Digi (RCS – RDS) va cumpara Akta

Informatiile prezentate in acest articol nu sunt corecte, cu scuzele de rigoare mentionam urmatoarele: Conform unui contract de cumpărare de active încheiat între RCS & RDS S.A., în calitate de cumpărător, și ATTP Telecommunications S.R.L., în calitate de vânzător, DIGI | RCS&RDS a dobândit, în cateva localități din România, anumite componente de infrastructură și un portofoliu limitat de abonați. Abonații au fost înștiințați în legătură cu această tranzacție și urmează să fie integrați în portofoliul RCS & RDS S.A. Activele dobândite au fost anterior în proprietatea grupului AKTA | DCS.

Compania RCS & RCS (Digi) ar fi ajuns la un acord pentru a cumpara compania Akta, reprezentantii relatii cu clientii RCS – RDS deja confirma aceasta informatie. Toti abonatii Akta vor fi trecuti treptat pe infrastructura si oferta companiei RCS – RDS (Digi).

Veste buna pentru abonatii Akta, oficialii companiilor Digi si Akta au ajuns la un acord pentru achizitia Akta de catre Digi, urmand ca abonatii Akta sa beneficieze treptat de infrastructura si beneficiile abonamentelor Digi.

In luna decembrie 2018 fondul Pinebridge ceda o parte din actiunile Akta catre Clever Media, companie controlata de catre Adrian Tomsa un apropiat al lui Zoltan Teszari. Scriam despre acest subiect pe 22 decembrie 2018 ca Akta ar urma sa fie controlata indirect de catre Digi insa se pare ca Akta ar urma sa fie achizitionata de catre Digi (RCS – RDS) iar abonatii Akta vor fi migrati in reteaua Digi. Adrian Tomsa ar fi avut o contributie importanta in acordul celor doua companii.

Digi (RCS – RDS) va cumpara Akta

O mare parte din clientii Akta deja au fost importati in bazele de date Digi (RCS – RDS) urmand ca treptat sa se modernizeze reteaua in zonele in care nu exista retea de fibra optica pentru abonatii Akta, aceasta actiune fiind de durata, integrarea abonatilor Akta in reteaua Digi ar putea dura cateva luni. Akta are in prezent aproximativ 600.000 de abonati.

In urma acestei tranzactii importante, programele Digi Sport vor intra in grila Akta urmand ca posturile Cinemaraton si Comedy Est sa fie disponibile in reteaua Digi, informatie pe care am mentionat-o ca zvon in luna decembrie. Schimbul de programe Digi Sport / Cinemaraton – Comedy Est ar urma sa se faca in luna aprilie. Momentan, pentru a primi suport pentru serviciile contractate in reteaua Akta trebuie sa sunam in continuare la serviciul de relatii cu clientii Akta.

Digi (RCS – RDS) va cumpara Akta

Achizitia Akta de catre compania Digi (RCS – RDS) este o mutare importanta pe piata de telecomunicatii din Romania si un lucru bun pentru abonatii Akta, in special pentru cei din zonele in care se va face modernizarea retelei, infrastructura RCS – RDS (Digi) fiind una preponderent de fibra optica.

Voi ce parere aveti despre achizitia companiei Akta de catre Digi (RCS – RDS), este o veste buna sau o veste mai putin buna pentru voi?

Update 14.03.2019: Toti abonatii Akta vor fi trecuti, in timp, pe infrastructura Digi de fibra optica; Akta isi va pastra denumirea insa va fi controlata de catre Digi; Ii multumim colegului Bebe pentru informatii;

Informatiile prezentate in acest articol nu sunt corecte, cu scuzele de rigoare mentionam urmatoarele: Conform unui contract de cumpărare de active încheiat între RCS & RDS S.A., în calitate de cumpărător, și ATTP Telecommunications S.R.L., în calitate de vânzător, DIGI | RCS&RDS a dobândit, în cateva localități din România, anumite componente de infrastructură și un portofoliu limitat de abonați. Abonații au fost înștiințați în legătură cu această tranzacție și urmează să fie integrați în portofoliul RCS & RDS S.A. Activele dobândite au fost anterior în proprietatea grupului AKTA | DCS.

Update 15.03.2019: Digi a preluat infrastructura si abonatii din judetele Covasna, Arges, Dolj, Timis, Hunedoara, Sibiu;

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

57 COMENTARII

 1. Domnilor Mihai si Dumi nu se stie in ce judete vor mai lua clienti de la akta. Se zvoneste ca si in luna aprilie ar urma sa ia digi clientii akta din 8 judete. Dar vom vedea ce va fi.

 2. Bună ziua. păi ce-o să se întâmple cu programele CINEMARATON și COMEDYEST ? vor intra și la rds/digi ? ce se va întâmpla cu contractele încheiate între Digital Cable Systems și reprezentanții televiziunilor adică, cu programele Orizont TV, Kapital TV, Bucuresti TV, Medika TV, Viasat Explore HD, Viasat Nature HD,DocuBox HD, DocuBox, Arcadia World TV, Bollywood Clasic, Arcadia World TV HD, The Fishing&Hunting HD, Deutsche Welle, Cinethronix, Magic TV HD, Magic TV, Rock TV, JimJam, AMC, Investigation Discovery, Auto Motor Sport, Extreme Sports, LOOK PLUS HD, LOOK SPORT HD, Investigation Discovery HD, Epic Drama HD, Cinemaraton HD, TNT HD, Crime & Investigation Network, Outdoor Channel, Hustler TV, Private TV, etc….vor intra și la rds/digi ? sau vor ieși din grilă de la Akta ?

  • Domnule Ionut ati primit sms ca sunteti abonat digi? Daca da atunci inseamna ca zona dvs a fost cumparata de digi. In zonele acelea grila akta va fi inlocuita cu grila digi de catre tehniceni.

   • Bună ziua. Nici eu, nici mama nu am primit nici un SMS că mama a fost mutată pe Digi; doar acest aspect am aflat de pe acest forum și forumul Softpedia că Digi a cumpărat Akta în opt județe printre care și județul Argeș. Am aflat și de la un tehnician Digi și mi-a confirmat că Digi a cumpărat Akta prin interpuși și la Merișani Județul Argeș. Stau și mă gândesc ce se va întâmpla cu contractele în care Digital Cable Systems și Akta Telecom au încheiate cu distribuitorii și furnizorii posturilor TV înainte să îi preia Digi, și anume: cu Arcadia TV, cu FilmBox-urile și DocuBox, cu AMC, cu Cinetronix, cu Bollywood, cu posturile locale și regionale și alți furnizori și distribuitori ai altor posturi TV? Așa cum noi abonații respectăm clauzele contractuale cu cablistii, așa și fiecare cablist vechi și nou trebuie să respecte clauzele contractuale cu furnizorii și distribuitorii posturilor TV, înainte de preluare de un alt cablist. Adică: Digi este obligat să respecte clauzele contractuale încheiate între Digital Cable Systems și Akta Telecom cu furnizorii posturilor TV încheuate înainte de cumpărarea
    Akta. Aștept un răspuns, vă rog mult din tot sufletul. Să fiți binecuvântați cu toții!

    • Domnule Ionut o intrebare in grila dvs au intrat posturile digi analog pentru moment? Daca da atunci ati fost cumparat de digi. O sa vina tehnicienii digi si o sa va mute pe fibra optica. Stiu ca in comuna Merisani digi are fibra optica. Cand o sa vina sa va mute pe fibra veti semna un contract nou.

     • Bună ziua. De îndată ce merg la părinții mei, în Comuna Merișani sat Vărzaru, am să îți spun, dacă am grila analogică de la DIGI sau de la Akta. O zi frumoasă.

    • Buna seara,
     Cei de la Digi nu au nicio obligatie sa asigure grila/conditiile prin care vechiul operator furniza serviciile, obligatia lor este sa informeze abonatii preluati iar in cazul in care abonatii nu sunt de acord cu aceasta preluare, pot rezilia contractul.

 3. Unde plătesc factura Acta si cit,in cadrul carei companii digi sau acta .Client ACTA Fekete Florica str **** sat Românești com.Tocmești Jud.Timiș. cod client:****.Contract nr:*****

 4. Bebe sincer voi ați scris ca întra Cinemaraton și Comedy Est vezi la discuții tvr 2 hd s tvr 2 hd la digi.. Ce cred eu…pure speculații pe acest site.. Recunoști sau nu ca a-ți scris ca întra aceste 2 canale?

  • Da am scris ca intra cele 2 posturi tv pentru ca aveam informatii ca digi a cumparat akta. Dar dupa cum vezi in materialul de sus digi a dezmintit informatia si au spus ca au cumparat o alta firma care avea active ce au apartinut in trecut firmei akta. Insa eu tind sa cred ce spune domnul Vasi. Timpul va demonstra cine are dreptate

 5. 8 judete cumparate de digi de la Akta in luna martie: Timis, Hunedoara, Sibiu, Dolj, Satu Mare, Maramures, Brasov si Galati. Urmeaza alte 8 in aprilie. Akta in cateva luni va disparea din lumea telecomunicatiilor.

  • Ionut nu se stie cate judete au luat cei de la digi. Daca vrei sa afli daca esti abonat digi suna la relatii clienti akta si daca te redirectioneaza catre digi atunci esti client digi, daca nu atunci ai ramas client akta.

 6. cinemaraton si comedy este intra in grila DIGI ?? asta este singura intrebare..posturi din lista must carry am inteles ca intra din aprilie fara Rock Tv, Magic Tv si NCN..dar aceste 2 posturi Cinemaraton si Comedy este intra sigur la DIGI ??..rog persoane care chiar stiu sa raspunda..

 7. Salut Robert! Asta inseamna ca abonatii akta vor putea beneficia de serviciile de internet prin fibra optica de la Digi cum ar veni? Si vreau sa pun cele avansate, 300mb, 1gbps si mai departe. Sau Digi cumparand akta doar incaseaza profitul pe aceleasi servicii? Mereu am fost nemultumit de internetul de la akta, dar nu am avut de ales!

  • Salut Ionut,
   Da, abonatii Akta vor putea beneficia de serviciile prin fibra optica de la Digi insa doar in anumite judete unde au achizitionat clientii + infrastructura, in ce judet? Teoretic ar trebui sa primesti un SMS de informare daca schimbarea se va face si in cazul tau.

   • Eh. La sat, Calmatui, in judetul Galati. Suntem generatia mai moderna si noua care tanjeste dupa un net mai bun, dar nada. Majoritatea din noi au plecat, trebuie sa plecam si noi curand… dar macar sa jucam si noi un PUBG cum trebuie pana atunci.

    • Sunt de acord ca trebuie sa plecati. Ma gandesc eu sa plec din tara si totusi locuiesc in unul din orasele mari, cu atat mai mult ar trebui sa o faci si tu.
     Revenind la subiect, momentan in Galati nu stiu daca vor prelua abonati, daca vom avea informatii suplimentare vom actualiza aici.

     • Nu prea mai am ceva concret de spus, sunt lamurit. Revenind la primul subiect, apreciez ce mi-ati spus si va respect decizia, dar nu doar atat, chiar o incurajez, la fel si cum dumneavoastra mi-ati incurajat-o.

      Revenind la al doilea subiect, cum am mai spus, sunt lamurit, nu se pune problema oricum, nu tanjeam dupa, dar era bine venit. Multumesc pentru discutie, o za mai arunc un ochi pe aici!

      O zi buna sa ai, Robert! 😀

 8. Au preluat și în județul Covasna comuna Hăghig. Am primit un mesaj de înștiințare în care scrie că am un nou cod client și că pot plăti factura curentă la internet fix la un magazin Digi sau la Paypoint,Payzone.De asemenea mi sa spus ca facturile nu se vor mai plăti la căderii Akta.

 9. Bună ziua. deci să înțeleg că firma de cablu AKTA nu va mai exista că, a fost cumpărată de …. interpuși ?? păi ce-o să se întâmple cu programele CINEMARATON și COMEDYEST ? vor intra și la rds/digi ? ce se va întâmpla cu programele care sunt în grilă la AKTA și nu sunt la rds?digi…adică, cu programele Orizont TV, Kapital TV, Bucuresti TV, Medika TV, Viasat Explore HD, Viasat Nature HD,DocuBox HD, DocuBox, Arcadia World TV, Bollywood Clasic, Arcadia World TV HD, The Fishing&Hunting HD, Deutsche Welle, Cinethronix, Magic TV HD, Magic TV, Rock TV, JimJam, AMC, Investigation Discovery, Auto Motor Sport, Extreme Sports, LOOK PLUS HD, LOOK SPORT HD, Investigation Discovery HD, Epic Drama HD, Cinemaraton HD, TNT HD, Crime & Investigation Network, Outdoor Channel, Hustler TV, Private TV, etc….vor intra și la rds/digi ? sau vor ieși din grilă de la Akta ?

  • Domnule Ionut Digi a cumparat de la ATTP Telecommunications active . Aceste active au fost in trecut la Akta. Firma ATTP avea abonati in cateva judete printre care si judetul dvs Arges, inclusiv comuna Merisani. In scurt timp vor veni tehnicenii digi sa va mute pe infrastructura lor din zona, daca doriti bineinteles. Pentru mai multe detalii sunati relatii clienti akta pentru a vedea daca ati fost cumparat de digi. Grila Akta din zonele cumparate de digi va fi inlocuita cu grila digi. Sper ca ati inteles.

   • Părinții mei au un contract încheiat cu Akta până în 2020 în valoare de 21 lei lunar, grila analogică. Oare cei de la DIGI vor vrea să respecte clauzele contractuale încheiate cu Akta înainte de preluare?

 10. Concluzie:Ne ambiționăm repede și credem orice.Deci,avem speranțe de mai bine.Si spre final,va rămâne la Digi tot ce avem ,cu minore modificări,din listă.Mai așteptăm și luna aprilie..Ceva-ceva tot o intra

  • Buna seara,
   Conform unui contract de cumpărare de active încheiat între RCS & RDS S.A., în calitate de cumpărător, și ATTP Telecommunications S.R.L., în calitate de vânzător, DIGI | RCS&RDS a dobândit, în cateva localități din România, anumite componente de infrastructură și un portofoliu limitat de abonați. Abonații au fost înștiințați în legătură cu această tranzacție și urmează să fie integrați în portofoliul RCS & RDS S.A. Activele dobândite au fost anterior în proprietatea grupului AKTA | DCS.

 11. Informatiile sunt corecte. Digi a cumparat in martie prin ATTP Telecomunications S.R.L. de la Akta 8 juete: Timis, Hunedoara,Sibiu, Dolj si inca 4 judete care nu le stiu momentan. Tranzactia este strict secreta atat pentru Akta cat si pentru RDS pentru a nu intra in vizorul Cosiiliului Concurentei. In aprilie urmeaza alte 8 judete si tot asa pana Akta vinde tot fara ca nimeni sa nu bage de seama ca Digi detine monopol.Sunt jocuri la nivel mare. Sursa sigura din interiorul acestor firme va da informatia.

 12. Avantaje și dezavantaje!!!Grila bună la Akta.Deja au introdus toate canalele din lista must carry.. Documentare ,hd-uri.,localele urcate pe digital.150 canale tv.Avantaje ar fi posturile Digi sport.Am impresia că grila Akta este mai buna ca cea de la Digi .Pe net stau mai prost și au căderi mari de semnal.Sa sperăm că se concretizează modificările spuse.Doamne ajuta!!!Sunt așteptate, modificările.

 13. Bună ziua. Nu ziceați voi că Orange vrea să cumpere Akta? Ce se va întâmpla cu posturile TV care sunt la Akta și nu sunt la DIGI, cum sunt: DocuBox, FilmBox-urile, AMC, Arcadia TV și multe altele care sunt la Akta și nu sunt la DIGI?; Le vor elimina în grilă sau le vor păstra cei de la DIGI, în grila Akta?

  • Buna ziua,
   Era zvonuri acum ceva timp despre Orange insa am scris inca din decembrie ca Pinebridge a vandut actiuni catre Clever Media iar Akta ar urma sa fie controlata de catre Digi.
   Grila Akta va fi folosita doar de catre abonatii Akta care inca nu au fost trecuti pe infrastructura Digi. Cine va fi trecut pe infrastructura Digi, va beneficia de grila de programe Digi.

 14. Asta înseamnă că treptat abonați Akta cablu vor beneficia de grila de programe ce oferă în prezent Rcs&Rds pentru abonații cablu digital?Totusi in prezent grila de programe diferă de exemplu la Akta sunt disponibile posturile Amc,pachetul Discovery,pachetul Filmbox,dar și alte posturi acestea nu vor mai fi disponibile in continuare?Sau vor fi disponibile cu această ocazie tuturor abonaților Rcs&Rds aici ma refer la abonați actuali Digi tv cablu?

  • David pentru o perioada akta va avea o grila diferita fata de digi. Dupa aceea va fi cum a spus si Alin adica cum este nextgen si telekom adica 97% grila asemanatoare.

  • Pe masura ce abonatii Akta vor fi trecuti pe infrastructura Digi (RCS – RDS), vor fi trecuti pe grila de programe a celor de la Digi. Cred ca va dura aceasta trecere cateva luni bune, depinde ce posibilitati tehnice au in zonele Akta.

 15. Compania RCS&RDS a achiziționat cu ”ajutorul” de la Clever Media compania Digital Cable System, cunoscută în piața telecom, AKTA.

  În următoarea perioadă abonații AKTA vor fi trecuți în baza de date RCS&RDS, în grila AKTA vor fi introduse, în primă fază, canalele Digi Sport, urmând ca apoi grila și oferta comercială să fie (re)adaptate.

  Pe scurt și pe înțelesul tuturor, AKTA va fi pentru DIGI, ce este Next Gen penru Telekom.