CNA a respins licentele posturilor TV TeleMondo, 4 TV si 10 TV
Consiliul National al Audiovizualului a avut o saptamana incarcata in care s-au luat cateva decizii importante. In acest material vom detalia cele mai importante decizii luate de CNA in sedintele din aceasta saptamana. CNA a respins trei cereri de acordare de licente audiovizuale.

Zoom Vision SRL a solicitat CNA-ului o licenta pentru postul de televiziune TeleMondo, ce se dorea a fi o televiziune de filme romanesti clasice pe stilul Cinemaraton. CNA a respins solicitarea pe motiv ca sunt prea multe televiziuni de filme si seriale, 18 mai exact, si ca TeleMondo nu vine cu nimic special fata de celelalte televiziuni de filme.

A doua solicitare similara a venit din partea societatii Studio Patru TV SRL pentru 4 TV, un post generalist. Postul apartinea familiei Calina (Calin Andreea Georgiana), fiica lui Dan Calina, consilier la Primaria Sector 4 Bucuresti. Si aceasta solicitare a fost respinsa pe motiv ca proiectul si finantarea nu sunt realiste. CNA a considerat ca finantarea de 50.000 de euro si proiectul nu faceau fata cu celelalte canale generaliste aflate pe piata.

A treia solicitare de acordare de licenta a venit din partea societatii Zece Music SRL care a solicitat licenta pentru 10 TV. Postul se dorea a fi unul tematic – educatie / divertisment pentru copii si tineret. Printre actionarii 10 TV se afla Viorica Iurascu (50% din actiuni), o cantareata de muzica populara care detine o scoala arte iar elevii acelei scoli erau cei care asigurau o parte din continutul televiziunii.

Monica Gubernat, presedinta CNA, a convocat probleme legate de promovare: „Nu am siguranta ca nu se vor promova acele scoli care fac acele materiale.” Proiectul 10 TV a fost respins.

CNA a respins licentele posturilor TV TeleMondo, 4 TV si 10 TV

Consiliul National al Audiovizualului a acordat prelungirea de licenta a 10 statii regionale: Antena 3 CNN (Constanta, Deva, Iasi, Pitesti, Ploiesti, Brasov, Calarasi, Slobozia, Targu Mures si Ramnicu Valcea). Licentele acestor statii regionale Antena 3 CNN au fost prelungite pe 9 ani.

Societatea Regal SRL din Valcea cea care detine postul de radio Radio Valcea 1 a cerut oprirea emisiei pentru 90 de zile din 11 decembrie 2023 pana in 9 mai 2024. Se pare ca firma care detine Radio Valcea 1 este in faliment asa ca risca sa piarda licenta.

National FM a pierdut frecventa din Targu Mures. Firma care detine National FM nu a mai solicitat prelungirea licentei. Telemold din Piatra Neamt a pierdut licenta TV pentru ca reprezentantii au refuzat sa mai vina cu dosarul necesar pentru prelungirea licentei. Judetul Piatra Neamt ramane cu un singur post TV local, TVN.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

12 COMENTARII

  • Nostalgia tv are in continuare licenta din informatii ne confirmate oficial postul emite intern. Nu este preluat de nimeni. Genul acesta de emisii interne se intampla si la compania Mooz care detine alte 2 televiziuni Mooz Retro Mooz Rock care emit intern ne fiind preluate de nici un operator.

 1. Este bine ca CNA-ul să fie cât mai selectiv, mai ales că avem o concurență mare. Trebuie impuse niște standarde minimale, sub care să nu se dea acceptul. Între acestea aș ăune, dacă ar fi supă mine, standardul HD obligatoriu pentru noii solicitanți de licențe. Iar pentru cei vechi, reînnoirea licenței să fie condiționată de același lucru. Iar cine nu își permite, să dispară. Va fi un șut în fund, dar un mare pas înainte pentru media românească.

   • Foarte probabil să introducă toate canalele de sport Prima. Probabil și-au calculat că au cheltuieli mai mici cu preluarea, decât cu producerea unor canale de sport.

 2. Nici nu l-am văzut la fata vreodată pe acest Telemold (a nu se confunda cu Telemoldova Plus care are licență din Iași). Nu cred că îl prelua cineva.
  Iar TVN e din Târgu Neamț…
  Piatra Neamț nu mai are nici un post local de câțiva ani.