Disco Mix HD, Apollonia TV si TeleMoldova Plus in grila Orange
Operatorul de cablu Orange Romania Communications a introdus in cursul zilei de astazi trei canale TV care fac parte din noua lista must carry 2023. Posturile care au intrat astazi in grila Orange sunt: Disco Mix HD, Apollonia TV si TeleMoldova Plus (ultimele 2 sunt in format SD).

Aceste 3 canale TV au intrat pe frecventa 650 MHz, frecventa pe care se mai afla Prima Sport 5 HD. O alta modificare facuta de acest operator este aceea de eliminare din grila a posturilor Kapital TV si UTV HD de pe IPTV (UTV HD a fost inlocuit cu TV-AS in grila IPTV a companiei).

Pe cablu digital, Kapital TV are mira, este posibil ca acest canal sa fie eliminat definitiv si din grila de cablu digital, fiind astfel inlocuit cu TV-AS. Pe cablu digital, UTV HD a ramas. Ca pozitie in grila, cele trei canale sunt plasate dupa cum urmeaza:

 • Apollonia TV – 134
 • TeleMoldova Plus pe 137
 • Disco Mix este pe pozitia 718

Apollonia TV si TeleMoldova Plus sunt pozitionate in categoria de canale generaliste, asa cum cere legea CNA. Aceste doua posturi au fost regionale si generaliste, si-au schimbat anul acesta zona de difuzare din regional in national.

Disco Mix HD a intrat anul acesta in lista must carry si este un post cu licenta tematica – muzica usoara. Disco Mix HD mai este in grilele operatorului iNES.

Orange Romania Communications este primul operator care introduce o parte din canalele noi ale listei must carry 2023. Aceste intrari de canale noi s-au produs cu toate ca marti, 28 februarie, reprezentantul Orange Romania Communications si reprezentantii altor companii de cablu s-au plans la CNA ca nu au spatiu sa introduca Alfa Omega TV care a anuntat Consiliul National al Audiovizualului si cablistii ca pe 1 martie vor opri emisia SD.

Pe 1 martie, Alfa Omega TV a intrat in varianta HD la operatorii Digi, Vodafone, Nextgen si Orange Romania, varianta HD a inlocuit varianta SD, singurul  operator care nu a introdus postul in format HD fiind Orange Romania Communications. Cu toate ca varianta HD a postului ar putea intra lejer in locul variantei SD asa cum s-a intamplat la operatorii mai sus amintiti.

Orange Romania Communications este fosta Telekom Romania Communications.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

33 COMENTARII

 1. Când întra Atomic Academy tv MELOS TV ROMÂNIA HD REALITATEA HD JOB TV TVR SPORT TVR FOLCLOR PRIMA COMEDY CINEMARATON HD TURDA TV RAI UNO PRIMA 4K LA VODAFONE DIGITAL VĂ ROG FRUMOS

 2. Confirm ca pe orange sunt toate 3 (din articol) dar….

  Posturile moldovenesti (de la Iasi amandoua) se vad execrabil, dar mai mult moldova tv ala sa si blocat, le-a picat emisia aseara :))) iar disco nimic tv are un decalaj audio-video demn de anii 90′

  3 super televizuini care vor „rupe” :)))

  In 2023 nu inteleg cum de mai au licente asemenea tentative tv!

 3. Apolonia Tv un alt „tomberon” media *national*. Kapital tv, un alt „treah” inutil detinut de un popa mafiot din pipera. Disco mix, nu vad esenta…sortit ratingului de 0,2 permanent. TeleMoldova+ o televizuina care trebuia sa ramana la nivelul care era, nu merita existenta pe toate retelele. Deci in concluzie, nimic nou sub soare!

   • Disco Mix n-a fost niciodată în grila NextGen, poate urmează să intre, dar momentan nu este nici SD, nici HD. Încă lipsesc din must-carry-ul pe 2023: Euronews RO, TV-AS, Apollonia TV și Melos TV. În rest, NextGen avea de dinainte celelalte posturi din must-carry.