Focus Sat a fost cumparat de catre M7

Liberty Global a ajuns la un acord cu M7 Group pentru a vinde serviciile de satelit (DTH) din patru tari (Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria), companiile vandute fiind Focus Sat (Romania), UPC Direct (Ungaria) si FreeSat (Republica Ceha si Slovacia).

Suma tranzactiei este de aproximativ 180 milioane de euro iar finalizarea tranzactiei depinde de aprobarea de reglementare care se va face in prima jumatate a anului 2019.

M7 Group este o companie media care controleaza mai multi operatori de televiziune in Austria (AustriaSat), TeleSat Numerique si TV Vlaanderen (Belgia), SkyLink (Cehia si Slovacia), KabelKiosk (Germania), CanalDigitaal, Stipte, Fibernederland si Online.nl (acestea din urma in Olanda).

Focus Sat a fost cumparat de catre M7. Furnizorul de televiziune prin satelit (DTH) Focus Sat a fost infiintat in anul 2004 fiind prima companie DTH din Romania, in 2005 50% din actiuni au fost achizitionate de catre Liberty Global (care detine in Romania in prezent compania UPC) urmand ca in 2006 sa fie achizitionata integral de catre Liberty Global.

Comisia Europeana poate declasa o investigatie in cazul in care considera ca tranzactia poate declansa un dezechilibru in ceea ce priveste concurenta din tarile vizate, o astfel de investigatie fiind declansata in Germania si Cehia in ceea ce priveste acordul dintre Liberty Global si Vodafone. De asemenea, poate aproba aceasta solicitare insa punand conditii suplimentare.

Reamintim ca Liberty Global a ajuns la un acord cu grupul Vodafone pentru a ceda operatiunile pentru televiziunea prin cablu din Germania, Ungaria, Romania si Cehia pentru aproximativ 18 miliarde de euro, pentru aceasta tranzactie inca se asteapta aprobarea din partea Comisiei Europene. In Romania, asta inseamna ca UPC va fi detinuta de catre Vodafone, cei de la Vodafone deja au anuntat ca au o echipa de integrare pregatita pentru anul urmator.

De asemenea, de ceva timp exista zvonuri privind o alta tranzactie importanta pe piata de telecomunicatii din Romania care vizeaza preluarea companiei Akta de catre un alt important furnizor de servicii. Detalii vom oferi in momentul in care tranzactia se va concretiza.

Vom vedea ce va presupune achizitia Focus Sat de catre grupul M7, cum va afecta aceasta tranzactie clientii Focus Sat si ce schimbari majore vor interveni.

Voi ce parere aveti despre cumpararea companiei Focus Sat de catre M7?”
Sursa: Profit.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

10 COMENTARII

    • Nu era la UPC oricum, era la Liberty Global. Eu zic sa nu ne pripim sa-i desconsideram pe cei de la M7 pana nu vedem ce se va intampla, oricum o sa dureze finalizarea tranzactiei si pana cand vor incepe integrarea in M7.