Lipsa subtitrare HGTV la Digi (RCS – RDS)

Lipsa subtitrare HGTV la Digi (RCS – RDS) – Recent au fost introduse cateva programe in grila de programe Digi (RCS & RDS) printre care Home & Garden Television (HGTV), JimJam, AMC si MTV Europe. HGTV a fost introdus atat pe satelit cat si pe cablu digital insa in acest moment subtitrarea lipseste pe acest program.

HGTV a intrat pe cablu digital atat in format SD cat si HD iar pe satelit (DTH) a fost introdus doar in format SD. Mai multi abonati Digi au reclamat probleme cu subitrarea programului HGTV in reteaua RCS – RDS, concret postul inca nu are disponibila subtitrare in limba romana.

Reprezentantii Digi au oferit urmatoarea explicatie in ceea ce priveste lipsa subtitrarii:

Situatia legata de subtitrare se afla in atentia noastra, provenind de la provider. Lucram la remedierea acestui lucru.” Asadar, lipsa subtitrarii pe programul HGTV introdus recent in grila de programe Digi pare sa fie din cauza providerului (a furnizorului acestui program) si nu din cauza celor de la RCS – RDS, care retransmit acest program.

Momentan nu este cunoscut un termen estimativ in ceea ce priveste rezolvarea problemei cu subtitrarea insa sansele sa fie disponibila subtitrarea pe HGTV saptamana aceasta sunt mici. Vom actualiza acest articol in momentul in care vom avea informatii suplimentare.
Lipsa subtitrare HGTV la Digi (RCS – RDS)

Programul HGTV are ca tematica amenajarile interioare, imobiliarele si emisiuni despre casa si gradina. A fost lansat pe 1 decembrie 1994 si este detinut de Discovery, grup care detine si alte posturi importante precum Discovery Channel, Food Network, Animal Planet, Travel Channel, Investigation Discovery, Discovery Science sau posturile Eurosport.

In anul 2016 HGTV a depasit CNN fiind la acea vreme al 3-lea cel mai vizionat program TV in SUA, dupa Fox News si ESPN.

Voi ce parere aveti despre programul HGTV si despre lipsa subtitrarii pe acest canal disponibil recent in Romania? Lasati un comentariu mai jos.

Update 07.01.2020: Raspunsul primit de la Discovery Romania in legatura cu lipsa subtitrarii pe HGTV la Digi: „Lucrăm la remedierea situației, însă nu avem un răspuns clar legat de când va avea subtitrare canalul. Încercăm să implementăm totul cât mai repede. Mulțumim pentru mesaj.

Update 04.02.2020: La Digi satelit a aparut subtitrarea desi este mica iar pe cablu este dublata, posibil ca zilele urmatoare sa avem subtitrarea functionala pe HGTV atat pe Digi cablu cat si pe satelit;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

142 COMENTARII

  1. programul ,,da vinci”lipsa subtitrare pe tv clasic dar exista pe smart tv,program care alaturi de,, history” si ,,bbc earth” sunt cele mai urmarite de mine

    • Pe telecomanda tv-ului exista un buton sub. Mutati tv-ul pe un post care nu are subtitrare si dupa aceea apasati butonul sub si apasati pe activati ok si la cateva secunde va apare subtitrarea.