CNA a prelungit valabilitatea licentei Hit Music Channel
In sedinta CNA de ieri, a fost discutata solicitarea SC Music Channel SRL privind prelungirea valabilitatii licentei audiovizuale Hit Music Channel SD/HD. Acest program de muzica are zona de difuzare nationala. Structura serviciului de programe si orarul de difuzare raman aceleasi.

In aceeasi solicitare a fost inclusa si televiziunea secundara H!t Music Channel HU care are zona de difuzare internationala (Ungaria), fapt care a starnit controverse in sedinta. Atat licenta H!t Music Channel cat si H!t Music Channel HU aveau data de expirare 14 decembrie 2020.

Radu Herjeu, membru CNA, a mentionat ca din punct de vedere al legislatiei romanesti, nu cunoaste ce inseamna canal secundar, prin urmare nu poate vota pentru prelungirea licentei canalului secundar, mentionand ca Telekom a renuntat la canalele secundare.

In trecut, Digi a avut de asemenea o singura licenta pentru Digi Sport 1, celelalte trei posturi Digi Sport fiind posturi secundare. Aceeasi solutie este folosita si pentru posturile Music Channel si Music Channel HU (detinute Music Channel SRL), solutie care a primit aprobarea pentru prelungirea licentei in 2017.

CNA a prelungit valabilitatea licentei Hit Music Channel

Membrii CNA au recomandat o solicitare separata pentru H!t Music Channel, specificand ca nu va fi o problema aprobarea acelei licente din moment ce actele sunt in regula.
A fost votata doar cererea pentru prelungirea licentei H!t Music Channel SD/HD (aprobata in unanimitate) iar pentru H!t Music Channel HU s-a stabilit ca este necesar sa se depuna o cerere separata. Daca nu se va aproba licenta pentru H!t Music Channel HU pana pe 14 decembrie, postul va trebui sa opreasca emisia.

SC Music Channel SRL detine posturile de muzica H!t Music Channel, H!t Music Channel HU, Music Channel si Music Channel HU. Cele doua posturi din Romania sunt disponibile in toate grilele operatorilor principali de televiziune prin cablu. Pe satelit, H!t Music Channel si H!t Music Channel HU sunt in grila Digi, Music Channel este in grilele Digi si Focus Sat iar Music Channel HU este la Digi DTH.

SC Music Channel SRL este detinuta integral de Integrasoft SRL, companie care are asociatul unic RCS – RDS (Digi).

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

5 COMENTARII

    • Asa a fost acordata licenta initial, de ce ar solicita modificarea ei cat timp nu sunt obligati sa inceapa emisia in format HD? Poate la un moment dat, chiar daca este in cativa ani, vor incepe.