De la Fox Kids si Jetix la Disney Channel si Disney Junior
Un post îndrăgit de copiii începutului noului mileniu a fost fără îndoială Fox Kids. Fox Kids a fost postul ce a adus copiilor români,o serie de desene animate extrem de îndrăgite însă regretate chiar și astăzi.

Fox Kids a fost un post american lansat la data de 8 septembrie 1990 în Statele Unite, în 1995 în Australia iar din 1996 a ajuns și în Europa. Fox Kids a apărut și în casele românilor pe 1 Aprilie 1999.

Postul era foarte îndrăgit căci oferea seriale ce erau dublate în limba română. În anul 2004, postul a lansat blocul ”Jetix”, iar din 2005 a înlocuit postul, urmând ca în 2009 să fie rebrănduit în Disney Channel.

Serialele Fox Kids și Jetix au fost îndrăgite datorită diversității lor. Cele mai cunoscute seriale de desene animate ale Fox Kids au fost:”Viața cu Louie”,”Spiderman”,”Copiii de la 402”,”Dosarele secrete ale câiniilor detectivi”,”Câine Rău”,”Dennis pericol public”,”Pinocchio”,”Peter Pan”,”Jim Button”,”Lumea lui Bobby”,”Ce-i cu Andy”,”Piloții NASCAR”,”Inspector Gadget”,”Gadget și gadgetinii”,”Pisoiul Eek”,”Tutenstein”,”Albinuța Hutch”,”Spioanele”,”Diabolik”,”Cei patru fantastici”,”Naruto”,”Piratul Jack cel Teribil”,”Pucca”.

La data de 19 septembrie 2009, Jetix îi lăsa locul lui Disney Channel. Postul este transmis în rețelele de cablu: Digi (RCS-RDS), Telekom, Orange, Vodafone. Printre serialele difuzate de Disney Channel amintim:”Amfibienii”,”Violetta”,”Soy Luna”,”Hannah Montana”.  În trecut postul a difuzat și seriale ca:”Orășelul Leneș”,”H2O”,”Phineas și Ferb”,”W.I.T.C.H”.

Un alt post tv care este destinat copiilor și care face parte din trustul Disney este Disney Junior. Acesta s-a lansat la data de 1 Martie 2012. Canalul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani. Asemenea Disney Channel, este transmis în principalele rețele de cablu și DTH. Disney Junior oferă telespectatorilor săi seriale ca:”Vampirina”,”Clubul lui Mickey Mouse”,”Eroii în Pijama”,”Stupul”.

De la Fox Kids si Jetix la Disney Channel si Disney Junior

Printre seriale anulate, care nu se mai difuzează în prezent putem aminti:”Băieții descurcăreți”,”Prietenii mei Tigger și Pooh”,”Noile aventuri ale lui Winnie de Pluș”,”Gașca rațelor”,”Julius Junior”,”Aladdin”,”Mica Sirenă”.

Reamintim ca posturile Disney Channel si Disney Junior au fost eliminate din grila de programe Akta la finalul lunii februarie pe 1 martie 2019, starnind nemultumiri in randul abonatilor.

Cele două posturi nu sunt singurele de desene animate. În prezent, ca alternative, copiii pot alege între posturi ca Jim Jam, Minimax, Boomerang, Cartoon Network, Nickelodeon, Nick JR, Nicktoons, Duck TV, Baby TV. Aceste posturi sunt disponibile la principalele companii de cablu, atât în pachetul analogic cât și cel digital. Astfel și cei mici au canalele lor, canale care le oferă desene îndrăgite, specifice vârstei, dar pe care le urmăresc și adulții.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

24 COMENTARII

 1. Cat despre închiderea programelor disney odată cu lansarea disney + ar fi o prostie deoarece am inteles ca ar fi o platformă cum e hbo go de exemplu și nu toata lumea are net

 2. Disney era mai bun înainte (avea desene bune, ca Phineas și Ferb, Mickey Mouse și alte desene), dar acum este numai reluări și nu mai difuzează nimic nou. Copii din România se uita înainte pe Disney pentru că erau desene preferate ale lor, cum ar fi Violetta sau Soy Luna, și pentru cei mici, Eroii în Pijama sau Sofia Întâi. Când a fost scoasă pe AKTA, erau foarte multe nemulțumiri de la clienți, asta a început să scadă audiența la canalele Disney. Păcat de Disney, era mai bun înainte, acum este un canal pe care nu se mai uită nimeni, dar rar. (Copii din România se uită acum pe Nickelodeon, pe Boomerang sau pe Cartoon Network, fiindcă acolo sunt seriale noi decât Disney Channel și Disney Junior, se uită la Spongebob, la Casa Loud, la Gumball și la Tom și Jerry)

  • Perfect deacord fox kids a fost un program foarte bun viața cu louis imi plăcea la nebunie radeam cu lacrimi la el oricât de trist erai te binedispunea serialul cel puțin pe mine

  • Corect, pe 1 martie au iesit, nu mai tineam minte exact daca la finalul lui februarie sau inceputul lui martie, aveam impresia ca in februarie.
   Am actualizat acum articolul, multumesc.

 3. Cel mai mult mi-a placut Fox Kids cand eram mai mic, in special serialele Viata cu Louie, Spiderman, Copiii de la 402 si Jim Button.
  Naruta este un serial la care m-am uitat trecand de adolescenta, evident nu pe Fox Kids. 🙂
  Sunt fraze celebre din aceste seriale de desene animate pe care inca le retin si pe care probabil nu le voi uita niciodata.