Digi ofera beneficii nationale in roaming
Desi este singurul operator din tara care are derogare primita de la ANCOM pentru a putea suprataxa serviciile utilizate in roaming UE/SEE. Astfel, operatorul nu este obligat sa ofere posibilitatea de a utiliza beneficiile nationale in afara tarii.

Totusi, operatorul permite utilizarea beneficiilor nationale in roaming in anumite conditii. Acesta este continutul unui SMS trimis catre abonatii care au utilizat abonamentul Digi in afara tarii:

„Stimate client: in perioada 1-31 mai 2022, in mod derogatoriu de la suprataxele pe care RCS & RDS a fost autorizata sa le aplice la nivelul SEE, serviciile de roaming au fost tarifate astfel: apeluri locale si catre tari SEE: in limita minutelor disponibile din abonament, in conditiile nationale de utilizare rezonabila, dupa consumarea lor: 0.012 euro/min; SMS efectuat: 0.00590 euro/SMS; trafic date inclus in SEE, in limita politicii de utilizare rezonabile 2064.384000MB, iar dupa consumarea traficului inclus: 0.000952 euro/MB; Apeluri si SMS-uri primite: 0 euro/min sau SMS. Multumim, echipa Digi.”

Digi ofera beneficii nationale in roaming

Abonamentul pentru care s-a primit mesajul de mai sus este Digi Mobil Optim Nelimitat. Asadar, din SMS-ul de informare putem constata ca Digi ofera aproximativ 2GB trafic de date inclus in roaming fara costuri suplimentare, iar dupa consumarea traficului inclus se tarifeaza cu 0.000952 euro/MB, un tarif foarte mic. Considerand acest tarif, fiecare GB suplimentar costa aproape 1 euro.

In ceea ce priveste apelurile si SMS-urile incluse in abonament pentru utilizare rezonabila in roaming SEE, nu se specifica in mesaj care este numarul de apeluri gratuite.

Acestea sunt tarifele afisate pentru tara (Germania) in care s-a folosit abonamentul cu mesajul de mai sus:

  • Apeluri efectuate catre tari UE/SEE (inclusiv Romania si Germania): 0.0090 euro/minut
  • SMS-uri efectuate: 0.0060 euro/SMS
  • trafic de date: 0.0010 euro/MB

Nu avem informatii privind data de la care Digi ofera beneficii nationale in roaming.
Voi ati primit astfel de mesaje dupa utilizarea abonamentului Digi intr-o tara UE/SEE? Daca da, cand s-a intamplat acest lucru?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

4 COMENTARII

  1. Bine ai venit in GRECIA! Tarifele de roaming, cu TVA inclus, aplicabile tranzitoriu, in perioada 1-30 iunie 2022: apeluri locale si catre tari UE/SEE: in limita minutelor disponibile din abonament, in conditiile nationale de utilizare, rezonabila, dupa consumarea lor: 0.0120 Euro/min; SMS efectuat 0.0060 Euro/SMS; Trafic date inclus in SEE, conform politicii de utilizare rezonabile: 1531 MB, dupa consumarea lui: 0.0010 Euro/MB; apeluri catre UK 0.0200 Euro/min, catre destinatii speciale 3.5700 Euro/min, catre alte tari 1.4875 ‘Euro/min. Apeluri si SMS-uri primite: 0 Euro/min sau SMS. Apeluri gratuite in UE/SEE: 112 (Urgenta) si +40314007777 (info tarife). Multumim, echipa DIGI.

    Mesaj la Digi Optim Nelimitat

  2. E mai scump internetul acuma. Pana acum in roaming era 0.4 euro 1gb dar nu aveai internet inlcus in abonament. Preferam ca inainte cand nu avean Gb inclusi in abonament.