Despre posturile National Geographic în Romania
Două canale de documentare extrem de cunoscute în rândul românilor sunt National Geographic și National Geographic Wild. In acest articol vom scrie câteva lucruri despre aceste două posturi.

National Geographic, denumit în trecut și National Geographic Channel, este primul post lansat de trustul Fox Brodcasting. Este unul din cele mai cunoscute canale de documentare și a apărut la data 1 Septembrie 1997. Acesta este extrem de îndrăgit datorită documentarelor sale.

De altfel,National Geographic,a fost una din alternativele telespectatorilor abonati la Digi, cât timp Discovery Channel a lipsit din grilă (2012-2016). Axat pe știință, istorie, călătorii, curiozități, postul se află în grila principalilor operatori de cablu  din România: Digi, Telekom, Orange (doar pe infrastructura Telekom), Vodafone (UPC), singura companie ce nu-l are inclus este AKTA, de unde a ieșit din grila in luna ianuarie 2019.

National Geographic are atât variantă SD cât și variantă HD. Printre documentarele pe care le putem urmări pe cele două variante (care la început au fost separate, cea românească de cea internațională), menționăm:„Doctor Pol”,”Știința prostiei”,”Fabrica de mâncare”,”Dezastre în aer”.

Al doilea post, National Geographic Wild, este destinat lumii animalelor domestice și sălbatice. Postul a fost lansat cu denumirea scurtă NAT GEO WILD, în anul 2006. În România, postul care de asemenea are atât variantă SD, cât și HD, a apărut la data de 1 iulie 2009.

National Geographic Wild este atât pe cablu cât și pe satelit la principalii operatori de televiziune  din țară. Ulterior, fiind parte a National Geographic, i-a fost dată această denumire devenind National Geographic Wild. Postul,este foarte de îndrăgit, fiind alternativă a mult mai celebrului Animal Planet. Sloganul acestui post este:”Mergi pe instinct”. Spre deosebire de Digi Animal World, National Geographic Wild are emisie 24/24. Documentarele pe care le putem urmări sunt:”Fight Club”,”Doctor Pol”,”Rusia Sălbatică”,”Răii Africii”,”Cei mai răi”,”Mongolia Sălbatică”,”Veterinar în Yukon”.Asa cum mentionam, este întâlnit la cele mai cunoscute firme de cablu din țară, cu excepția AKTA.

Despre posturile National Geographic în Romania

Un al treilea post, dar care este prezent doar la Telekom, este Nat Geo People. Acesta are o istorie foarte ciudată, după ce a fost scos, a revenit la același operator deși este dorit și la alti furnizori de televiziune, fiind cerut de abonați. Nat Geo People are o grilă bazată pe documentare ce se văd și pe celălalte canale înrudite dar sunt și câteva diferențe. Postul oferă documentare ca:”Doctor Pol”,”Știința Prostiei”, „Croaziera”. Nat Geo People, asemenea posturilor inrudite National Geographic și National Geographic Wild, are și variantă SD și variantă HD.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII

  1. National Geographic este disponibil la Orange doar pe fibra Telekom, iar pe fibra propie și pe satelit nu este canale de la National Geographic.