Focus Sat a fost cumparat de catre M7

Liberty Global a ajuns la un acord cu M7 Group pentru a vinde serviciile de satelit (DTH) din patru tari (Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria), companiile vandute fiind Focus Sat (Romania), UPC Direct (Ungaria) si FreeSat (Republica Ceha si Slovacia).

Suma tranzactiei este de aproximativ 180 milioane de euro iar finalizarea tranzactiei depinde de aprobarea de reglementare care se va face in prima jumatate a anului 2019.

M7 Group este o companie media care controleaza mai multi operatori de televiziune in Austria (AustriaSat), TeleSat Numerique si TV Vlaanderen (Belgia), SkyLink (Cehia si Slovacia), KabelKiosk (Germania), CanalDigitaal, Stipte, Fibernederland si Online.nl (acestea din urma in Olanda).

Focus Sat a fost cumparat de catre M7. Furnizorul de televiziune prin satelit (DTH) Focus Sat a fost infiintat in anul 2004 fiind prima companie DTH din Romania, in 2005 50% din actiuni au fost achizitionate de catre Liberty Global (care detine in Romania in prezent compania UPC) urmand ca in 2006 sa fie achizitionata integral de catre Liberty Global.

Comisia Europeana poate declasa o investigatie in cazul in care considera ca tranzactia poate declansa un dezechilibru in ceea ce priveste concurenta din tarile vizate, o astfel de investigatie fiind declansata in Germania si Cehia in ceea ce priveste acordul dintre Liberty Global si Vodafone. De asemenea, poate aproba aceasta solicitare insa punand conditii suplimentare.

Reamintim ca Liberty Global a ajuns la un acord cu grupul Vodafone pentru a ceda operatiunile pentru televiziunea prin cablu din Germania, Ungaria, Romania si Cehia pentru aproximativ 18 miliarde de euro, pentru aceasta tranzactie inca se asteapta aprobarea din partea Comisiei Europene. In Romania, asta inseamna ca UPC va fi detinuta de catre Vodafone, cei de la Vodafone deja au anuntat ca au o echipa de integrare pregatita pentru anul urmator.

De asemenea, de ceva timp exista zvonuri privind o alta tranzactie importanta pe piata de telecomunicatii din Romania care vizeaza preluarea companiei Akta de catre un alt important furnizor de servicii. Detalii vom oferi in momentul in care tranzactia se va concretiza.

Vom vedea ce va presupune achizitia Focus Sat de catre grupul M7, cum va afecta aceasta tranzactie clientii Focus Sat si ce schimbari majore vor interveni.

Voi ce parere aveti despre cumpararea companiei Focus Sat de catre M7?”
Sursa: Profit.ro

Update: Focus Sat a fost achizitionata de M7 in luna mai 2019, informatie disponibila si pe site-ul Focus Sat; De asemenea, s-a ajuns la un acord pentru preluarea companiei M7 de catre Canal+;

Update 06.09.2019: Comisia Europeana a aprobat achizitia M7 de catre grupul Canal+; Se estimeaza ca tranzactia se va finaliza zilele urmatoare;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

20 COMENTARII

  • Posturile Look nu au fost taiate, ci unele transmisi nu se vor vedea pentru ca nu sau inteles la pret. Probabil trebuia sa mareasca pretul abonamentul cu 5-6 lei nu cu 2 lei cu,cat au marit. Acest sait nu reprezinta Focus Sat ci ofera doar informatii.

  • A fost vanduta catre M7 doar Focus Sat, nu si UPC. Pentru UPC, Liberty Global a ajuns la un acord cu grupul Vodafone. UPC si Focus Sat nu sunt aceeasi firma, ci sunt detinute de catre aceeasi corporatie, Liberty Global. Sunt doua firme diferite.
   Poate data viitoare incerci sa ceri informatii suplimentare pentru a-ti clarifica intrebarile inainte de a acuza ca „nu sunt roman”.

   • Vodafone a luat de la UPC Romania doar internetul nu si televiziunea, scrie clar pe en.wikipedia la sectiunea Liberty Global.

    • Vodafone a ajuns la un acord pentru a prelua compania UPC. Compania UPC ofera televiziune prin cablu, internet fix si telefonie fixa.
     M7 a ajuns la un acord pentru a prelua Focus Sat, care ofera doar serviciul de televiziune prin satelit.
     Nu este posibil ca o firma sa cumpere doar de la o alta firma doar unul din serviciile oferite. Sunt clienti care beneficiaza prin acelasi contract unic de televiziune prin cablu, internet fix si telefonie fixa. Nu este posibil cineva sa cumpere doar televiziunea prin cablu deoarece nu se poate face o diferentiere pe abonati. Nu s-a intamplat niciodata asa ceva si parerea mea este ca nici nu se va intampla.

  • Pai de ce? Din moment ce au fost cumparati de o corporatie mai mare dimpotriva, ar trebui sa aiba oportunitati de dezvoltare mai mare si sa beneficieze de infuzii de capital daca ar fi nevoie.

  • Nu era la UPC oricum, era la Liberty Global. Eu zic sa nu ne pripim sa-i desconsideram pe cei de la M7 pana nu vedem ce se va intampla, oricum o sa dureze finalizarea tranzactiei si pana cand vor incepe integrarea in M7.