Digi smart cam – card CI+ RCS RDS
De-a lungul timpului, Digi (RCS & RDS) a oferit mai multe modele de smart cam-uri/cartele CI+ insa cea mai importanta diferenta intre acestea este ca modelele vechi au cartela iar modulele noi (Irdeto) sunt fara cartele.

De ce sunt utile smart cam-urile Digi?
Inca de la inceputul anului trecut, Digi a decodat toate posturile digitale (pana atunci, o mica parte din aceste posturi puteau fi receptionate doar cu decodor/smart cam) astfel incat este suficient sa utilizam un televizor cu receptor DVB-C (majoritatea televizoarelor cu ecran plat comercializate in prezent detin un astfel de receptor), urmand sa receptionam gratuit posturile din pachetul Digital, chiar daca avem si platim doar pachet Analogic.

In urma acestei modificari, singurul motiv pentru care am dori utilizarea unei smart cam Digi ar fi dorinta de a activa una dintre extraoptiunile codate, cu plata: Maxpack, HBO, Film Now, 4k sau Adult. Daca nu dorim acest lucru, smart cam-ul nu ne ajuta cu nimic, ci dimpotriva, ne poate incurca in cazul anumitor situatii tehnice (de exemplu, daca autentificarea smart cam-ului se face foarte greu la pornirea TV-ului, putem avea un delay pana avem imagine).

Smart cam-urile Digi Irdeto sunt inteligente, nu au cartela fiind folosit doar modulul si elimina o parte din problemele intampinate in trecut cu vechile cartele. Conform feedback-ului primit din partea unor abonati Digi care au utilizat module cu cartela, acestea se incalzeau excesiv si apareau frecvent erori. O parte din aceste probleme au fost rezolvate cu smart cam-urile Digi. Pe site-ul Digi inca sunt prezentate modulele cu cartela, insa acestea nu se mai comercializeaza de catre Digi, fiind oferite doar modelele noi fara cartela.

Compatibilitate smart cam Digi
Smart cam-urile Digi fara cartela functioneaza pe orice televizor care suporta cartele CI+ (indiferent de marca, Samsung, LG, Sony, Philips, Sharp, Toshiba, etc). Reprezentantii Digi au publicat pe site-ul oficial o lista de televizoare care sunt compatibile cu aceste smart cam-uri insa lista modelelor compatibile nu se reduce la informatiile afisate pe site.

Digi smart cam – card CI+ RCS RDS

Mai mult, majoritatea televizoarelor care au slot CI (nefiind mentionata in specificatii compatibilitatea CI+) functioneaza cu aceste noi module inteligente Digi (desi pe site-ul Digi este mentionat exact contrariul si anume ca nu va functiona smart cam-ul pe televizoarele care au doar modul CI). Acest lucru nu este adevarat, smart cam-ul Digi functioneaza pe multe astfel de modele insa informatia este, probabil, publicata pentru a evita sesizarile facute de abonatii Digi. Totusi, indiferent de modelul televizorului folosit, nu avem o garantie sigura ca smart cam-ul va functiona fara probleme.

Instalare si configurare smart cam Digi
Smart cam-ul Digi se introduce in televizor avand sigla Digi spre exterior, orientata spre perete iar autentificarea dispozitivului ar trebui sa se efectueze automat, in maxim un minut (la prima utilizare). Ulterior, la fiecare pornire a televizorului, autentificarea ar trebui sa se faca aproape instant sau pe anumite modele (de obicei de la Horizon, Allview sau alti producatori mai mici) in maxim cateva secunde.

Spre deosebire de utilizarea unui decodor Digi, folosind un smart cam nu vom fi nevoiti sa utilizam inca o telecomanda, vom utiliza doar telecomanda televizorului.

Daca aveti probleme cu functionarea smart cam-ului Digi, lasati un comentariu mai jos si vom incerca sa va ajutam.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

27 COMENTARII

  • Buna ziua. Smart camul se instaleaza foarte usor. Il scoateti din tipla. Pe fata Smart Camului este o sageata introduceti partea aceea ( capatul sagetii) in lacasul tv-ului CI+ si impingeti usor pana ramane putin intepenit. Fata Smart Camului este aceea unde scrie Digi tv CI+ si numarul de telefon de la Relatii Clientii. Aprindeti tv-ul si lasati-l 2-3 minute pe postul pentru care ati luat extraoptiunea. Dupa acele 2-3 minute ar trebui sa aveti imagine pe postul din extraoptiunea dorita. Daca nu va descurcati sunati la Relatii Clientii si solicitati o echipa de tehnicieni

 1. Am un tv Panasonic adus din UK,Smart-cardul nu se autentifica.Când încerc sa resetez tv-ul la setările din fabrica îmi apar doar doua tari,United Kingdom și respectiv Irland.Posibil asta sa fie problema?

  • Ce cam ati primit de la Digi? Irdeto cu carcasa de aluminiu? Daca nu este acest model schimbati-l cu acesta pentru ca este singurul model care merge pe tv-urile cu CI fara + ( TV-ul dvs nu are CI+ are doar CI)

  • Daca doriti sa achizitionati extrapachetele HBO Film Now atunci da va trebuie cartele pentru toate tv-urile. Daca insa vreti doar canalele libere atunci nu va trebuie cartela. Va este suficent doar tv-uri cu DVBC incorporate si receptionati peste 170 canale digitale gratis cu abonament de analog 26 lei.

 2. Nu pot comanda camul de la digi pe online
  știu ca la telefon sau în magazin îl pot lua
  dar tata are pe contract digital dar pe site are analog doar ca nu are acel cam sau decodor

 3. Cine te-a pacalit ca Digi ofera aceste module?

  Digi ofera doar promisiuni fara acoperire:
  – comanda de modul de peste 3 luni – nimic
  – promisiune site gsm pentru sensificare semnal, de peste un an jumate – nimic
  – de inlocuit ont din serie cuprobeme – de 3 ori m-au sunat gen „venim acum” la care le-am spus ca nu se poate asa din scurt, dar le-am spus exact cand sa vina, si tot de 3 ori nu au venit – apoi nimic.

  Si ei isi bat joc, dar si eu le fac publicitatea pe care o merita pe unde pot + reclamatii cat cuprinde la ANPC si ANCOM.

  • TV-ul are slot CI+ sau slot DVBT? Ce mesaj va apare pe ecran cand introduceti canul? Ati lasat 30 de minute tv-ul pe un canal codat cu camul in tv?

 4. Am smart cam și l-am pus pe televizor dar nu-mi decriptează de ex HBO sau Film Now.
  Întrebare… ar trebui să cumpăr aceste posturi sau le decriptează gratis?
  Menționez că tv este compatibil l-am verificat în lista de tv samsung.
  ******

 5. Buna ziua,
  Am un TV nou SONY – 55X93J la care am conectat noul card DIGI de plastic (fara alt card). In partea de jos a ecranului apare mesajul „MODUL INSERAT” urmat de „MODUL ELIMINAT”. E posibil sa fie generat de noul card ? Multumesc.