Clever Media: interesata sa cumpere Telekom

Grupul controlat de Adrian Tomsa, Clever Media, este in discutii pentru preluarea companiei Telekom Romania Mobile (TKRM), care a ramas in Romania doar cu divizia mobila dupa vanzarea societatii Telekom Romania Communications catre Orange.

In prezent, Telekom Romania Mobile este detinuta de grupul elen Hellenic Telecommunications Organization (OTE) in procent de 46%, care la randul este detinuta de germanii de la Deutsche Telekom, acestia avand o prezenta puternica pe piata de telecomunicatii din Europa.

Anterior, de vanzarea Telekom Romania Mobile erau interesati si Dragan Solak (om de afaceri de origine sarba care detine clubul de fotbal Southampton din Anglia), Digi Romania sau Vodafone Romania insa se pare ca proprietarul posturilor Prima este in discutii avansate pentru a prelua divizia mobila Telekom.

Intelegerea intre Quantum Projects Group (societate detinuta de Adrian Tomsa) si OTE ar fi fost deja semnata, totul depinzand acum de autoritatile competente din Romania.

Se pare ca grupul Clever Media continua sa se dezvolte dorind acum sa intre si pe piata de telecomunicatii. Societatile detinute de Adrian Tomsa, Clever Media Network si Clever Business Transilvania, detin licentele audiovizuale pentru urmatoarele posturi care emit in prezent (au si alte licente audiovizuale insa posturile nu au inceput inca emisia): Prima TV, Prima Sport 1, Prima Sport 2, Prima Sport 3, Prima Sport 4, Prima Sport 5, Prima News, Profit News, Agro TV, Cinemaraton, Prima Comedy, CinemaEst sau Prima 4k.

Clever Media: interesata sa cumpere Telekom

Exista zvonuri conform carora abonatii Telekom Romania Mobile ar ajunge intr-un final la Digi, Adrian Tomsa fiind un apropiat al lui Zoltan Teszari, patronul grupului Digi insa nu exista dovezi conform carora s-ar intampla acest lucru. Reamintim ca in ultimii ani Digi a preluat un alt operator important din Romania, Akta.

Abonatii Telekom Romania Communications (TKR) au ajuns la Orange, avand in prezent contract cu Orange Romania Communications.

Desi a reusit sa isi creasca numarul de abonati, Telekom Romania Mobile nu a venit cu ceva notabil in ultimii ani, cu servicii noi sau cu oferte foarte avantajoase.

Voi ce parere aveti despre acest subiect si cum considerati ca va afecta aceasta tranzactie telecomunicatiile din Romania?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

4 COMENTARII

  1. Interesant interviul acordat azi profit ro de către Adrian Tomșa în care declară că după finalizarea preluării Telekom Mobile , va face și o ofertă pentru Vodafone România ( dacă vor dori să vândă operațiunile din România ). Aici Adrian Tomșa se contrazice singur pentru că săptămâna trecută declarase că e bine că Telekom Mobile nu e cumpărat de către ceilalți 3 operatori telecom din România pentru că ar scădea concurența, însă e gata să facă o ofertă și pentru Vodafone România.

  2. Vodafone e o companie care se află în declin de prin 2018, deci nu cred c-ar fi fost real interesați de Telekom Mobile (care la rândul ei e în prăpastie pt. că singurul interes al Deutsche în RO a fost să își umple conturile – investiții zero), plus de asta sunt deja fripți cu achiziția UPC, o altă gaură financiară.

    Iar vânzarea directă către Digi probabil ar fi picat pt. că se crea un supermonopol greu de acceptat. E deja evident că Clever Media e în legătură cu Digi (în special prin posturile Prima Sport aproape în oglindă cu Digi Sport), deci cumva abonații Telekom Mobile vor ajunge tot la Digi, nu direct, dar printr-un alt operator legat de Digi (nu cred că se va păstra denumirea de Telekom), exact la fel cum NextGen era controlat de Telekom, dar NextGen se prezenta ca un operator de sine stătător.

    Problema la Telekom Mobile n-a fost dată neapărat de oferte slabe (acum pe site au abonamente la 2, 4, 5 euro), ci de faptul că partea de investiții a fost moartă. Vitezele la internet mobil sunt mediocre, 5G e zero, eSIM e o necunoscută, VoLTE au introdus în ultimul ceas etc.

    • Daca ne uitam la Digi, nu au ajuns la acest numar de abonati cu 5G, eSIM, VoLTE si o calitate buna a retelei, sa fim seriosi. Au ajuns cu preturi mici, fix ce-l intereseaza pe roman. De-asta Digi raman primii la numere portate in retea, datorita preturilor mici, reteaua mobila e praf si lumea tot vine.