Cote de piata publicate in premiera de ANCOM – Digi si Orange lideri

Cote de piata publicate in premiera de ANCOM – Digi si Orange lideri – ANCOM a publicat in premiera cotele de piata pentru internet fix si mobil, aceste informatii fiind in trecut secretizate de catre ANCOM din motive comerciale.

Conform informatiilor furnizate de ANCOM, pe partea de internet fix Digi conduce lejer detinand o cota de piata de 52%, fiind urmati de Telekom (22%), UPC/Vodafone (12%), ceilalti operatori de internet fix reprezentand 14%.

La jumatatea anului 2019 numarul conexiunilor de internet prin cablu era de aproximativ 5.1 milioane (3.5 milioane in mediul urban si 1.6 milioane in mediul rural). Din aceste conexiuni 71% (3.7 milioane) sunt conexiuni de mare viteza (peste 100 Mbps) iar traficul lunar a fost de 27GB per locuitor.

Pe partea de internet mobil, la jumatatea lui 2019 Orange avea o cota de piata de 39% fiind urmati de Vodafone (24%), Telekom (19%) iar ceilalti furnizori de internet mobil insumand 18%. Desi sunt lideri la portari pe o perioada lunga de timp, Digi nu se afla in top 3 operatori pe partea de internet mobil, in ceea ce priveste cota de piata.

La jumatatea anului 2019 numar conexiunilor de internet mobil era de 19.6 milioane, dintre care 11 milioane conexiuni 4G (peste 55% din numarul total) iar conexiunile 3G reprezentau 29% din numarul total. Astfel, conexiunile 3G si 4G reprezentau 84% din numarul total al conexiunilor de date mobile.

Eduard Lovin, vicepresedintele ANCOM a declarat urmatoarele: „Apetitul utilizatorilor pentru internet, indiferent dacă vorbim despre cel fix sau cel mobil, a continuat să crească și în prima jumătate a acestui anÎn medie pe locuitor, în România s-au consumat lunar 3,4 GB prin internetul mobil și 27 GB prin internetul fix. Mai mult, aproape jumătate dintre utilizatori se conectează online atât prin internetul fix, cât și prin cel mobil„.

Totodata, conform unui studiu realizat la solicitarea ANCOM, 45% din utilizatorii serviciilor de comunicatii electronice utilizeaza atat internet fix cat si date mobile iar 21% nu folosesc internet. De asemenea, peste 90% din utilizatori se declara multumiti de serviciile de internet fix si mobil pe care le utilizeaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU