Digi smart cam – card CI+ RCS RDS
De-a lungul timpului, Digi (RCS & RDS) a oferit mai multe modele de smart cam-uri/cartele CI+ insa cea mai importanta diferenta intre acestea este ca modelele vechi au cartela iar modulele noi (Irdeto) sunt fara cartele.

De ce sunt utile smart cam-urile Digi?
Inca de la inceputul anului trecut, Digi a decodat toate posturile digitale (pana atunci, o mica parte din aceste posturi puteau fi receptionate doar cu decodor/smart cam) astfel incat este suficient sa utilizam un televizor cu receptor DVB-C (majoritatea televizoarelor cu ecran plat comercializate in prezent detin un astfel de receptor), urmand sa receptionam gratuit posturile din pachetul Digital, chiar daca avem si platim doar pachet Analogic.

In urma acestei modificari, singurul motiv pentru care am dori utilizarea unei smart cam Digi ar fi dorinta de a activa una dintre extraoptiunile codate, cu plata: Maxpack, HBO, Film Now, 4k sau Adult. Daca nu dorim acest lucru, smart cam-ul nu ne ajuta cu nimic, ci dimpotriva, ne poate incurca in cazul anumitor situatii tehnice (de exemplu, daca autentificarea smart cam-ului se face foarte greu la pornirea TV-ului, putem avea un delay pana avem imagine).

Smart cam-urile Digi Irdeto sunt inteligente, nu au cartela fiind folosit doar modulul si elimina o parte din problemele intampinate in trecut cu vechile cartele. Conform feedback-ului primit din partea unor abonati Digi care au utilizat module cu cartela, acestea se incalzeau excesiv si apareau frecvent erori. O parte din aceste probleme au fost rezolvate cu smart cam-urile Digi. Pe site-ul Digi inca sunt prezentate modulele cu cartela, insa acestea nu se mai comercializeaza de catre Digi, fiind oferite doar modelele noi fara cartela.

Compatibilitate smart cam Digi
Smart cam-urile Digi fara cartela functioneaza pe orice televizor care suporta cartele CI+ (indiferent de marca, Samsung, LG, Sony, Philips, Sharp, Toshiba, etc). Reprezentantii Digi au publicat pe site-ul oficial o lista de televizoare care sunt compatibile cu aceste smart cam-uri insa lista modelelor compatibile nu se reduce la informatiile afisate pe site.

Digi smart cam – card CI+ RCS RDS

Mai mult, majoritatea televizoarelor care au slot CI (nefiind mentionata in specificatii compatibilitatea CI+) functioneaza cu aceste noi module inteligente Digi (desi pe site-ul Digi este mentionat exact contrariul si anume ca nu va functiona smart cam-ul pe televizoarele care au doar modul CI). Acest lucru nu este adevarat, smart cam-ul Digi functioneaza pe multe astfel de modele insa informatia este, probabil, publicata pentru a evita sesizarile facute de abonatii Digi. Totusi, indiferent de modelul televizorului folosit, nu avem o garantie sigura ca smart cam-ul va functiona fara probleme.

Instalare si configurare smart cam Digi
Smart cam-ul Digi se introduce in televizor avand sigla Digi spre exterior, orientata spre perete iar autentificarea dispozitivului ar trebui sa se efectueze automat, in maxim un minut (la prima utilizare). Ulterior, la fiecare pornire a televizorului, autentificarea ar trebui sa se faca aproape instant sau pe anumite modele (de obicei de la Horizon, Allview sau alti producatori mai mici) in maxim cateva secunde.

Spre deosebire de utilizarea unui decodor Digi, folosind un smart cam nu vom fi nevoiti sa utilizam inca o telecomanda, vom utiliza doar telecomanda televizorului.

Daca aveti probleme cu functionarea smart cam-ului Digi, lasati un comentariu mai jos si vom incerca sa va ajutam.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

92 COMENTARII

 1. Nu funcționează deloc,i mi afișează mesajul că este introdus ”cam” ,dar C am stat.
  Mă gândeam că dacă îi scot firul de antena i și va reveni.Multumesc

 2. Bună ziua! Am înțeles că dacă am 2 televizoare am nevoie de 2 cartele pt opțiunea HBO maxpack, trebuie sa plătesc separat pentru ele sau…?

 3. Buna ziua.
  Am semnat un contract cu cei de la DIGI care mi-au pus cablu si am semnat si pentru o extraopțiune 4k, dansii spunandu-mi ca va ajunge in maxim o saptamana. Deja au trecut 2 saptamani si nu am primit acel cam chiar daca am facut o sesizare telefonica si una scrisa.
  Cum pot urgenta venirea cardului sau cat trebuie sa mai astept?

 4. Salut, am achiziționat un SOny Bravia KD*55X75WL, am card-ul Ci cu cartelă, iar anumite canale apar ca scrambled, altele nu se văd deloc….ce e de făcut în acest caz?

  • Salut. Camul CI este activat? Dupa ce la-ti introdus in tv ati facut o cautare totala a grilei? Ce pachete ati achizitionat? Canalele scrambled= canal codat.

 5. Vreau sa imi mai fac un mou contract la RDS, in alta loacalitate, dar doresc, prin cardurile CI/CI+ sa beneficiez si acola de HBO / Cinemax pe TV, nu doar prin internet, HBO Go!
  INTREBARE: Trebuie sa iau cardurile CI/CI+ la actuala locatie si apoi sa ma duc cu ele in noua localitate sau se rezolva doar prin pastrarea vechiului cod de client?

  • Pentru a beneficia de canalele HBO si la noua adresa trebuie sa mergeti sa va faceti contract la Digi pentru noua locatie in acel contract cereti si extraoptiunea HBO Maxpack. Vi se vor da alte camuri la adresa respectiva. Asa veti avea doua contracte pe numele dvs si veti beneficia de canalele HBO la ambele adrese.

 6. Azi am primit cartela ,am introduso in tv și nu apare nimic pe ecran,am dat ,,revenire la setările din fabrică ,,la tv și nimic ,am incercat și alte televizoare și nu merge .ce pot face ?

  • Sunati la Relatii Clientii si vorbiti cu un operator sa va activeze Smartcamul. Sau lasati tv-ul cu, camul in el 30 de minute pe canalul din extraoptiunea pe care ati contractato HBO Digi Film si camul se va activa singur.

 7. Eu am doua carduri care nu merg acum și au mers. Nu se poate sa fi ajuns expirate, având în vedere că sunt deja de 5 ani ? Le schimba cei de la Digi gratuit in caz că sunt defecte sau depășite ? Am impresia că introducerea dificila si hilarizant de dificila a cardului poate distruge miile de pini concepuți pentru acestea. Parca ar fi făcute pentru a cumpăra noi televizoare și noi carduri .

 8. De vineri nu mai merge cartela smartcam …..la magazinul digi din Pascani mi-a recomandat un nr de telefon la care sa sun ..doamna de la relatii cu publicul foarte amabila a ramas in
  telefon si a facut tot ce se putea dar tot nu a rezolvat problema …a trimis o echipa de depanare acasa , nici ei nu a rezolvat ..concluzie cartela digi defecta …la magazin digi Pascani nu au cartele si a spus ca nu stiu cum o sa rezolve situatia …!!!! In concluzie eu nu vad canalele cu plata suplimentare ( hbo) si platesc in continuare …cum se rezolva situatia ????

 9. Bună seara Domnilor
  Am si eu o întrebare ..
  DIGI Smart cam se folosește numai ptr Cablu s-au si ptr satelit?
  Am un Samsung Smart Tv Curved si il folosesc ca si Receptor Satelit
  O seară bună va doresc

 10. Când pornesc tv -ulsi de multe ori și în rest imaginea nu e corecta trebuie să mișc Smart cardul să revină imaginea corectă. Merge mai bine fara card. Cardul se încălzește. Ce e de făcut să se schimbe cardul?

  • Ce Smartcam este? Din acela cu cartela sau fara? Ce tv aveti? Smartcam-ul este introdus ok in tv? Scoateti smartcam-ul din tv si il reintroduceti usor pana ramane usor intepenit in lacasul tv-ului

 11. Buna ziua. Sunt pe cale să închei contract cu Digi, pachetul Digital la 25 lei și nu știu dacă sa iau carduri sau nu. Menționez că am trei televizoare și cei de la Digi îmi măresc abon. cu 3 lei /card/luna. In oferta locală se menționează că sunt 61 canale HD care se recepționează cu echipament de recepție digitala HD. Înseamnă că cele HD sunt criptate ?!?.deși am înțeles de la dvs că nu mai sunt… In zona Digi are și pachetul analogic Popular

  • Buna ziua. 90% din grila digitala Digi este la liber ( nu aveti nevoie de carduri sau receptoare) aveti nevoie de tv-uri cu DVBC incorporat. Daca nu luati si extrapachetele HBO FilmNow Balcan Music atunci eu va sfatuiesc sa luati pachetul analog popular. Daca vreti sa luati totusi una din extraoptiuni atunci puteti lua doar un cam sau receptor si il conectati doar la un singur tv ( la care va uitati cel mai mult) Primul echipament este gratis.

 12. Buna ziua. Folosesc un digi smart cam (fara cartela) pe un samsung Q80A, iar cateva posturi (Digi Sport 1 HD, Prima HD, B1 TV HD, Prims Sport HD) le vad blurate. Daca scot smartcamul posturile se vad f bine ( dar nu pot vedea HBO-urile si 4K). O posibila cauza?
  Multumesc!

  • Softul tv-ului este actualizat la zi? Posibil ca problema sa fie din softul tv-ului. Incercati camul in alt tv si daca face la fel cereti inlocuirea smart camului (fara carela) cu unul de o generatie mai veche cu cartela.

 13. Sunt un abonat nou,și am luat 3 cartele.Doua din tv nu prindeau decât 48 prg. și nici după ce am pus cartela,i-am dat căutare prg. și degeaba.Ce trebuie să fac? Mulțumesc!

  • Buna ziua. Intrati in meniurile celor 2 tv-uri la sectiunea instalare- sursa semnal si selectati cablu tv. La cautarea programelor selectati- cablu digital sau analog si digital si asa veti avea si grila digitala.

 14. Bună seara!
  Am un televizor Philips 3D compatibil cu DIGI Smart cam – varianta cu cartelă. La domiciliul anterior mi-a functionat perfect. Când m-am mutat la domiciliul actual, mi-au retras acel smart cam și pe noul contract mi-au dat două smart cam-uri tip nou irdeto (fără card). În televizorul LG 4K ambele au funcționat dar în philips-ul mai vechi nici unul nu a funcționat. Unul dintre module irdeto l-am returnat și am solicitat să-mi dea înapoi smartcamul cu cartelă pe care l-am avut la domiciliul anterior întracât cu acela a funcționat perfect philipsul. Cei de la DIGI au fost înțelegători și m-au ajutat dându-mi înapoi același smartcam pe care l-am avut cu același card. Toate bune și frumoase… însă philipsul nu mai funcționează nici cu vechiul smart cam. În LG funcționează perfect și acest modul mai vechi cu card. În Philips îmi afișează următoarea eroare:
  Eroare de autentificare- Autentificarea între TV și modul a eșuat. Verificați semnalul și reporniți TV17.
  Am repornit de nenumărate ori am scanat canalele pe DVB-C (cablu), am și resetat tv-ul la setările inițiale dar tot nu funcționează. Semnalul pe cablu e bun pentru că am pus alt tv acolo și a prins toate canalele digitale free. O fi pățit ceva philipsul?

  • Buna seara. Acest mesaj apare atunci cand ori smartcamul nu este introdus corect in acel lacas sau atunci cand smartcamul nu este activat. Pentru a-l activa trebuie sa sunati la Relatii Clientii.

 15. Nu pot configura nici cum acest „smart” card…. Trebuie sau nu să fie și cablu băgat în tv? Mie mi s-au spus sa predau recever-ul și să bag tâmpenia asta de card.. mulțumesc acum nu îmi mai merge nimic… Cum configurez???

  • Da cablul trebuie bagat in tv. Dupa ce ai introdus camul in tv asa cum arata sageata de pe cam in acel lacas al tv-ului unde scrie CI+ trebuie sa sunati la Relatii Clientii sa va activeze cam-ul.

 16. Eu am comandat de pe 28 oct dar acum 1 an (20 noiembrie 2021) au venit dânșii dar eu am refuzat dar acum pe 28 oct am comandat prin curier (am vb cu helper) și nu știu cand vine Smart Camul că vreau sa am reducerea acea

  • Daca vrei sa beneficiezi de aceasta reducere comanda trebuie sa o faci vineri 11 noiembrie. Fara suparare acel helper de la albastri nu are nici o influenta. Adica ori ca faci tu personal comanda prin call center ori ca ti-a facut-o el tot aia este. Vei fi pus pe o lista de asteptare. Ca un sfat. de fiecare data cand faci comanda de cam sau telefon cere sa ti se aduca produsul cerut prin curier. Eu asa am facut mereu si am primit produsul in maxim 7 zile dupa comanda telefonica.

 17. Nu se poate renunta la acel SmartCam pentru a putea vedea titlurile HBO (am tot avut probleme cu el) ?Ideal ar fi sa activezi extraoptiunea direct de pe site, fara a mai introduce acel SmarCam.

 18. Multumesc,
  Cand scanez pe DIGITAL tvul nu-mi permite sa activez SCANARE.
  Apoi, incercand pe DIGITAL-ANALOGIC scanarea deruleaza numai 54 canale pe ANALOGIC, iar pe DIGITAL desi ruleaza vreo 147 canale, in realitate ramane pe ZERO.
  Repet, pana la data de 1 septembrie am vizionat pe DIGITAL si instantaneu, fara alte scanari etc, sa mearga numai pe ANALOGIC si numai pe 54 canale….

  • Vedeti in meniul tv-ului la Scanare- sursa de semnal ce aveti setat? Antena terestra sau cablu? Analogicul cum il receptionati slab sau este ok? Este posibil sa aveti probleme cu reteaua de cablu din casa.

 19. Buna ziua,
  Posed un TV SAMSUNG, model UE42F5000AW, avand si Slotul CI+
  -La data intocmirii contractului mi s-a dat si un SMARTCARD *********-custodie 20 EUR,, card pe care NU L-AM FOLOSIT intrucat l-am pierdut din masina pana am ajuns acasa. Dar, DE UN AN DE ZILE, pana la data de 1 septembrie TV-ul meu a functionat pe scanare DIGITAL(FARA SMART CARD !) si am fost multumit platind lunar ca vizionare DIGITAL.
  De la data de 1 septembrie s-a sistat vizionarea DIGITAL si s-a trecut instantaneu pe ANALOGIC, desi plata lunara am achitat-o in sistem DIGITAL Am incercat scanarea DIGITAL-ANALOGIC, dar TV nu accepta decat scanarea ANALOGIC !
  Va rog sa-mi spuneti care este solutia pe care trebuie sa o urmez”

  • Buna ziua,
   Din cate stiu, inca functioneaza receptionarea posturilor in sistem digital, chiar si pentru abonatii care au doar abonament Analogic. Poate este o problema legata de TV. Ce se intampla cand incercati sa scanati pe digital?

  • 1 Noi nu suntem Digi. 2 daca ati pierdut Smart cam-ul trebuie sa il platiti. 3 Digi nu -va sistat receptia digitala, din moment ce va functioneaza analogul atunci va functioneaza si digitalul. 4 Problema este la tv-ul dvs in meniul lui aveti modificat din greseala doar cautare analogica. Vedeti ca undeva in meniu la sursa semnal aveti setat antena terestra, setati cablu. Sau la telecomanda tv-ului dvs exista un buton unde puteti selecta de pe ce sistem puteti urmari canalele ( analog, digital toate sistemele) selectati prin sageti categoria toate sistemele.

  • Daca titularii contractelor pentru serviciile Digi sunt diferiti la cele 2 adrese la care vreti sa folositi Smart-cam-ul . Atunci da camul se poate folosi la 2 adrese diferite. Daca contractele de la cele 2 adrese are acelasi titular cam-ul va functiona doar la prima adresa la care sa facut comanda pentru smart cam.

 20. de ce prind doar canalele pe analogic, daca am receiver? am conectat mufa la el cu conectarea hdmi la tv, daca dau sa caute canale nu gaseste nimic, doar daca pun mufa in tv, atunci gaseste cele analogice. cum fac sa gaseasca toate cele 170 de canale cu hd? pt ce e receiveru daca nu face nimic? nu apare nimic pe ecran

  • Dupa ce ati conectat receptorul prin HDMI la tv ati conectat cablul ( mufa cum spuneti dvs) in receptor trebuie sa aprindeti receptorul si sa mutati tv-ul pe HDMI 1 sau 2 in functie de lacasul in care ati conectat cablul HDM in tv. Dupa aceea intrati in meniul receptorului unde scrie scanare sau cautare , dati ok si asteptati cateva minute pana gaseste toate canalele dupa care apasati ok. Daca nu va descurcati sunati la Relatii Clientii si cereti sa vina o echipa sa va instaleze receptorul.

  • Buna ziua. Smart camul se instaleaza foarte usor. Il scoateti din tipla. Pe fata Smart Camului este o sageata introduceti partea aceea ( capatul sagetii) in lacasul tv-ului CI+ si impingeti usor pana ramane putin intepenit. Fata Smart Camului este aceea unde scrie Digi tv CI+ si numarul de telefon de la Relatii Clientii. Aprindeti tv-ul si lasati-l 2-3 minute pe postul pentru care ati luat extraoptiunea. Dupa acele 2-3 minute ar trebui sa aveti imagine pe postul din extraoptiunea dorita. Daca nu va descurcati sunati la Relatii Clientii si solicitati o echipa de tehnicieni

 21. Am un tv Panasonic adus din UK,Smart-cardul nu se autentifica.Când încerc sa resetez tv-ul la setările din fabrica îmi apar doar doua tari,United Kingdom și respectiv Irland.Posibil asta sa fie problema?

  • Ce cam ati primit de la Digi? Irdeto cu carcasa de aluminiu? Daca nu este acest model schimbati-l cu acesta pentru ca este singurul model care merge pe tv-urile cu CI fara + ( TV-ul dvs nu are CI+ are doar CI)

  • Daca doriti sa achizitionati extrapachetele HBO Film Now atunci da va trebuie cartele pentru toate tv-urile. Daca insa vreti doar canalele libere atunci nu va trebuie cartela. Va este suficent doar tv-uri cu DVBC incorporate si receptionati peste 170 canale digitale gratis cu abonament de analog 26 lei.

   • Noile SmartCamurile nu mai au cartele. Tineti tv-ul aprins pe posturile pe care le aveti in extraoptiunea platita timp de 30 de minute . Sau sunati la Relatii Clientii sa va activeze smartcamul.

   • Salut! Eu am un televizor Samsung UE55MU6500 cu diagonala 55”. Locuiesc in Londra și am antenă prin satelit. Aș dori să știu dacă pot folosi acest digi smart cam la antena prin satelit in locul receiver-ului și unde și cum trebuie introdus cablul de la antena in televizor. La mufa veche de antena sau la cea de cablu coaxial? Am înțeles că la Focus Sat poți folosi modulul in locul receiver-ului de la antena prin satelit. Sau poate am înțeles greșit de pe site-ul lor. Oricum receiver-ul este foarte vechi ca model,deși are doar câțiva ani și rezoluția este foarte slabă. Eu aș dori sa mă portez la digi deoarece focus sat au scos prima tv cu toate canalele de sport,deși nu a trecut un an de când le băgase in locul celorlalte de dinainte de la Look Sport. De-abia am plătit pe câteva luni înainte înainte de sărbători,dar nu am ce vedea. Dacă îmi puteți da niște răspunsuri,v-aș fi recunoscător. Mulțumesc.

    • Salut. Camul Digi nu functioneaza pe satelit este doar pentru cablu. 2 Da camul Focus Sat functioneaza sa il introduceti in tv. 3 Daca vreti sa va mutati
     de la Focus si sa folositi un cam in locul receptorului va recomand Orange. 4 Cablul care vine de la LNB trebuie insurubat in acea mufa care arata ca un surub, ( mufa este asemanatoare ca ,cea de pe receptor) nu in mufa de coaxial. 5 Atentie ca sa va mearga camul in tv verificati in cartea tv-ului daca acesta stie DVB-S2 daca nu scrie in carte si DVBS-2 atunci camul nu va functiona.

 22. Nu pot comanda camul de la digi pe online
  știu ca la telefon sau în magazin îl pot lua
  dar tata are pe contract digital dar pe site are analog doar ca nu are acel cam sau decodor

 23. Cine te-a pacalit ca Digi ofera aceste module?

  Digi ofera doar promisiuni fara acoperire:
  – comanda de modul de peste 3 luni – nimic
  – promisiune site gsm pentru sensificare semnal, de peste un an jumate – nimic
  – de inlocuit ont din serie cuprobeme – de 3 ori m-au sunat gen „venim acum” la care le-am spus ca nu se poate asa din scurt, dar le-am spus exact cand sa vina, si tot de 3 ori nu au venit – apoi nimic.

  Si ei isi bat joc, dar si eu le fac publicitatea pe care o merita pe unde pot + reclamatii cat cuprinde la ANPC si ANCOM.

  • TV-ul are slot CI+ sau slot DVBT? Ce mesaj va apare pe ecran cand introduceti canul? Ati lasat 30 de minute tv-ul pe un canal codat cu camul in tv?

 24. Am smart cam și l-am pus pe televizor dar nu-mi decriptează de ex HBO sau Film Now.
  Întrebare… ar trebui să cumpăr aceste posturi sau le decriptează gratis?
  Menționez că tv este compatibil l-am verificat în lista de tv samsung.
  ******

 25. Buna ziua,
  Am un TV nou SONY – 55X93J la care am conectat noul card DIGI de plastic (fara alt card). In partea de jos a ecranului apare mesajul „MODUL INSERAT” urmat de „MODUL ELIMINAT”. E posibil sa fie generat de noul card ? Multumesc.