Digi introduce in oferta primele telefoane Huawei fara servicii Google
Digi Romania introduce in oferta de telefonie mobila primele telefoane Huawei fara servicii Google. Concret, este vorba de gama Huawei P40.

Digi pune la dispozitie abonatilor sai urmatoarele modele Huawei fara servicii Google preinstalate:
-Huawei P40 Pro 5G;
-Huawei P40 Lite 4G;
-Huawei P40 Lite 5G;

Noile telefoane Huawei din gama P40 au fost lansate in luna aprilie 2020 si vin fara acces la Google Mobile Services. Acestea sunt preturile noilor telefoane Huawei din oferta Digi:
Huawei P40 Pro
-pret intreg: 4099 RON;
-12 rate Digi (optiune valabila pentru abonatii la servicii fixe Digi care porteaza un abonament din alta retea): avans 1699 lei; 200 lei pe luna;
-12 rate Digi (optiune valabila pentru abonatii la servicii fixe Digi fara perioada contractuala care doresc prelungirea contractului pe 24 de luni SAU abonatii la servicii fixe Digi care doresc portarea unei cartele prepay din alta retea): avans 2099 lei; 166 lei pe luna;
-24 rate bancare (optiune valabila pentru abonatii Digi fara perioada contractuala care doresc prelungirea contractului pe 24 de luni SAU doresc portarea unui numar din alta retea): avans 103 lei; rata lunara 166.5 lei pe luna;
-24 rate bancare: avans 499 lei; rata lunara 150 lei pe luna;

Huawei P40 Lite 5G

-pret intreg: 1799 RON;
-12 rate Digi (optiune valabila pentru abonatii la servicii fixe Digi care porteaza un abonament din alta retea): avans 399 lei; 116 lei pe luna;
-12 rate Digi (optiune valabila pentru abonatii la servicii fixe Digi fara perioada contractuala care doresc prelungirea contractului pe 24 de luni SAU abonatii la servicii fixe Digi care doresc portarea unei cartele prepay din alta retea): avans 799 lei; 83 lei pe luna;
-24 rate bancare (optiune valabila pentru abonatii Digi fara perioada contractuala care doresc prelungirea contractului pe 24 de luni SAU doresc portarea unui numar din alta retea): avans 0 lei; rata lunara 75 lei pe luna;
-24 rate bancare: avans 287 lei; rata lunara 63 lei pe luna;

Huawei P40 Lite 4G

-pret intreg: 1099 RON;
-12 rate Digi (optiune valabila pentru abonatii la servicii fixe Digi care porteaza un abonament din alta retea): avans 149 lei; 79 lei pe luna;
-12 rate Digi (optiune valabila pentru abonatii la servicii fixe Digi fara perioada contractuala care doresc prelungirea contractului pe 24 de luni SAU abonatii la servicii fixe Digi care doresc portarea unei cartele prepay din alta retea): avans 399 lei; 58 lei pe luna;
-24 rate bancare (optiune valabila pentru abonatii Digi fara perioada contractuala care doresc prelungirea contractului pe 24 de luni SAU doresc portarea unui numar din alta retea): avans 0 lei; rata lunara 45.5 lei pe luna;
-24 rate bancare: avans 187 lei; rata lunara 38 lei pe luna;

Preturile disponibile in reteaua Digi sunt avantajoase, iar pentru Huawei P40 Lite (atat 5G cat si 4G) putem lua telefonul fara avans daca ne incadram la rate bancare si dorim portarea unui numar din alta retea (sau daca avem un abonament existent pe care dorim sa-l prelungim pe 24 de luni).

Noile modele Huawei P40 sunt disponibile la Digi doar in culoarea neagra.
Digi introduce in oferta si modelul Xiaomi Mi10 5G la pretul integral 3699 lei.

Ce inseamna ca telefoanele Huawei vin fara servicii Google? Cum ne afecteaza acest lucru?

Aceste modele noi Huawei sunt livrate cu Android 10 insa nu au acces la serviciile Google. In urma unui document semnat de presedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, Huawei nu mai pot colabora cu companiile americane, printre care se regasesc Google si Microsoft. Asadar, rezumandu-ne doar la subiectul acestui articol, noile modele Huawei nu mai sunt livrate cu servicii Google pre-instalate.
Aceste servicii sunt: YouTube, Google Maps, GMail, Google Photos + altele insa nu inseamna ca nu vom putea folosi aceste servicii pe un telefon Huawei P40.

Telefonul se poate utiliza normal iar aplicatiile se pot instala in continuare insa nu din Google Play ci din magazinul de aplicatii al Huawei.

Totusi serviciile Google se pot instala pe telefoanele Huawei ce vin fara aceste servicii preinstalate prin mai multe metode, unele mai complicatie, altele mai simple. Cert este ca un utilizator mai putin experimentat va intampina probleme in instalarea si folosirea acestor servicii pe telefon. Totusi este foarte posibil ca acesta sa nici nu-si dea seama ca acele servicii nu sunt instalate in telefon.

Transfer aplicatii folosind Phone Clone

Dupa ce am descarcat Phone Clone pe ambele telefoane (cel vechi si telefonul nou Huawei) si diferentiem telefoanele in aplicatie (alegem care este telefonul nou si care este cel vechi). Noul telefon va functiona ca un hotspot wireless iar cu vechiul telefon trebuie sa ne conectam la el (introducem pe vechiul telefon parola afisata pe telefonul Huawei). Mai departe, selectam aplicatiile care dorim sa le clonam pe noul telefon, de la aplicatiile pre-instalate la SMS-uri, jurnal apeluri, etc. Selectam Trimite, asteptam finalizarea procesului si asta a fost tot. Cand procesul va fi finalizat, vom putea utiliza aplicatiile de pe vechiul telefon (inclusiv aplicatiile Google).

Reamintim ca in reteaua Digi telefoanele se pot ridica doar pe baza unui abonament de telefonie mobila pe care nu am luat un alt telefon in ultimii 2 ani.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

14 COMENTARII

 1. Buna ziua.O rugaminte am la dvs,daca a-ti aflat cumva despre vreo aplicatie sau cel putin o rezolvare la o problema cu care m-am intalnit,de cand am cumparat un Huawei PSmart 2021,care nu are serviciile Google.Problema este la vizionarea unui film/serial de pe un site de filme(nu ma refer la HBO,Netflix,etc) si anume,respectivul film nu se vede pe ecran complet,nici macar pe ecranul telefonului,ce sa mai zic de proiectia pe Smart TV,unde se vede doar treisfert din ecran.
  Poate stiti vreo rezolvare. Va multumesc anticipat

  • Buna ziua,
   pentru proiectarea videourilor si a filmelor pe tv, folositi functia de cast. Nu mi-a facut probleme pana acum si functioneaza perfect.
   Cat despre fullscreen pe ecranul telefonului, nu stiu ce sa zic. Aici problema cred ca este la siteurile pe care le accesezi. Pe absolut toate exista aceasta problema?

 2. Dresc fara avans sa cumpar in rate un smartfon Huawei P 40 Lite 5G cu rata lunara de 75 lei/luna
  Livrare la domiciliul Carpinis, Jud. Timis *, Str. * , Nr.* , ***** , neaparat doua bucati! Telefon 07*******

 3. Azi am achizitionatun Huawei P40 Lite la liber din punctul meu de vedere e foarte bun si merge chiar foarte bine si fara si fara serviciile google se merita sa il achizitionezi

 4. Foarte bine. Google este de mult un serviciu care stie mai multe decat tine despre „viața ta”. Daca in urmă cu un an la ora asta nu stii exact ce ai făcut, google stie EXACT pe unde, ce, cum si unde AI FOST daca ai un telefon cu android pe langa tine. Si cei de la Samsung au in vizor sa scoată android din sistemul de operare al telefoanelor lor.

  • Eu consider un avantaj pretul mai redus al acestor telefoane insa este interesant de vazut cum se descurca un utilizator normal cu un astfel de telefon.

    • Pe Google Play te autentifici cu un e-mail Google, dar nu ai ce face cu el pe telefoanele Huawei deoarece serviciile Google (implicit, Google Play) nu mai exista pe aceste telefoane noi Huawei.
     Pe aceste telefoane putem instala aplicatiile disponibile in magazinul Huawei.