CM de Handbal Masculin la Digi Telekom si Look Sport
Campionatul Mondial de Handbal Masculin 2021 se va desfasura in perioada 13 ianuarie – 31 ianuarie 2021 si va fi difuzat in Romania de cele 3 canale de sport Look Sport, Telekom Sport si Digi Sport (toate partidele).

CM de Handbal Masculin se va organiza in Egipt. Este prima editie in care vor participa 32 de echipe in loc de 24. Din pacate, echipa Romaniei nu va fi prezenta la acest campionat. In aceste meciuri vom vedea arbitrii din Franta, Danemarca, Munenegru, Iran si alte tari.

Modul de desfasurare  a competitiei: in perioada 13-21 ianuarie se vor desfasura grupele preliminarii: sunt 8 grupe preliminarii (A, B, C, D, E, F, G, H) cu fiecare grupa avand 4 echipe. Din fiecare grupa se vor califica mai departe echipele clasate pe locurile 1, 2 si 3. Din grupele principale se vor califica in sferturi primele 2 echipe din fiecare grupa.

Iata care este componenta celor 8 grupe preliminarii:
Grupa A: Germania, Ungaria, Uruguay, Capul Verde.
Grupa B: Spania, Polonia, Brazilia, Tunisia
Grupa C: Croatia, Qatar, Angola, Japonia
Grupa D: Danemarca, Bahrain, Argentina, Congo
Grupa E: Norvegia, Franta, SUA, Austria
Grupa F: Portugalia, Algeria, Maroc, Islanda
Grupa G: Egipt (gazda turneului), Chile, Suedia, Cehia
Grupa H: Rusia, Coreea de Sud, Belarus, Slovenia

Orele de disputare ale partidelor din grupele preliminare sunt 19:00 si 21:30. Grupele principale se vor discuta in perioada 21-24 ianuarie 2021. Prima grupa principala va fi formata din echipele clasate pe pozitile 1, 2, 3 din primele 2 grupe preliminarii (A1, A2, A3 cu echipele din B1, B2, B3).

CM de Handbal Masculin la Digi Telekom si Look Sport

Grupa a 2-a principala va fi formata din echipele clasate pe pozitile 1, 2, 3 din grupele preliminarii (C1, C2, C3 cu echipele D1, D2, D3).
Grupa a 3-a principala va fi fi formata din echipele clasate pe pozitiile 1, 2, 3 din grupele preliminare (E1, E2, E3, cu echipele din F1, F2, F3). Grupa a 4-a principala va fi formata din echipele clasate pe pozitile 1, 2, 3 din grupele preliminare (G1, G2, G3 cu echipele H1, H2, H3).

Din cele 4 grupe principale se vor califica in sferturi primele 2 echipe clasate pe locul 1 si locul 2 din fiecare grupa. Sferturile se vor desfasura in data de 27 ianuarie iar semifinalele pe 29 ianuarie.

Finala mica (meciul pentru locul 3) si finala mare se vor desfasura pe 31 ianuarie. Modul de punctare a unui meci este urmatorul: castigatoarea partidei va obtine 2 puncte, daca meciul se termina egal, ambele echipe vor obtine cate un punct, echipa care pierde un meci nu obtine nici un punct.

Posturile Telekom Sport, Look Sport si Digi Sport sunt detinute de Telekom, Clever Media si Digi. Posturile Look Sport sunt in grilele tuturor operatorilor de cablu, DTH si IPTV din tara.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.