The Mire (Glod 97): asteptam sezonul 3 pe Netflix

The Mire sau Glod 97 (titlu original in limba poloneza: Rojst) este un serial de tip drama, politist si thriller polonez disponibil pe Netflix. Sezonul al treilea a fost confirmat de platforma de streaming si va fi difuzat anul acesta. Sezonul 1 din Glod 97 cuprinde 5 episoade si a aparut in anul 2018, iar sezonul 2 contine 6 episoade si a aparut in anul 2021.

Pe IMDb, serialul a primit nota 7. The Mire/Glod 97 a fost premiat de catre Polish Film Awards cu premiul pentru cel mai bun serial de fictiune in anul 2022. In primul sezon, intr-un oras polonez de la inceputul anilor 80, doi jurnalisti devin suspiciosi atunci cand observa comportamentul politiei fata de doua crime: al unei prostituate si al unui lider de tineret.

Desi cineva marturiseste fapta, cei doi jurnalisti, unul dintre ei aproape de pensionare iar celalalt debutant, banuiesc ca adevarul este altul. Investigatia lor va duce la aflarea adevarului ascuns.

In sezonul doi, o inundatie scoate la iveala inca un cadavru in padurea Gronty, insa inspectoarea de politie desemnata sa invetigheze cazul banuieste ca digul nu s-a surpat de la sine. Acest caz se impleteste cu multe fapte din trecut, care ajung in anii celui de-al doilea razboi mondial, cand trupele germane au angajat localnici in fabrici de producere a armamentului.

Fanii serialului au descris atmosfera filmului ca fiind sumbra si  intunecata si au apreciat realismul redarii atmosferei anilor 80. A fost apreciata, de asemenea, tehnica cinematografica ce reuseste sa implice spectatorul in evenimentele petrecute in acea epoca.

The Mire (Glod 97): asteptam sezonul 3 pe Netflix

In rolul lui Piotr Zarzicky joaca actorul Dawid Ogrodnik, castigator a 14 premii pentru actorie si muzician talentat. Acesta a castigat premiul pentru cel mai bun actor din partea Polish Film Awards pentru filmele O noapte linistita (2018), Sa vrei sa traiesti (2014), Johnny (2023).

Actorul polonez a mai castigat si premiul Shooting Star in anul 2019 in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin. Pentru rolul din filmul Ikar. Legenda Mietka Kosza, acesta a primit premiul pentru cel mai bun actor international din partea Golden Rooster Awards in anul 2020.

In rolul Teresei Zarzicka o vedem pe actrita Zofia Wichlacz, cunoscuta si pentru rolurile din Varsovia 44 (Biedronika, 2014), Receptura (Zosia, 2021), Tablou de vanatoare (mama lui Matoga, 2017). Pentru rolul din filmul Varsovia 44, actrita a primit districtia descoperirea anului din partea Polish Film Awards (2015) si premiul pentru cea mai buna actrita (2014).

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.