Consiliul Concurentei supune dezbaterii publice propunerile Digi
Conform informarii afisate pe site-ul Consiliului Concurentei, propunerile Digi privind tranzactia care implica preluarea Akta, DCS si ATTP sunt supuse dezbaterii publice.

Astfel, propunerile trimise de Digi catre Consiliul Concurentei sunt supuse dezbaterii publice pana pe 29 iunie 2020, termen in care putem trimite parerile noastre despre angajamentele Digi prin una din urmatoarele modalitati:

  • e-mail la adresa servicii@consiliulconcurentei.ro;
  • fax la numarul 0214054512;
  • prin posta la adresa Piata Presei Libere, Nr. 1, Corp D1, Sector 1, Bucuresti, cod postal 013701;

Scopul dezbaterii publice despre propunerile angajamentelor formulate de Digi este de a elimina ingrijorarea concurentiala identificata in contextul aprobarii tranzactiei Digi – Akta/DCS/ATTP, tranzactie prin care se doreste operarea celor 3 companii de catre RCS – RDS, acesta din urma fiind cel mai mare furnizor de servicii fixe din tara.

Tranzactia este definita ca fiind reprezentata de contractele de operare a retelei de comunicatii electronice semnate de RCS & RDS cu ATTP Telecommunications si grupul Akta (Akta Telecom si Digital Cable Systems).

Acest acord de operare are urmatoarele conditii:
-obtinerea aprobarii Consiliului Concurentei;
-dobandirea de catre ATTP in mod cumulativ a drepturilor necesare transmiterii folosintei activelor transmise prin contractul incheiat in acest sens de ATTP si Digi, a majoritatii actiunilor DCS si Akta.

Consiliul Concurentei supune dezbaterii publice propunerile Digi

Asadar, aprobarea Consiliului Concurentei reprezinta un punct critic pentru Digi care va decide daca aceasta tranzactie va fi finalizata. Acordul este estimat la 77 milioane de euro fara TVA pentru aproximativ 540 de mii de servicii de acces (televiziune prin cablu, internet fix, telefonie).

Pe scurt, Digi se angajeaza la urmatoarele lucruri in vederea aprobarii tranzactiei:

  • va face investitiile necesare pentru implementarea noii retele astfel incat abonatii Akta sa beneficieze de aceeasi calitate a serviciilor precum clientii existenti; modernizarea se va face treptat dupa cum urmeaza: dupa primul an 35%, dupa al doilea an 65%, dupa al treilea an 95%;
  • va oferi aceleasi beneficii abonatilor Akta precum abonatilor sai;
  • nu va mari preturile abonamentelor abonatilor Akta dupa cei 3 ani decat in situatii exceptionale in care va mari inclusiv pretul abonamentelor clientilor existenti Digi;
  • se va ocupa de semnarea contractelor cu acesti abonati si de informarea clientilor;

Voi ce parere aveti despre tranzactia Digi – Akta? Ati fi de acord cu aprobarea acestei tranzactii? Lasati un comentariu mai jos si nu ezitati sa trimiteti parerea voastra si pe adresa e-mail specificata in articol.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

6 COMENTARII

    • Eu personal sunt pentru aceasta tranzactie, avand in vedere calitatea slaba a serviciilor Akta din prezent, preturile mari si aroganta multor angajati.