Despre Digi Online.

Unul din principalele scopuri ale dispozitivelor inteligente (telefoane, tablete) este acela de a viziona videoclipuri si televiziune online. Pentru terminalele mobile au fost lansate diverse aplicatii de vizionare tv online (Watch Live TV Online, Online TV, Internet TV, etc.) insa cea mai interesanta platforma pe care am descoperit-o pana acum este DigiOnline. O aplicatie gratuita destinatia initial numai abonatilor RCS-RDS (functiona numai cu IP din reteaua mentionata) care in prezenta este disponibila si utilizand internet de la Orange, Vodafone sau Cosmote. Un inconvenient fiind, momentan, faptul ca exista anumite probleme folosind Orange sau Cosmote. Din Cosmote functioneaza din cate am observat numai posturile Digi 24 si UTV iar cu Orange sunt probleme frecvente, de o buna bucata de timp este nefunctional folosind reteaua respectiva.

Programele disponibile fara sa fim autentificati pe Digi Online sunt: Digi 24, Digi Sport 1, Digi Sport 2, Digi Sport 3, Digi Sport 4, UTV, Music Channel, Hit Music Channel, Digi 24 Cluj-Napoca, Digi 24 Oradea, Digi 24 Timisoara, Digi 24 Constanta, Digi 24 Craiova, Digi 24 Iasi, Digi 24 Brasov, Digi 24 Galati.

Aplicatia pune la dispozitie utilizatorilor (logati in aplicatia Digi Online) 37 67 de posturi dintre care: Viasat History, Viasat Nature, Viasat Explore, Hit Music Channel, Music Channel, UTV, Paprika, Travel, History, National Geographic Wild, National Geographic, Nickelodeon, Minimax, Megamax, Disney Junior, Disney Channel, B1 TV, TVR1, TVR2, Eurosport 1, Eurosport 2, Romania TV, Realitatea, Digi Animal World, Digi Life, Digi World, Digi Film, Digi Sport 1, Digi Sport 2, Digi Sport 3, Digi Sport 4, Digi 24 national, posturile regionale Digi 24 (Galati, Brasov, Constanta, Oradea, Timisoara, Iasi, Craiova), cele 2 posturi recent introduse: ABC Studios si Disney Movies, HBO, TV 1000, HBO 2, HBO 3, AXN, AXN Black, AXN White, AXN Spin, Film Cafe, TNT, Comedy Central, BBC Earth, Discovery Channel, TLC, E! Entertainment, Travel Mix Channel, Fishing & Hunting, CBS Reality, Da Vinci Learning, Cartoon Network, Boomerang, Mezzo, Slager, France 24, TV5 Monde, CNN, Epic Drama, Bollywood TV;

Lista programelor disponibile a fost actualizata ultima data pe: 19.08.2018;01.02.2019;

Important: Posturile HBO sunt disponibile doar daca avem pachetul HBO/Maxpack contractat.

Posturile Radio disponibile sunt: Digi FM, Pro FM, Dance FM, Music FM;

Posturile Radio pot fi ascultate chiar daca inchidem aplicatia, astfel incat putem utiliza telefonul cu aplicatia Digi Online ruland pe fundal, optiune obligatorie pentru ascultarea posturilor radio.

Desi sunt diverse si impun un echilibru tematic, numarul posturilor este unul destul de redus, speram ca in viitor sa vedem mai multe posturi disponibile.

Unul din punctele forte ale aplicatiei este optimizarea foarte buna. Posturile pornesc aproape instant de la accesarea lor, fata de alte aplicatii care pornesc foarte greu si au un timp de initializare considerabil mai mare. De asemenea, nu am observat bug-uri majore sau frecvente, rar apar rateuri la initializarea videoclipurilor si nu este deloc o aplicatie pretentioasa, necesita putine resurse iar calitatea este una foarte buna chiar si cu o conexiune slaba de internet.

despre digi onlineTotusi, exista si cateva puncte slabe care sper sa fie rezolvate cat mai curand, tinand cont de faptul ca este o aplicatie foarte promitatoare: timpul de deschidere al aplicatiei este unul exagerat de mare; poate dura chiar si 20-30 de secunde pe Android, depinzand de modelul de telefon folosit, ceea ce este enorm pentru o astfel de aplicatie. O alta mare problema, tinand cont de  evolutia terminalelor mobile, este aceea ca modul HD nu este disponibil  momentan (exista doar LQ, MQ si HQ).

Sectiuni Digi Online

Aplicatia are si sectiuni utile disponibile: Stiri (sport, generaliste), Ghid TV(EPG) si o sectiune pentru Digi Play (despre care voi reveni cu mai multe detalii in alt articol J).

Sectiunile disponibile in Digi Online sunt:

 • Acasa – Aici avem cateva subsectiuni ale programelor disponibile: Recomandari, Stiri, Sport, Tematice;
 • Programe TV – Lista completa a programelor disponibile pe Digi Online, clasate pe categorii;
 • Digi Play – Sectiune dedicata serviciului Digi Play;
 • Radio
 • Stiri – sectiune dedicata stirilor Digi 24 si Digi Sport;
 • Ghid Programe
 • Setari

In sectiunea setari avem cateva optiuni utile disponibile, cateva din ele fiind:

– Fundal alb/scris negru (optiune utila pentru citirea stirilor);
– Afisare imagini in lista stiri;
– Acord parental;
– Marime font;
– Calitate implicita VoD;
– Doar mod landscape;

 • Ajutor

Rezumand, aplicatia ar avea urmatoarele caracteristici:

PRO:

 • Aplicatia este gratuita.
 • Diversitatea si calitatea posturilor, in prezent s-a ajuns la 67 programe disponibile pe aplicatia Digi Online;
 • Optimizare foarte buna in ceea ce priveste calitatea imaginii pe modurile disponibile.
 • Nu este pretentioasa la resurse (in special cu internet din reteaua rcs-rds);
 • Platforma este disponibila pe IOS, Android, Windows Phone si varianta pentru desktop (Windows);
 • Optimizarea/fluidizarea aplicatiei, aceasta ruleaza impecabil atat la navigarea intre optiuni/sectiuni cat si la redarea programelor;

Contra:

 • Desi posturile acopera majoritatea categoriilor TV(sport, generaliste, cinema, etc.), numarul posturilor este redus momentan. Observatia nu mai este valabila, numarul posturilor a fost crescut la 67;
 • Postul DigiFilm este disponibil doar daca ai contractat acest pachet la abonamentul digital rcs-rds.
 • Timpul mare de deschidere al aplicatiei pe majoritatea terminalelor mobile. Observatia nu mai este valabila, problema a fost rezolvata, acum se deschide aplicatia in aproximativ o secunda.
 • Lipsa modului pentru calitatea HD.
 • Problemele existente utilizand conexiune mobila Orange sau Cosmote.

Update: Sunt disponibile si urmatoarele posturi: France 24, TV1000, Megamax.

Update: Postul DigiFilm este disponibil fara sa avem pachetul Digi Film in grila TV contractata.

Update 15.10.2015: In urma ultimelei actualizari ale aplicatiei a aparut disponibila sectiunea Radio, unde putem asculta si posturile radio ale companiei RCS-RDS: PRO FM, Music FM, Dance FM, PRO FM ’80s, PRO FM ’90s, PRO FM Black, PRO FM Chill Out, PRO FM Facebook Hits, PRO FM Gold si PRO FM HOT.

De asemenea, constat si o usoara imbunatatire in ceea ce priveste fluidizarea aplicatiei, desi au inceput sa fie unele probleme de conectare pentru unii utilizatori, aparand eroarea 200.

Update 10.07.2017: Sunt disponibile pe aplicatie posturile HBO si DigiFilm insa doar daca avem pachetele suplimentare HBO/MaxPack si Digital.
Update decembrie 2017: Avem disponibile urmatoarele programe noi pe DigiOnline: Cartoon Network, TNT, Boomerang, CNN, Slager, CBS Reality, Film Cafe si Fishing&Hunting.
Update ianuarie 2018: Au fost introduse 2 noi posturi pe DigiOnline: Mezzo si Comedy Central.
Update 03.04.2018: Pe DigiOnline (browser) sunt disponibile urmatoarele posturi: Jazz TV, Mezzo Classic, TLC, TV5 Monde, Comedy Central si Discovery Channel.
Update 15.06.2018: Abonatii RCS – RDS pot activa Digi Online gratuit avand orice serviciu, conditiile sunt valabile pana pe 31.08.2018.
Update 28.08.2018: In grila Digi Online este disponibil si programul Epic Drama de astazi.
Meciurile Campionatului Mondial de Fotbal nu pot fi vizionate pe aplicatia Digi Online deoarece Digi nu are drepturi de transmisie online a acestor posturi.
Update 28.08.2018: In grila Digi Online este disponibil si programul Epic Drama de astazi.
Update 01.02.2019: Bollywood TV este acum disponibil pe platforma Digi Online; Ii multumim lui Cristy pentru informatii;

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

30 COMENTARII

  • Din cate stiu pentru a urmari Digi Online in afara tari trebuie sa va faceti VPN cu o conexiune RDS din Romania. Fara VPN vor functiona doar digi 24 si u tv.

  • Buna ziua,
   Activarea serviciului Digi Online se poate face gratuit de catre abonatii Digi care au televiziune si internet. Pentru activare trebuie sa accesam Contul Meu Digi – site-ul Digi Romania, de acolo veti obtine codul de activare Digi Online.

 1. E vreo metoda pe aplicatia de Windows sa fac sa-si dea refresh la lista de canale? (lipseste comedy central si altele). Intreb pentru ca interfata web a site-ului e VARZA si chiar mi-ar placea sa ma uit prin aplicatia dedicata. Orice raspuns e binevenit, mersi!

  • E o mizerie platforma online pentru desktop.
   Nu cred ca e alta metoda pentru refresh la lista de programe decat delogandu-te din aplicatie si logandu-te din nou.
   Eu am testat atat pe desktop cat si pe Android si imi apare Comedy Central.
   Incearca si cu alt browser si daca problema e aceeasi, fa-le o sesizare la relatii cu clientii Digi.

  • Salut,
   Da, este gratuit Digi Online avand televiziune si internet.
   Poti accesa Digi Online folosind orice sursa de internet cu conditia sa fie internet de la noi din tara (sa nu fi in afara tarii, sa nu fi conectat prin VPN pe un server din afara tarii, sa nu ai alocat IP din afara tarii).

 2. Nici n_au bagat bine Film Cafe si deja nu functioneaza pe Digi Online – nu se incarca.am sunat la relatii cu clientii si mi_au luat o sesizare. Aplicatia oricum e slabuta, afisaza multe erori desi transmisa e buna.

  • Am verificat si nici mie nu-mi functioneaza Film Cafe, inseamna ca au avarie pe partea asta si nu este o problema izolata, in teorie ar trebui sa rezolve repede problema. Eu nu prea folosesc Digi Online, mai mult HBO GO.

 3. Eu folosesc Iphone si am o problema aparuta recent,cand ma conectez imi apare eroare 200.Mai e cineva caruia ii apare eroare cod 200?A aparut si azi un update si tot nu mi a rezolvat aceasta problema. Si inca ceva,cat trafic consuma aplicatia pe HQ?

  • Salutare,

   Ai incercat sa dezinstalezi si sa reinstalezi aplicatia? Privind traficul, cred ca 60 de minute pe high quality iti consuma aproximativ 700-800 MB.

   Mie imi functioneaza, fara sa-mi apara eroarea 200 pe DigiOnline.