Datele pe Roaming național funcționează însă doar pentru 100 de mb
Din luna iulie 2014, roamingul național va fi disponibil și pentru serviciul de date ”  

Asta este ceea ce scria Rcs- Rds într-un comunicat de presă cu puțin timp înainte. Ei bine, suntem în luna iulie și lucrurile nu stau chiar așa. Într-adevăr, datele pe Roaming-ul național funcționează de aseară însă am primit un mesaj în care sunt anunțat ca datele pe rețeaua Vodafone sunt limitate la 100 mb/lună.

limita de 100 de mb pentru datele in roamnig national

De ce e traficul limitat?

Asta nu o pot știi decât oficialii Rcs-Rds sau cei de la Vodafone. Poate Vodafone a găsit o portiță în contract și astfel, le cere o taxă suplimentară pentru date. (Așa cum am scris aici  și aici Digi mobil poate folosi rețeaua Vodafone timp de 2 ani în urma încheierii unui contract).
Oricum, până în prezent nu a fost publicat niciun comunicat de presă care să ne răspundă la întrebarea de mai sus.

Datele pe Roaming național funcționează însă doar pentru 100 de mb

O altă schimbare neanunțată de Digi Mobil este faptul că rețeaua lor se realizează exclusiv prin 3G. Așa cum scriam și aici, dacă nu ai un telefon compatibil 3G atunci nu poți folosi cartela de la Digi Mobil. Nu ar părea o problemă așa de mare dacă acest lucru era anunțat de la început.

Datele prin Roaming național vor fi contra-cost de luna viitoare?

Da, se pare că da. Într-adevăr, sunt doar zvonuri însă zvonurile s-au cam adeverit în ultimul timp în cazul RCS-RDS. Dacă tot au gânduri să taxeze datele în roaming, măcar să lase limita de acum, cea de 100 mb. Dacă totuși acest lucru se va întâmpla, atunci de ce am mai avea nevoie de date pe mobil prin intermediul rețelei Vodafone contra cost. Am putea la fel de bine să cumpărăm o cartelă Vodafone cu mult trafic și am încheia orice bâlci.
Se pare că Belgravistanul mirosea ceva de nu a acceptat rețeaua Digi Mobil în țara lor.

Românul rămâne tot român și nu apreciază ce e de apreciat

La fel ca și mine, românii au sărit în sus din cauza acestor schimbări de ultim moment din partea Digi Mobil. Totuși trebuie să le apreciem ofertele, tarifele și serviciile. Adică mai arătați-mi mie o companie de telefonie mobilă care oferă minute nelimitate în orice rețea, internet nelimitat la viteză maxima (5GB) și minute internaționale nelimitate (pentru principalele rețele).

Totul despre roamingul national dintre RCS-RDS si Vodafone putem afla aici .

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU

  1. Pai e normal sa gandim ca romanii ca romanii platesc facturile. Acum si daca telefonul sta prea mult pe Vodafone ti se blocheaza semnalul pe Vodafone. La inceput nu era vorba asa….