Crede asculta ucide – serial documentar HBO GO
HBO GO a adaugat recent un nou serial documentar numit Crede, asculta, ucide (Knutby: I blind tro / Pray, Obey, Kill – 2021), o mini-serie in 6 parti realizata cu eforturile jurnalistilor de investigatie aclamati Anton Berg si Martin Johnson. Seria este regizata de Henrik Georgsson (Bron/Broen – 2011, Sandor slash Ida – 2005) si produsa de Warner Bros ITVP Sweden pentru HBO Europe.

Rezumat serie documentara Crede, asculta, ucide
Atentie! Nu cititi mai departe daca nu doriti sa aflati detalii despre actiunea petrecuta in aceasta serie.
Intr-o seara friguroasa din 2004, in Knutby, un orasel izolat din Suedia, casa unei congregatii penticostale, s-au auzit sunete de arma, eveniment in urma caruia o tanara a fost ucisa iar vecinul sau a fost ranit. Atentia a fost indreptata catre comunitatea oraselului: sotul victimei, pastorul sectei, dadaca victimei si liderul congregatiei numita „Mireasa lui Hristos”.

Cazul a devenit rapid cunoscut international deoarece dadaca a marturisit ca a fost indrumata de catre Dumnezeu prin mesaje text sa comita aceste lucruri groaznice. Ulterior, a fost descoperit un triunghi amoros si au iesit la iveala detalii legate de o alta moarte suspicioasa petrecuta cu cativa ani in urma. In spatele tuturor acestor evenimente se aflau actiunile misterioase ale liderului sectei.

Urmarind evenimentele lunii ianuarie 2004, investigatia politiei, procesul si rezultatul sau, seria documentara Crede, asculta, ucide evidentiaza re-examinarea detaliata a cazului efectuata de Berg si Johnson. Investigatia acestora include interviuri detaliate cu jurnalistii si politistii care au acoperit aceste crime cat si cu fosti membri ai sectei penticostale, cativa dintre acestia discutand pentru prima data despre abuzurile fizice si psihologice la care au fost supusi.

Crede asculta ucide – serial documentar HBO GO

Serialul documentar descrie una dintre cele mai bizare si cunoscute crime din istoria Suediei, dezvaluind noi teorii, interviuri oferite in exclusivitate si materiale care nu au mai fost prezentate pana acum.

Crede, asculta, ucide este disponibil integral pe platforma online HBO GO. Pe IMDB, documentarul are doar 5 recenzii, obtinand nota 9.2.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.