Digi taxeaza datele mobile in roaming national incepand cu 01.04.2016

Incepand cu 01.04.2016 compania RCS-RDS dezactiveaza internetul mobil (datele mobile) gratuit in roaming national pentru clientii Digi care sunt conectati pe site-urile Vodafone, astfel incat acest serviciu va mai putea fi folosit doar contra cost. In plus, chiar si contracost se va putea folosi doar daca avem contractat un abonament, nu va mai functiona pe cartelele prepay.

Internetul mobil in roaming-ul national va putea fi folosit in urmatoarele conditii: primii 100 MB vor putea fi accesati activand extraoptiunea in valoare de 1.7 euro/ tva inclus, dupa care vom mai putea beneficia de o extraoptiune de 150 MB cu aceeasi valoare (1.7 euro/ tva inclus).  Extraoptiunea de 150 MB va putea fi activata doar dupa epuizarea celor 100 MB din prima extraoptiune. Pe scurt, pentru 3.4 euro vom beneficia de 250 MB/ luna.

Personal, ma asteptam la aceasta mutare de mai mult timp, existau zvonuri ca se va taxa internetul mobil in roaming national inca din primul an al parteneriatului RCS-RDS/Vodafone (anul 2014). Totusi, de atunci pana astazi s-au facut imbunatatiri in ceea ce priveste reteaua, astfel incat acest parteneriat nu mai este vital tuturor utilizatorilor Digi Mobil.

Din pacate Digi Mobil nu are o acoperire prea stralucita in tara. Motiv pentru care, acestia au facut un parteneriat cu Vodafone ce le permite utilizatorilor Digi Mobil sa se conecteze la semnalul celor de Vodafone prin antenele lor. Acest parteneriat a fost disponibil pe o perioada de 2 ani, perioada in care Digi Mobil isi lua angajamentul sa-si mareasca acoperirea nationala in procent de 90%. Dupa acesti 2 ani, acoperirea celor de la RCS & RDS s-a extins simtitor dar in niciun caz nu au ajuns la 90%, asa cum promisesera atunci cand au batut palma cu Vodafone. Acum, cei care au de suferit sunt abonatii fiindca nu-si vor mai putea utiliza telefoanele in locuri in care se puteau folosi de roamingul national.

In scurt timp, Digi Mobil nu va mai putea folosi reteaua celor de la Vodafone nici pentru apelurile de tip voce.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.