voi scrie aici când vor anunta oficial.

 2. […] Reamintim ca incepand cu luna martie Digi a achizitionat o parte din infrastructura si din portofoliul de clienti ATTP Telecommunications, clientii fiind integrati in reteaua Digi, conform articolului publicat aici. […]

 3. Tranzacția sa finalizat. Noul proprietar akta este Digi . Primi 3 ani vor plati chirie cei de la digi si daca ATTP va cumpara restul de actiuni de la actuali patroni ai aktei si va optine acordul Consilului Concurentei atunci digi va fi oficial noul patron akta. ATTP este detinuta de domnul Adrian Tomsa

 4. Buna ziua dragi colegi! Iata ca a venit si ziua in care am fost sunat de cei de la Akta , in urma sesizarii de reziliere a contractului facuta luni , pentru ca deja am semnat contractul cu Digi pentru CATV si internet !
  Cum credeti ca decurs aceasta convorbire ? Eiih bine a fost practic o milogeala a acelui operator ca sa nu renunt la servicii ca doar noi abonatii Akta mai putem sa salvam Akta de invazia celor de la RDS ! Eu fiind insa tare pe pozitii si afirmandu-mi punctul de vedere ca nu renunt la reziliere au inceput sa mi zica ca voi platio taxa de reziliere de 360.lei , 180 lei pentru fiecare serviciu , le-am zis ca nici macar asa nu ma pot face sa mai raman inca un an la ei ! Acum va intreb pe voi de ce atata disperare pe ei sa isi pastreze clientii , daca ei nu pot oferii ce ofera DIGI si la asa preturi de bune ?

  • Simplu Mihai daca i-mi dai voie sa iti spun pe nume. Daca cei de la AKTA tot pierd clienti cota lor de piata va scadea cu fiecare client pierdut si nu vor sa lase din pretul cerut pentru vanzare. Actionari mici din akta au cazut in plasa intinsa de digi atunci când nu sau inteles la vanzare. Digi a trimis intermediari pe cei de la Clever Media acestia au oferit un pret de nerefuzat actionarilor mici din akta, ei au vandut. Iar digi a recurs la alta strategie planul b adica a construit retele cu fibra optica unde akta avea monopol. Este doar o parere a mea nu am date exacte si concrete. Si astfel AKTA este distrusa din 2 parti 1 din interior pentru ca au actionar orgoliosi care ,cred ca ei detin o mina de aur si cred ,ca pot optine un mega profit si 2 digi care se extinde fara probleme cu investiti medi si cu ,cat au mai multi abonatii cu atat mai bine pentru ei.

 5. Va aduc o actulizare in ceea ce priveste oferta DIGI !
  Astazi in comuna Negomir si Comuna Negomir din judetul Gorj , au fost prezente echipele de agenti de vanzari care au contractat clienti!
  Ar trebuii sa fie un semnal de alarma pentru Akta !
  Oferta este in felul urmator: NET(300mbps)+Tv Analogic(cei care au tv-uri cu tuner digital receptioaneaza toate canalele din grila digitala fara smart cam sau receiver)= 17 lei/luna timp de 6 luni , iar dupa aceasta perioada pretul este de 34 lei !

  • Mihai o mica corectura daca i-mi dai voie. Cei ,care au tv cu DVBC NU VOR RECEPTIONA TV 1000 Viasat Nature BBC earth Maxpachet Super ONE si Film NOW. Dupa cele 6 luni Pretul este 34 lei Internet +TV Analog, cu totul este pretul de 34 . Din cate stiu la abonare se da si o reducere pentru telefoane mobile cine doreste abonament digi mobil. Nu ? Eu asa stiu

   • Da asa este si ma scuzati ca am omis sa precizez ca extraoptiunile , adica pachetele suplimentare gen HBO si cele precizate de dvs sunt disponibile doar luand in custodie un smart cam sau receiver digital !
    Daca aveti detalii ce sa va intampla cu Akta, puteti sa mi le spuneti si mie ? In acest moment pana ma branseaza cei de la DIGI ,ma chinui cu Akta , inca 2 saptamani !

     • Asta o sa se intample si in localitatea meaa ! Multumesc ! Se lauda si ei cu 50 mbps download dar nu sunt reali fiindca descarca doar cu 3 mbps ! Mai au mult pana o sa prinda pe cei de la Rds !

     • Latimea de banda si viteza de transfer sunt 2 lucruri diferite. Viteza contractuala, aceea pe care o mentioneaza cei de la Digi este afisata in Mbps (megabiti pe secunda) pe cand rata de transfer cu care descarcam de pe site-uri este exprimata in MBps (megabytes pe secunda). 1 MB = 8 Mbps. Astfel, la o latime de banda de maxim 50 Mbps, rata de transfer este de maxim 6.25 MBps.

    • Parerea mea este ca, ce face digi acum adica intinde fibra optica in special unde este akta, este o metoda de a pacali consiliul , concurentei sa nu spuna ca este monopol si sa ii inpiedice sa cumpere akta. Practic AKTA nu a mai miscat nimic de cand, Clever Media a intrat in actionariat. Este doar o parere personala. Akta se auto distruge din interior.

     • Iti sustin parerea colegule ! Si din punctul meu de vedere ca si operator mic cum este Akta , nu se poate sa faca fata desfasurarii de forte pe care o are digi ! Va zic aceste lucruri pentru ca in aceste 2 localitati din Gorj , Negomir si Borascu care insumat cu toate strazile adiacente sunt peste 50 km de infrastructura, infrastructura pe care Digi a inceput sa o puna pe 4 octombrie , iar pe data de 10 au inceput sa pune acele noduri de distributie in stalpi , pe 16 au terminat cu totul , de Luni 28 iulie incep sa cableze pe cei ce au semnat contracte ! In aceste comune akta avea monopol si facea ce pret vruia ! Adica undeva la 85 lei ! Deci ?? Ce rezulta ?? Pe langa faptul ca Akta , nu poate oferii nici macar pe sfert din continutul tv oferit de Digi !

    • La continut tv digi mai are de lucrat, dar avand in vedere continut pret este super ok parerea mea find cel mai mic pret de pe piata la abonamente. De internet nu are rost sa scriu pentru ca este de cea mai buna calitate la pretul care il cer, facand o comparatie cu akta, digi ii lasa in urma.Te astept Mihai sa ne scri dupa prima luna sa ne spui ce parere ai despre serviciile digi in special internetul, nu vei fi multumit ci Super multumit.

     • Va voi scrie imediat ce mi se vor instala serviciile adica undeva dupa data de 1 noiembrie , asa mi s-a comunicat si stou ca voi fi super multumit de calitatea oferita de DIGI! Grila tv pentru mine este necesara atat timp cat am canalele DIGI SPORT , fiind un mare consumator de competitii sportive !

 6. Astăzi prin com.Bălesti sat.Ceauru cei de la DiGi au venit cu oferta la televiziune prin cablu atît analogic cît si digital punând foi cu ofertele în porți la oameni:tv analogic popular 61 canale,digital popular 149canale dintre care 34hd 25lei primul decodor sau Dogi Smart Cam 0 lei lună al doilea digi Smart cam 3 lei,al doilea decodor digital sd 3 lei,decodor digital hd 5lei toate tarifele au TVA inclus.Menționez că oferta pentru internet nu este pe foaie.

 7. Colegii aveti cumva informatia ca in judetul Gorj , Digi a cumparat Akta ? In mai multe localitati cum ar fi comunele : Balesti , Borascu , Calnic , Negomir , Telesti , Digi a inceput sa isi monteze fibra optica ! Mentionez ca doar in comuna Balesti pe langa Akta , se gaseste si UPC , dar in restul comunelor mentionate doar Akta este prezenta !

    • Da datorita preturilor, mai ales in afara orasului. In comune pretul va fi CABLU TV de la 21 lei INTERNET de la 17 lei in functie de pachete. Adica analog 21 lei dar puteti receptiona peste 90% din grila digitala doar cu un tv cu dvbc incorporat.

     • Am inteles ca Tv+net de 300 mbps = 34 lei ! Sincer vreau sa scap de Akta ! Imi iau direct Digital , ca nu stiu daca mai aduc analogic pe fibra optica!

 8. Am avut o discutie azi cu un operator call center Digi si mi a confirmat faptul ca in comuna Negomir judetul Gorj , incepand de azi s-a inceput montarea fibrei optice , iar odata cu terminarea lucrarilor abonatii Akta , vor fi trecuti pe infrastructura Digi !

  • Vor veni cu o oferta de nerefuzat zic eu. 21 Cablu 17 Internet+ tichet cadou pentru achizitionarea unui telefon mobil pentru cine va trece in reteaua digi mobil.

 9. In localitatea Mihai Bravu din Judetul Giurgiu, a fost trasa fibra optica de catre Digi din anul 2014 si nici pana in ziua de astazi nu este functionala!