Cum se instaleaza, configureaza si rezolva problemele privind Connect Box-ul UPC si modemul Wireless Cisco
UPC ofera in prezent serviciul de internet prin intermediul unui Connect Box sau a modemului Wireless Cisco EPC3925, vom detalia mai departe totul despre cum se instaleaza, configureaza si cum putem rezolva problemele ce apar la utilizarea acestor dispozitive.

Cum instalam, configuram si activam modemul wireless Cisco EPC3925?
Pentru configurarea modemului Cisco EPC3925, dupa ce am introdus cablurile, trebuie sa accesam interfata de administrare a modemului accesand IP-ul 192.168.1.1 (daca nu functioneaza cu acest IP, incercati 192.168.0.1 sau 192.168.100.1), la username si parola nu completam nimic si ne logam.
La Connection Mode trebuie sa fie selectat DHCP si bifam Enable pe Remote Management urmat de Save Settings.

Cum activam reteaua wifi pe modemul Cisco de la UPC?
In interfata de configurare a modemului Cisco selectam tab-ul Wireless – Radio Settings si bifam Enable pe Wireless Interface.

La Network Mode selectam B/G/N mixed si selectam Save Settings.
Pentru modificarea parolei pe care o utilizam la conectarea wifi selectam sectiunea Wireless Security – la Pre-Shared Key introducem noua parola urmat de Save Settings.

Modemul Cisco oferit de catre UPC este un modem cu foarte multe functii de securitate, posibilitatea conectarii prin VPN, restrictii de acces si multe altele.

Cum instalam, configuram si activam Connect Box-ul CH7465LG UPC?Modelul CH7465LG wireless este cel mai compact voice gateway eurodocsis 3.0 acesta avand un design modern si elegant.

Panoul frontal al Connect Box-ului contine urmatoarele butoane/indicatoare:

 • wifi – ledul wifi indica functionalitatea retelei wifi: rosu – reteaua wifi nu functioneaza; verde – reteaua wifi este functionala;
 • internet – ledul internet indica starea conexiunii de internet: verde – este conectat la internet; verde intermitent – se trimit/primesc date prin internet;
 • TEL – ledul nu clipeste: telefonia nu este conectata; verde: telefonul este conectat, activ si receptorul este pus in furca;
 • WPS – apasam butonul WPS pentru a ne conecta la reteaua wifi cu alte dispozitive compatibile WPS;
 • alimentare – alb intermitent: modemul porneste; alb: modemul este pornit;

In cazul in care Connect Box-ul nu a fost instalat de catre echipa de instalare UPC, acesta se instaleaza foarte usor, trebuie doar sa introducem cablul prin care ne conectam la reteaua UPC (cablul tras de afara), cablul de internet in unul din cele 4 porturi ale Connect Box-ului (celalalt capat il introducem in computer) si cablul de telefonie fixa, daca este cazul.

Pentru conectarea la internet trebuie sa ne asiguram ca avem configurate obtinerea IP-ului si a DNS-urilor in mod automat.

Cum se instaleaza, configureaza si rezolva problemele privind Connect Box-ul UPC si modemul Wireless Cisco

Pentru configurarea Connect Box-ului trebuie sa accesam IP-ul 192.168.0.1 in browser, introducem parola (se gaseste pe eticheta modemului) si dupa cateva next-uri suntem gata sa utilizam connect box-ul CH7465LG. Din acest moment putem utiliza serviciul de internet, cat si reteaua wifi, fara sa fie nevoie de alte optiuni.

Daca dorim modificarea anumitor setari wifi, putem accesa sectiunea Configure your wifi connection.

In sectiunea CH7465LG status overview putem afla informatii despre statusul conexiunii de internet, statusul retelei wifi (atat 2.4 GHz cat si 5 GHz), statusul telefoniei, dispozitivele conectate pe wifi cat si dispozitivele conectate prin ethernet (cablu).

Foarte interesant este faptul ca putem schimba singuri din interfata de administrare a modemului UPC modul echipamentului in modem sau router. Daca selectam router, putem utiliza echipamentul ca router, conectand mai multe PC-uri la el iar daca selectam modem folosim echipamentul ca bridge, astfel incat sa putem conecta un router/switch personal la el (daca avem un echipament personal mai performant si dorim sa-l utilizam). In reteaua RCS – RDS astfel de operatiuni se fac doar de catre suportul Digi.

Connect Box-ul UPC CH7465LG are si functii suplimentare precum:

 • Control Parental;
 • Wireless MAC filtering;
 • Guest network;
 • WPS;
 • IP and port filtering;
 • Port forwarding;
 • Port triggering;
 • DMZ;
 • Firewall settings;
 • Tool-uri troubleshooting (ping, traceroute, acces de la distanta);

Cum facem redirectionare port (port forwarding) pe connect box-ul UPC CH7465LG?
Selectam sectiunea Port Forwarding – Create a new rule – completam informatiile necesare (local IP, local start port, local end port, external start port, external end port, etc.) iar in pasul urmator vom putea vedea regulile create.

Connect Box-ul UPC CH7465LG este un modem complex, cu foarte multe functii disponibile, metode de troubleshooting si setari de securitate toate intr-un echipament modern si elegant.

Cele mai frecvente probleme care apar la modemurile Cisco EPC3925 si Connect Box-ul CH7465LG apar in urma unor caderi de curent sau probleme ale echipamentelor UPC de unde este tras cablul de internet, totodata majoritatea acestor probleme se rezolva cu repornirea echipamentului. Drept urmare, indiferent de problema avuta, incercati in primul rand o repornirea a echipamentului deoarece in majoritatea cazurilor problema este rezolvata.

De asemenea, daca pe langa modemul UPC mai folosim un router/switch personal, preferabil este sa incercam fara router-ul personal in caz de probleme pentru a vedea daca problema este aceeasi, in felul acesta eliminam posibilitatea de a fi o problema din cauza routerului personal.

In caz ca nu avem deloc conectivitate la internet, avem X rosu pe placa de retea sau ledurile modemului sunt oprite, trebuie sa verificam toate cablurile (inclusiv pe cele de alimentare in caz ca ledurile modemului sunt oprite) pentru a exclude posibilitatea de a fi scos un cablu din modem/computer/priza.

Cum se instaleaza, configureaza si rezolva problemele privind Connect Box-ul UPC si modemul Wireless Cisco

In caz ca avem viteza redusa la serviciul de internet, primul pas este sa dezactivam toate aplicatiile care folosesc internet, toate programele antivirus/firewall si sa incercam un test de viteza (pe platformele Netograf sau Speedtest) pentru a afla viteza reala a serviciului de internet. In plus, pentru viteza prin wireless trebuie sa fim constienti ca aceasta este mult mai redusa decat cea prin cablu, fiind mai instabila si depinzand de mult mai multi factori decat conexiunea de internet prin cablu.

Daca doriti informatii suplimentare sau aveti probleme cu connect box-ul UPC sau modemul wireless Cisco, lasati un comentariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

172 COMENTARII

 1. Salut. Am trecut connect box ul UPC in modem mode pt a folosi un mesh Deco M4 ca router dar nu reușesc sa le fac sa meargă impreuna. Led ul Deco devine rosu în procesul de setup atunci când verifica semnalul internet și spune ca nu se poate conecta. Tipul de conexiune detectat de Deco M4 e Dynamic IP. Cumva ar trebui dezactivat modul DHTC al connect box pt a transfera funcția asta către Deco sau se face automat când aleg modem mode pt connect box? Multumesc

   • In primul rand iti multumesc ca îți faci timp sa răspunzi tuturor.
    Conexiunea la UPC e automata. Adică leg direct pc ul la connect box fără user sau parola, asta când e in modul implicit, adică modem și router.

    • Pentru putin, din pacate nu mai am acces de cativa ani la un astfel de echipament si nu mai retin multe lucruri, folosesc de multi ani doar un ONT de la Digi + router personal.
     Incearca sa setezi Connect Box-ul in modul router iar sistemul mesh ramane pe IP Dinamic, ar trebui sa functioneze in felul acesta.

 2. Salut, am un CH7465LG-LC de la UPC(Vodafone acum). Oare suporta un ddns de la no-ip?
  Acum e in mod bridge cu un asus care poate genera domeniu propriu dar vreau sa renunt la el. Acum in modul bridge ma conectez la CH7465LG-LC prin cablu dar nu pot accesa interfata de configurare. Oare de ce? Multumesc

  • Salut Nicolae,
   Nu stiu daca este cazul si la acest Connect Box insa, la Digi de exemplu, daca trec echipamentul lor in modul bridge, nu mai pot accesa interfata de administrare. Ce-i drept, la ei nu se face trecerea in modul bridge/router din interfata ci doar tehnicul poate face asta.
   Am folosit acest model acum ceva timp si nu mai am acces la el din pacate, iti recomand sa dai un telefon la ei la relatii cu clientii.

  • Salut Mihai,
   Influenteaza si sursa cand e vorba de range extender (RE) care se conecteaza la reteaua wireless si o extinde. Echiapemntul acesta extinde acoperirea retelei wireless insa nu creste viteza.
   Insa, daca ne referim la un access point (AP) care se conecteaza prin Ethernet, atunci reteaua wifi poate fi mult mai buna decat reteaua wifi a Connect Box-ului. Diferenta dintre RE si AP este sursa, RE-ul se conecteaza prin wireless in timp ce AP-ul se conecteaza prin cablu.
   Ma anunti daca ai nelamuriri.

 3. Salut,incerc sa fac DMZ pentru PS4 la nat type 1 si u reusesc. Nu stiu ce ip trebuie sa pun la DMZ..am pus Ip ul care imi apare la ps4 insa tot nat type 1 . Am decat connect box,fara modem. Am bagat lan ul direc prin el.

 4. De la o furtuna de zilele trecute cand vreau sa ma conectez la internet imi apare obtaining ip address.Un reset la router ar putea rezolva problema sau trebuie sa sun la upc?